Skocz do zawartości

M47 Patton 1:35 Italieri

Tymek

Rekomendowane odpowiedzi

Modelik prosto z pudła dorobione tylko przednie błotniki z puszki po coli. Model będzie na podstawce z dużą ilością żwiru i kamyków stąd tak duża ilość kurzy na czołgu. Zdjęcia zrobione jeszcze przed przetarciem modelu pędzlem w celu ,,zdrapania” nadmiaru pigmentu. Modelik malowany Tamiyami Olive drab i mieszanką Nato Greena z Olive drabem w celu cieniowania. Wash standardowo czarnym humbrolem a suchy pędzel białą tytanową Astry. Na zdjęciach jest dużo więcej pigmentu niż po zdrapaniu. Aha, pigmenty Vallejo nakładane aerografem. Miłego oglądania i proszę o porady.

P1050180.JPG

P1050181.JPG

P1050182.JPG

P1050183.JPG

P1050184.JPG

P1050185.JPG

P1050186.JPG

P1050187.JPG

P1050188.JPG

P1050189.JPG

P1050190.JPG

bypicasa2html.gifcreated by picasa2html.com

ja bym się przyczepił jedynie do gąsienic: nad kolami podtrzymującymi wyciąłeś "grzebienie", widac łączenie gąsięnic w dolnej części. reszta bardzo bardzo, szczególnie tylna część kadłuba

Edytowane przez Gość

Te grzebienie zasłonięte są cieniem od kół podtrzymujących, tak mam zamiar zrobić obicia i czekają jeszcze anteny które zamierzam zrobić z rozciągniętych ramek. Cieszę się, że się podoba.

Rozcieńczałem pigmenty Vallejo rozcieńczalnikiem Gunze i nakładałem właściwie na cały model a potem zdrapywałem i pozostawiałem tam gdzie miał zostać. ShaDow FoX o jakich bambetlach myślisz?

Stachu a jak ci się podoba pigmentowanie?

Dorób np. jakiś karton czy np. siatkę z liściami maskującą zwiniętą jak np. w M113ACAV od Tamki.

Generalnie jako całość model zacny i to bardzo. Brawo!

Niestety SPIEPRZYŁEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dosłownie przed chwilą skończyłem robić obicia, zacieki i pigmentowanie i niestety ale wyszła taka KUPA, że szkoda wstawiać zdjęcia. Model czeka kąpiel w krecie. Po wyczyszczeniu zamierzam wykonać go we Włoskiej wersji (różni się tylko kalkami). Strasznie mi szkoda ale wyszła taka KUPA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Następnym razem na pewno nie popełnię tych samych błędów, obiecuję

Jest mi naprawdę przykro

A tak z boku to ma ktoś do odstąpienia albo zamiany jakieś tobołki na czołg?

Witam!

No to póki nie jest za późno - zeskrob/zeszlifuj ślady łączenia form na uchwytach wokół wieży i może jakieś ślady przyspawania ich dorób? I podobna sprawa z gąsienicami.

Możesz zdradzić, ile dokładnie rozcieńczalnika i pigmentu? Proporcje jak dla uzyskania konsystencji farbki?

Pozdrawiam!

Przemek Klimala