Zderzak Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Witam! Model ukończony. Warsztat tutaj: KLIK Kilka słów przypomnienia. Model to zestaw Hobby Bossa, tani i lubiany, choć czasami można nieźle się zdenerwować przy łączeniu większych elementów. Do tego doszły kalkomanie ToRo Model (dzięki Rafał ), lufa RB, liny Eureka oraz trochę własnej roboty. Główne przeróbki wymienione w warsztacie, więc tam też polecam zajrzeć. Malowany pędzlami, Humbrolami 33, 186 i 86 (chyba tak...), wash i suchy pędzel robiony za pomocą olei Talensa, natomiast kurzenie jak zawsze pigmentami Miga. Jak wyszło? Chyba nie jest źle. Błędów merytorycznych raczej nie ma, jedynie mogą zdarzyć się błędy jakościowe. Z założenia pojazd miał być w miarę łatwy i przyjemny, stąd też nie inwestowałem w gąsienice. Niestety zestawowe nie są idealne, choć trochę udało i tak mi się je zasłonić. W warsztacie pojawiła się też kwestia kolorów. Miałem okazję widzieć na żywo WOLFa z 10bkpanc, no i powiem szczerze, że czysty pojazd w dobrym oświetleniu wygląda właśnie tak jak mój model. Porównać można go też ze zdjęciami z defilady w Warszawie, gdzie wszystkie czołgi były idealnie czyste Tam gdzie model zakurzony, tam też i brąz wydaje się ciemniejszy. Dlatego uważam i będę trzymał się tego stwierdzenia, że kolory są poprawne. Tyle w temacie, jakby co pytajcie. Zapraszam do oglądania i komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Witam! Ładny, milutki dla oka. Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Błędów merytorycznych raczej nie ma Ee, nie ma modeli idealnych, wyrzutniki granatów dymnych nie są poskręcane :P Model bardzo ładny Co prawda jednak brąz mi nie leży, ale to mały szczegół. Gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Bardzo porządny model Ci wyszedł, fajnie wycieniowany i z umiarem pobrudzony. Co prawda spodziewałem się innego brązu, ale to Ty znasz się bardziej, więc krótko - gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Witam Bardzo ładny model lekko pobrudzony ,ze smaczkiem. Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 7 Marca 2011 Autor Share Napisano 7 Marca 2011 Dzięki Panowie za miłe komentarze. W następnym modelu postaram się wykorzystać nowe techniki. Nie mniej cieszę się, że Leopard się podoba . Co do brązu, to mimo wszystko uważam go za poprawny. Wystarczy porównać zdjęcia czystego, defiladowego czołgu. Jak też pisałem, widziałem na żywo Wolfa, który w słońcu prezentował się podobnie. Kurz robi jednak swoje. Zarówno na modelu, gdzie np. z tyłu kadłuba brąz jest zupełnie inny, ale także na prawdziwym pojeździe. Zdjęcia też zawsze niosą ze sobą niewielki błąd. Najważniejsze, że kamuflaż w witrynce wygląda bardzo dobrze, oraz że udało mi się wykonać model raczej poprawnie z oryginałem. Tutaj ciekawostka, należy uważać na rozkład godeł w instrukcji ToRo Model. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Bardzo porządny model. I niech ktoś powie, że do wykonania dobrego modelu jest potrzebny aero. Oto kolejny dowód, że jak ktoś potrafi malować pędzlem, to stworzy całkiem niezły modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi