damian70n Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Zapraszam do oceny modelu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Strasznie czysty jak na szturmowca ;) Schludnie wykonany, widać, że nie podszedłeś do tematu na odwal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 ładnie Ci wyszedł, całkiem schludnie, aż za schludnie, powinieneś trochę go utetłać. Plus za oszklenie Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Szybko go zrobiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Oj zaczyna się robić ARC ;) Więc trochę się poprzyczepiam coby za słodko nie było ;) Kalki się świecą Trochę pojechałeś z zielonym za bardzo..... Działko, łopatki turbiny, FFARy na pewno nie są zielone Nie szpachlowane gondole turbin, widać łaczenia Nie dopasowana owiewka kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 No i literówka w nazwie tematu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Kalki się świecą Moses chyba jednak się czepiasz ja na tych fotografiach/słabiutkich/ nie widzę aby się świeciły. damian70n Postaraj się o lepsze zdjęcie plus szczegóły,zbliżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Ogólnie + za podjęcie tematu. Zastanawia mnie tylko, czy aby na pewno Apache występował w tym odcieniu koloru zielonego (wygląda mi to na Olive Drab, a powinien chyba być nieco bardziej szary...). Poprawiłem przy okazji literówkę w temacie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Oczywiście wielki + za temat to tak na początek. Powiem tak - ładny, fajnie się ogląda - ogólnie model poprawny . Teraz kilka uwag : - Kalki się raczej nie świecą (gdzieniegdzie widać delikatny obrys ale to jak się człowiek dobrze przyjrzy) - cały śmigłowiec się świeci. AH-64 są totalnie matowe.No i chyba kalka z numerem na ogonku mu się przekrzywiła ale to może być wina fotki. - Jak tu koledzy wspomnieli przemaluj na jakiś gun-metal wspomniane elementy. Jest to do zrobienia nawet teraz - Takie zielone działko dosyć dziwnie wygląda. - Kolor pewnie inaczej wygląda na fotkach inaczej w "realu" więc tu można polemizować - odniosę się do fotek. Generalnie i Kermit i Ty macie rację bo co śmigłowiec to inny odcień. Gdzieś mam fajną fotkę z kilkoma takimi maszynami i niektóre są ciemno zielone (coś jak olive drab) inne już prawie ciemno szare z domieszką zielonego. Ogólnie może być chociaż może przydało by się więcej szarości. - Troszkę przesadziłeś z tymi niebieskimi nosami pocisków Hellfire. Kopuła jest przezroczysta i daje tyko delikatną niebieską poświatę. - No i brudzenie by mu się naprawdę przydało. Oczywiście delikatne i bez przesady. Na koniec - fajnie, dobrze wykonany model. Podoba mi się kokpit bo wygląda naprawdę ciekawie - no może poza pasami na fotelach - mogłeś je zeszlifować i zrobić samemu. To jest italerka prawda ? Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Panowie z kolorami w Apacheach jest ciężka sprawa. Malowany jest specjalną farbą pochłaniającą fale radarowe, i z tego co wiem kolor jest na tyle oryginalny że ciężko jest dobrać odpowiednią barwę i chyba nikt jeszcze nie zrobił emalii w tym kolorze. No dobra o kalki za bardzo się czepłem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 15 Marca 2011 Autor Share Napisano 15 Marca 2011 To jest italerka prawda ? Model jest z Academy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi