jozik Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Przedstawiam model jednego z brzydszych samolotów służących w Luftwaffe, ciężkiego bombowca Heinkel 177 A-5 .Model bardzo przyjemny w montażu,zaskoczyło mnie bardzo bogate wyposażenie kabiny załogi,niestety po wklejeniu oszklenia prawie nic nie widać.Co do oszklenia , to poszedłem za radą kornik_69 i część kabiny wykąpałem w sido.Model prosto z pudła malowany Pactrami.Kalkomanie na tyle grube , że nie mogłem nałożyć prawidłowo spirali na kołpakach i musiałem malować.Zapomniałem dodać ,że pod skrzydłami podwieszone są bomby kierowane Fritz X.Zapraszam do oglądania i komentowania. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Ładny 4 silnikowy ołówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Nono ładny model ale faktycznie samolot sam w sobie brzydki. Jakiej użyłeś nici? Normalniej krawieckiej czy jakiejś specjalnej ,a może coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Co do oszklenia , to poszedłem za radą kornik_69 i część kabiny wykąpałem w sido. Owiewke zamoczyłeś w sido przed czy po jej pomalowaniu ? .Model super,strasznie mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darthradi Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 barzo fajny model ładny i czysty. Dwie rzeczy tylko opkopcenia pod skrzydłami chyba przesadziłeś no i podwozie z prawej strony krzywo ale ogólnie jest super:). Z tego co czytałem to Niemcy mieli tylko kilka tych maszyn i masę problemów ze względu na skomplikowaną obsługę techniczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 Bardzo fajny model Ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 Ciekawa maszyna i fajny model. Zazdroszczę osobom, które mają dość miejsca na kolekcjonowanie 4-silnikowców! Razi nieco brak konsekwencji w wykonaniu śladów użytkowania. Brak jakichkolwiek odbić i patyny na płatowcu, a osmalenia od spalin sugerują że maszyna spędziła tysiące godzin w powietrzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 27 Lutego 2011 Autor Share Napisano 27 Lutego 2011 Jakiej użyłeś nici? Normalniej krawieckiej czy jakiejś specjalnej ,a może coś innego? Nici używam nylonowej z pończoch,tylko jedna uwaga: jeżeli nie posiadacie własnych ,to używajcie tylko takich ,w których ,,poleciało oczko",cokolwiek to oznacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 27 Lutego 2011 Autor Share Napisano 27 Lutego 2011 (edytowane) Owiewke zamoczyłeś w sido przed czy po jej pomalowaniu ? Owiewkę moczyłem przed malowaniem.Po wklejeniu była maskowana przez cały proces malowania , nawet sidoluxem.Przepraszam,że dwie odpowiedzi jedna pod drugą Edytowane 27 Lutego 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
James Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 Bardzo fajny model. Szczególnie podoba mi się malowanie. Sam gdzieś w magazynku przechowuję ten model i czekam na lepsze czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 27 Lutego 2011 Autor Share Napisano 27 Lutego 2011 Dwie rzeczy tylko opkopcenia pod skrzydłami chyba przesadziłeś no i podwozie z prawej strony krzywo ale ogólnie jest super:). Co do okopceń to wzorowałem się na tym zdjęciu: http://wunderwaffe.narod.ru/Magazine/AirWar/57/Pictures/27.jpg He 177 miał silniki stosowane w Me 109 ,a te bardzo kopciły przy dodaniu obrotów . Niejeden Aliancki pilot zgłaszał zestrzelenia Me 109 gdy tylko dodał gazu podczas ucieczki w nurkowaniu.Co do podwozia to chyba wina nierównego kartonu i z tąd wrażenie , że jedno koło wisi. ja mam kilak pytań co do wersji malowania i oznakowania powiesz coś więcej? i może masz jakieś foty wnętrza? Malowanie przedstawia He 177 A-5,2/KG 40 lotnisko Bordeaux-Merignac , koniec 1944.Niestety nie znalazłem zdjęć tej konkretnie maszyny.Malowanie na podstawie instrukcji .Myślałem o zrobieniu zdjęć wnętrza , ale niestety w ,,szale" sklejania wypadło mi z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slusar Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 Świetny model, bardzo przyjemnie się go ogląda. Domyślam się, że na żywo robi jeszcze lepsze wrażenie. Gratuluję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi