macio4ever Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 W ramach przywitania chciałbym pokazać jeden z moich ulubionych modeli. Co zostało zrobione. Wnętrze: Zmodyfikowane wg zdjęć pałąki antykapotażowe, podcięte klamki drzwi, usunięty prękościomierz, usunięta klapka popielniczki i dobudowany schowek, dodane włączniki, usunięte zbędne, dywanik na tunelu środkowym, kolumna kierownicy i włącznik kierunkowskazów, Silnik Aparat zapłonowy (modyfikacja), kable zapłonowe, cewka zapłonowa, uchwyt akumulatora i przewody elektryczne, reduktor siły hamowania, zbiorniki na płyn hamulcowy, zbiornik wyrównawczy, rura obiegu wody, ośka przepustnic i uchwyt do linki gazu, linka gazu, linka obrotomierza, rura chłodnicy, korek wlewu oleju, Podwozie i karoseria Usunięta część pasa tylnego, wyfrezowane wloty powietrza w masce, dodane odpowietrzenie zbiornika paliwa, zmienione położenie korka wlewu paliwa, dodana górna część mechanizmu różnicowego, zmieniony wał napędowy, końcówki wydechu i zaczepy. Dodatki waloryzacyjne Ramki wskaźników deski rozdzielczej oraz znaczek Honda na kierownicy – AcuStion Nakładki pedałów – AcuStion, włączniki – Sakatsu, A+Club, Aber Lewarek zmiany biegów – Sakatsu Wentyle kół – A+Club Fototrawione imitacje śrub – SRC, kable – własne oraz MFH Opaski rur – KA Models Kalkomanie chrom – Studio 27 Wycieraczki Acustion Malowanie: kolor główny Tamiya X-8, lakier bezbarwny DuPont 2K, Alclad II chrome, Alclad II duraluminium (koła), wnętrze Tamiya X-18 (deska, podłoga), Tamiya X-18 + Nato Black + X-1 boczki, emalie Tamiya – malowanie detali FOTY: Tryb wyścigowy plus porównanie z S2000 i NSX: Tryb pokazowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Śliczna Honda, jak zawsze świetna praca w Twoim wykonaniu, kiedys nawet chciałem się za nią zabrać ale odpuściłem z powodu tych chromowanych elementów na karoserii, za wysokie progi niestety. Widzę , że jesteś fanem porządnej marki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Fajnie że do nas dołączyłeś mam nadzieję że będziesz się tez trochę udzielał, bo wiedzę masz naprawdę dużą Co do modelu to widziałeś już go co prawda, ale dalej robi na mnie wrażenie, no i pierwszy raz mogę go skomentować. Nakład pracy naprawdę robi wrażenie, do tego moje ulubione klimaty- wyścigi klasyków Fajnie musi się prezentować w rzeczywistości, to chyba prawdziwe maleństwo. No i widać u Ciebie przywiązanie do marki :mregreen: fan Hondy to ma jednak dobrze, modeli na rynku jest całkiem dużo (chociaż pewnie sporo byś jeszcze chciał ;) ) z alfami jednak trzeba kombinować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 No i jednak się skusiłeś Na żywo ten maluch wygląda dużo gorzej ... bo połowy tych maciupkich części nie widać Najlepiej i tak obejrzeć sobie relacje żeby wiedzieć czego szukać w galerii Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macio4ever Napisano 20 Lutego 2011 Autor Share Napisano 20 Lutego 2011 Nie wiem o czym mówisz - ja widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Bardzo ładnie wykonany i ciekawy samochodzik. Silnik i wnętrze robią bardzo dobre wrażenie Moje Gratulacje! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Ślicznota! Gratuluję wspaniałego autka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Stary, ale jary naprawdę piękne, zgrabne auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macio4ever Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 A dziękuje za dobre słowo. Lubię zarówno samochód, jak i sam model. Maleństwo ale przyjemne dla oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Hehe zauwazylem ta galerie dopiero na forumowym "fejscie". Musze czesciej zagladac do "cywilnego" dzialu. Normalnie przesympatyczny i efektowny model. Pierwsze skojarzenie? Tweete !!! Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi