Super Moderator jawkers Napisano 8 Maja 2019 Super Moderator Share Napisano 8 Maja 2019 Szpachli się nie miesza. Szpachlę się nakłada. Szpachelkę do nakładania szpachli czyszczę zaraz po ukończeniu pracy. Wycieram ją w ręcznik papierowy, a ty co zaschnie to zeskrobuję. Można do tego też użyć wykałaczek i wtedy pomprostu wykałaczkę zurzytą wyrzucasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Czy ktoś z was używał : Light Curing putty tamki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Mła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 28 minut temu, Solo napisał: Mła. cuś więcej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Nie podeszła mi, nie wiem czemu ale nie chciała mi stwardnieć. Może ja nie umiem, a może trafiła mi się jakaś wadliwa tubka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 czyli pic na wodę ? pytam bo szukam czegoś innego, kończymy mi się dissloved od mr. hobby i szukam może czegoś nowego fajniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 2 minuty temu, Bengal napisał: czyli pic na wodę ? Ja słyszałem dobre opinie o tej szpachli, ale u mnie jakoś nie zadziałała, nie wiem dlaczego. Co do innych, to masz tego od groma. Może coś z akrylowych? Łatwo je rozcieńczać i zmywać wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 13 minut temu, Solo napisał: Nie podeszła mi, nie wiem czemu ale nie chciała mi stwardnieć. Może ja nie umiem, a może trafiła mi się jakaś wadliwa tubka. A czym naświetlałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 10 minut temu, Solo napisał: Ja słyszałem dobre opinie o tej szpachli, ale u mnie jakoś nie zadziałała, nie wiem dlaczego. Co do innych, to masz tego od groma. Może coś z akrylowych? Łatwo je rozcieńczać i zmywać wodą. tylko czy one są podobne do tej ? ?? kolejna tamki czy coś ok - ale bardziej szukam takiej płynnej właśnie jak ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Dawno temu ją używałem, słabo pamiętam. Na pewno na początku zostawiałem ją na świetle dziennym, potem zdaje się świeciłem diodą UV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Teraz, Bengal napisał: tylko czy one są podobne do tej ? ?? kolejna tamki czy coś ok - ale bardziej szukam takiej płynnej właśnie jak ta Nie, te akrylowe są półpłynne, ale jako że to akryl, to możesz je rozcieńczać wodą do dowolnej konsystencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 czyli nie ma na rynku czegoś podobnego do tej od mr.hobby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Solo napisał: Dawno temu ją używałem, słabo pamiętam. Na pewno na początku zostawiałem ją na świetle dziennym, potem zdaje się świeciłem diodą UV. Może w tym tkwi błąd. 1 minutę temu, Solo napisał: Nie, te akrylowe są półpłynne, ale jako że to akryl, to możesz je rozcieńczać wodą do dowolnej konsystencji. Wodą to bym nie radził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 1 minutę temu, _OldMan_ napisał: Wodą to bym nie radził. Producent tak zaleca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 2 minuty temu, Bengal napisał: czyli nie ma na rynku czegoś podobnego do tej od mr.hobby ? Wiesz, w zasadzie każdą szpachlówkę możesz rozrzedzić do postaci płynnej, a po zaschnięciu zmywać ją, tak jak Dissolved Putty. Ja DP nie lubię, źle mi się ją szlifowało, źle zmywało, zawsze jakieś ślady i nierówności zostawały. Jeśli nie muszę ryć w szpachli linii podziału, to ograniczam się do zwykłej szpachli Basic Tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Teraz, Solo napisał: Producent tak zaleca. Co nie znaczy że tak jest dobrze. W niektórych przypadkach taka szpachlówka jest odpowiednia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 To jest właśnie szpachlówka akrylowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Tak, i ma swoje uzasadnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 12 minut temu, _OldMan_ napisał: Tak, i ma swoje uzasadnienie. tzn ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 26 Kwietnia 2020 Share Napisano 26 Kwietnia 2020 Nie we wszystkich miejscach potrzebna jest twarda jak beton szpachlówka lub CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi