DarkWing Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Witam. Spróbuję przedstawić swoja pierwszą galerię, jeśli się nie uda proszę o wyrozumiałość i ew. pomoc, jeśli będzie wszystko OK to życzę miłego oglądania. Jeśli pozwolicie na początek krótki wstęp o sobie. Prezentowany model jest moim pierwszym motocyklem w tej skali. Wogóle modelarstwem (szeroko pojętym) zajmuję się od... chyba szkoły podstawowej a obecniej już idzie 42 wiosna Początkiem były to modele kartonowe i plastyki. Później (w miarę dorastania) modele zdalnie sterowane. Kiedyś tam w życiu nastąpiła dłuższa przerwa w realizacji tego hobby (wiadomo, wkraczanie w dorosłe życie, praca, rodzina...). Potem znów w miarę stabilizacji życiowej powrót do pasji modelarstwa. Głównie modele R/C ale od niedawna powrót do korzeni, czyli modelarstwo redukcyjne. Prezentowane Kawasaki jest tak naprawdę drugim modelem (pierwszym była Yamaha w 1:6 - galeria jak tylko wstawie zdjęcia). Model zrobiony prosto z pudła, malowany głównie sprayami Tamiya. Kolor uzyskany poprzez nałożenie złotego i na niego mica red. W rzeczywistości jest bardziej rudawy niż na zdjeciach. Teraz zdjęcia.... Wiem, że model nie jest doskonały, pokazuję to co zrobiłem i mam nadzieję, że każdy następny będzie lepszy, w miarę zdobywania coraz to większego doświadczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Witaj! Jak dla mnie model jest niesamowity, kolorystyka jest świetna, wykonanie również nie budzi moich zastrzeżeń, ładnie się błyszczy i nie widać na nim paluchów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AFI Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 No i model git, kolorek ciekawy, mi tez sie bardzo podoba. Te chromy troche sztucznie wygladaja, tak "plastikowo", ale moze to wina zdjec. Troszeczke widac laczenia na zbiorniku paliwa i z przodu na blotniku, ale to sie czepiam. :P Jak dla mnie model swietny, malowanie bardzo dobre 5+. Pokazuj reszte, jesli sa tak zrbione jak Kawa to bedziemy mieli na co popatrzec. pozdrawiam AFI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Bardzo fajny kolorek, ładnie i czyściutko, jedyne co to jak już kolega wspomniał to te chromy na wydechu, ale ogólnie przyjemnie dla oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 24 Lutego 2011 Autor Share Napisano 24 Lutego 2011 wydech niestety oryginalny (nie był malowany) więc efekt taki jaki jest. Były plany malowania i "przypalania" rur... ale chyba jeszcze nie ten etap ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Wydechy śmiało pakuj do kreta i spuszczaj ten pudełkowy chrom. Wygląda on zbyt zabawkowo. Do tego najlepiej kupić sobie farbki alclada. Wszystko się błyszczy jak dla mnie trochę aż za bardzo. Powinno być więcej zróżnicowania np. siedzenie fajniej by wyglądało gdyby było bardziej matowe. Co do łączeń na baku to najlepszy sposób na to to skleić zbiornik przed malowaniem na CA i zalać dobrze spoinę. Potem ją wyszlifować i śladu nie ma. Generalnie model całkiem ładnie wykonany i widać, że po podszlifowaniu jeszcze paru technik będziesz wypuszczał ładniutkie maszyny. Pozdrawiam i czekamy na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Piękny motocykl,niezły model pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 Przyłączam się do opinii przedmówców. Wybrałeś bardzo ładny kolor. Powierzchnia wygląda świetnie. Przydałaby mu się teraz sesja zdjęciowa podobna do tych jakie robią inni "motocyklowi" koledzy Moje Gratulacje! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Nie masz czasem dziwnego wrażenia, że tylni sportmax d207 jest ułożony odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 6 Marca 2011 Autor Share Napisano 6 Marca 2011 Dziękuję wszystkim za przychylne opinie . Niedługo (za dzień lub dwa) trafi do galerii Corvette '85 (1:8), nie wiem jednak czy będzie się czym chwalić, no ale zobaczymy Następne w kolejności, które aktualnie są na warsztacie, to czołg T-34 (1:16) oraz Ferrari Testarossa (1:12). Ale jak znam siebie pewnie w międzyczasie zrobię Yamahę Virago XV1000 (1:12) lub Moto Guzzi V10 Centauro (1:12). Prace nad T-34 idą powoli bo model bardzo szczegółowy i staram sie przy nim jak mogę, Ferrari z kolei to.... Revell więc z jakością gorzej, to i zapał mniejszy Odrazu uprzedzam - nie robię modeli na ilość (chociaż tak to może komuś się wydawać- bo kilka naraz). Ja jak długo siedzę nad jednym modelem to w ramach "odpoczynku" lubię zrobić coś innego, a potem "wypoczęty" wrócić do poprzedniego..... U mnie taka taktyka się sprawdza, wtedy właśnie nie staram się kończyć modelu na siłę i szybko, bo mam już go dość Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Connector Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 Model rewelka, życzyłbym sobie takich finalnych efektów:P Ze swojej strony mam jedna tylko uwagę - tylna opona jest na 100% zainstalowana odwrotnie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 tylna opona jest na 100% zainstalowana odwrotnie :( Widać, właściciel nie jeździ w deszczu ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 11 Marca 2011 Autor Share Napisano 11 Marca 2011 Prawda... wogóle nie jeździ moto.... :( Wpadka ewidentna i gdyby nie zwrócenie uwagi wogóle bym tego nie zauważył Nie wiem dlaczego wcale nie przyszło mi do głowy żeby sprawdzić kierunek bieżnika.... Sorry... obiecuję więcej takich wpadek nie popełniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 Miałem na myśli właściciela w skali 1/12. Jeżeli nie jeździ po mokrym to rzecz jest bez większego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi