TransTech Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Dziś zaczełem klepać 124l na odwzorowanie, lecz niestety na teraz nie mam zdjęcia ale postaram się jak najszybciej je zrobić i wam pokazać. I pytanie czym najlepiej wyciąć piasty z Italer-owskich felg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 I pytanie czym najlepiej wyciąć piasty z Italer-owskich felg? Ja wycinałem normalnym skalpelem i jakoś się udało Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Ja nożykiem i też dało rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TransTech Napisano 19 Marca 2011 Autor Share Napisano 19 Marca 2011 I mam pytanie czy ad rade przerobić silni V8 pod rzędową 6 nic nie psując? znaczy żeby wszytko pasowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Silnik V8 na R6 będzie ciężko przerobić. Lepiej weź rzędówkę z jakiegoś innego modelu lub zostaw "fałkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TransTech Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2011 kolejna cześć relacji z budowy.. Myślę że wszytko jest dobrze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Przewody na silniku troche za grube, i poduszka musi być czarna, nie może być w kolorze ramy. Takto mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TransTech Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Poduszki też są w kolorze ramy, ale oczywiście nie we wszystkich.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 No proszę cię to są części gumowe. One są czarne i nie ma innej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Sandi co nie oznacza, że guma musi mieć tylko jeden kolor , ale fakt, poduszki MUSZĄ być czarne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Poprosiłbym o lepsze zdjęcia, bo po takich to ciężko coś powiedzieć. Na jednym z nich widać jak pozalewane farbą są szczegóły na ramie. Na plus rdza, chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Sandi co nie oznacza, że guma musi mieć tylko jeden kolor Zależy o jakich gumach mówimy . Ale w sumie to fajnie by było jak by robili kolorowe poduszki. U niektórych na samochodach była by jeszle lepsza tęcza, a takto ich to troche ogranicza.O i opony w sumie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Cos mi sie wydaje, ze za grubo farby dales na rame, a co do poduszek to jeszcze nie widzialem ich w innym kolorze niz czarny (mat). Poza tym to ciekawie to wyglada, tylko daj lepsze fotki bo na tych malo co widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 No nie wiem czy wiecie ale są kolorowe opony do rowerów, skuterów/motocykli i do samochodów (przy "paleniu" dają kolorowy dym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Tak naprawdę to guma po pewnym czasie przestaje być w 100% czarna. Na pierwszy rzut oka jest to coś pośredniego pomiędzy czernią a szaro-oliwkowym. Nasze postrzeganie takich elementów sprowadza się do określenia opony jako czarna--- bo tak nam wydaje. Kiedyś kiedy kleiłem samoloty zawsze toczyły się dyskusje jaki kolor mają mieć opony. Wymyśliliśmy wspólnie taką mieszankę która oddawała rzeczywisty kolor. Była to mieszanina Humbrolowskiej 66 , Revell-owskiej 9 i coś jeszcze nie pamiętam . Ta mieszanka doskonale oddawała kolor używanej gumy Jak będę jutro na zajezdni, jeśli będzie coś na kanale to spróbuję zrobić fotkę poduszki w trolejbusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Kolorowa opona a o ile jest droższa od standardowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Ja chce taką opone. Założył bym sobie niebieską do yamahy to by mi pasowała do motoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Kolorowa opona a o ile jest droższa od standardowej? Znalazłem kolorowe opony polskiej produkcji (chyba) firma GLOB-GUM i taka opona dymiąca na kolorowo w rozmiarze 225/45R17 kosztuje 500 zł Normalna opona w takim rozmiarze kosztuje poniżej 200 zł. Kolorowe opony firmy Kumho zależnie od rozmiarów to 200 euro za R15 do 350 za R18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madon Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Kolorowa opona a o ile jest droższa od standardowej? Znalazłem kolorowe opony polskiej produkcji (chyba) firma GLOB-GUM i taka opona dymiąca na kolorowo w rozmiarze 225/45R17 kosztuje 500 zł Normalna opona w takim rozmiarze kosztuje poniżej 200 zł. Kolorowe opony firmy Kumho zależnie od rozmiarów to 200 euro za R15 do 350 za R18 Z tym ze to są opony przeznaczone raczej do jakichś pokazów, bo słaba przyczepność takiej gumy skreśla ja do jazdy na odzień, chyba że ktoś jest kamikadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Jakby to była opona tylko na pokazy to po co miałaby bieżnik skoro auto jeździłoby po czerwonym dywanie w zadaszonej hali Właściwości nie odbiegają od zwykłej opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Chyba się Panowie lekko zagalopowaliście z tymi oponami w temacie kolegi . Pogadajcie o tym na GG . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TransTech Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2011 I kto tu mówi ze poduszka nie może być pomalowana.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Nam się nie musisz tłumaczyć to twój model. A tak po za tym ta poduszka chyba nie jest pomalowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 To jest czarny mat, pokryty kurzem który daje efekt koloru ramy. Poduszki nigdy ale to przenigdy nie będą miały innego kolory niż czarny. Chyba ze w zimę xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Krzychu na tvn turbo był chyba kiedyś test tych opon i madon ma racje a co do tematu ;] i tak lepiej by wyglądało jak był był czarny mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi