RH Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Drugi to: Mirage IIICJ NR.259 101st Tayaset,Chel Ha Avir Operacja Branch Lato 1970 A ze modelarstwo nie tylko ma bawić ,ale i uczyć to jako dodatek do tej galerii maly link ,ktory daje duzo do myślenia [...] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Bardzo udany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frosty Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Świetny link - tylko brakuje w nim "bohaterów" z Hamas'u kryjących sie za plecami cywilow (wybacz, ale gdyby do mnie ktoś strzelał zza tłumu to też bym napier... a jak trafie cywila... to cóż... pech...), albo zdjęć Izraelczyków zabitych w zamachach - więc jak piszesz o nauce, to nie rób tego jednostronnie. Zreszta do Skyhawk'a też mogłeś dać jakiś link masowych grobów z Hue... Ale rozumiem - wbrew usilnym staraniom mediów udowodniono, że to nie krwiożerczy Amerykanie i Wietnamczycy z południa dokonali tych mordów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 A ze modelarstwo nie tylko ma bawić ,ale i uczyć to jako dodatek do tej galerii maly link ,ktory daje duzo do myślenia - wybacz RH, ale musialem wedytowac link. Generalnie sie zgadzam z Twoim punktem widzenia, jednak materialy tam zamieszczone wydaly mi sie zbyt ostre na forum ktore przegladaja rowniez osoby bardzo mlode. Chodzi mi o zdjecia itp. Świetny link - tylko brakuje w nim "bohaterów" z Hamas'u kryjących sie za plecami cywilow (wybacz, ale gdyby do mnie ktoś strzelał zza tłumu to też bym napier... a jak trafie cywila... to cóż... pech...), albo zdjęć Izraelczyków zabitych w zamachach - więc jak piszesz o nauce, to nie rób tego jednostronnie. - wiesz, terroryzm w Palestynie to jednak chyba wynalazek zydowski - patrz zamachy Irgunu, Bandy Sterna, czy Hagany. Wymordowanie calej wsi (np. Deir Jassin), wieszanie porwanych brytyjskich zolnierzy, zamachy bombowe - w latach 30-40tych XXw. przychodzilo im calkiem latwo. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frosty Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Prawda, ale mówimy o latach 40-tych - kiedy naloty dywanowe były jak najbardziej akceptowalną formą walki... Poza tym w latch 30-tych i 40-tych Niemcy robili Polakom też różne nieprzyjemne rzeczy... I jakoś dziś Polacy nie wysadzają się w Niemieckich autobusach... Nie zamierzam tutaj roztrząsać racji żadnej ze stron, ale zwyczjanie nie lubię jednostronnej oceny wydarzeń - patrz "uciskani Palestyńczycy i krwożerczy żydzi" Tak, że sorry za dygresję. Wracając do modelu = wygląda bardzo ładnie. Ja w Bytomiu nabyłem wypust Hobby Boss'a. Pytanie: jakich kolorów użyłeś do malowania kamuflażu, bo wyglądają całkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 3 Marca 2011 Autor Share Napisano 3 Marca 2011 Prawda, ale mówimy o latach 40-tych - kiedy naloty dywanowe były jak najbardziej akceptowalną formą walki... Poza tym w latch 30-tych i 40-tych Niemcy robili Polakom też różne nieprzyjemne rzeczy... I jakoś dziś Polacy nie wysadzają się w Niemieckich autobusach... Nie zamierzam tutaj roztrząsać racji żadnej ze stron, ale zwyczjanie nie lubię jednostronnej oceny wydarzeń - patrz "uciskani Palestyńczycy i krwożerczy żydzi" Tak, że sorry za dygresję. Wracając do modelu = wygląda bardzo ładnie. Ja w Bytomiu nabyłem wypust Hobby Boss'a. Pytanie: jakich kolorów użyłeś do malowania kamuflażu, bo wyglądają całkiem dobrze. Studiowałem te kolory i doszłem do wniosku ze najbardziej trafil w nie Humbroll i to są nr. 119,120 ,121 122 Ale ze nie lubie tych farb (ostatnio sie zepsuly) to uzyłem odpowiednikow z Model Mastera Acryla nr.4748,4720,4739,4709 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frosty Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Niedobrze - miałem nadzieję na coś ze stajni Gunze/Tamiya/Model Master (emalie)... No cóż - jak przyjdzie czas no moją "trójkę" będe kombinował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 3 Marca 2011 Autor Share Napisano 3 Marca 2011 Niedobrze - miałem nadzieję na coś ze stajni Gunze/Tamiya/Model Master (emalie)... No cóż - jak przyjdzie czas no moją "trójkę" będe kombinował Model Master emalie ...prosze bardzo oto i one 1722, 1735, 1716, 1742 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slusar Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Mirage też wyszedł Ci świetnie. Tylko pozazdrościć takich okazów na półce. U mnie na warsztacie Mirage 2000N, jeśli będzie chociaż w połowie tak dobry jak Twój Mirage III uznam to za duży sukces. Gratulacje! P.S. RH jeśli znajdziesz chwilę to proszę o wysłanie usuniętych linków na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frosty Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 W każdym Twoim modelu widać taką lekkość warsztatu, jakby zrobić taki model to był pikuś, o sorka pan Pikuś. Czy powierzchnie po malowaniu, na jakimś etapie polerujesz, czy masz jakiś sposób na tak gładkie powierzchnie? Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 5 Marca 2011 Autor Share Napisano 5 Marca 2011 W każdym Twoim modelu widać taką lekkość warsztatu, jakby zrobić taki model to był pikuś, o sorka pan Pikuś.Czy powierzchnie po malowaniu, na jakimś etapie polerujesz, czy masz jakiś sposób na tak gładkie powierzchnie? Pozdro Jarek Może w punktach odpowiem 1.Podkład Tamiya Spray Surface Primer 2.Malowanko (Model Master Acry) 3.Gunze spray super polysk 4 Kalki 5.zabezpieczenie kalek gunze spray Polysk 6.Ewentualne brudzenia ,preshing czy coś tam jeszcze 7.Model master półmat werniks OT I CAŁA FILOZOFIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Ja w Bytomiu nabyłem wypust Hobby Boss'a. Również przepraszam za dygresję, ale co oznacza tutaj słowo "wypust". Szukałem z słowniki i w google, ale nie znalazłem nic co miałoby coś wspólnego z modelarstwem. Czy chodzi może o same wypraski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Kolejność ta sama, materiały prawie takie same, ale to prawie stanowi pewnie różnicę Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi