rvlt_n616 Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Witam, to moja pierwsza galeria. Przedstawiam Korsarza 2 "Golden dragons". Starałem się a mimo to stwierdzam że nie udał sie w 100% a może.... oceniajcie sami. Wzbogacony blaszkami Eduard (także pierwsza styczność z blaszkami), nie dbałem o całkowitą zgodność z oryginałem a założeniem było złożenie pokładowego, zabrudzonego, lekko zaniedbanego "letadla" i przy okazji dobra zabawa(albo odwrotnie, sam nie wiem). brak 2 lusterek, z prozaiczngo powodu, zgubiły sie... Uzbrojenie dojdzie w przyszłości, bliżej nie określonej. Jedno jest pewne, Hasegawa skąpi w uzbrojeniu i będzie trzeba je nabyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Całkiem fajny Sluff Samolot tak paskudny że aż piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Jak dla mnie troszkę przesadziłeś z brudzeniem ( może to wina zdjęć) , powinien być raczej wypłowiały .Troszkę brakuje mi podwieszeń pod skrzydłami , oraz wydaje mi się , że znaki na skrzydłach są odwrotnie przyklejone.Ogólnie model przyjemny w odbiorze.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Cieszy na forum kolejny pokładowiec. Przesadziłeś troszeczkę z rdzą. Biały kolor źle odcięty spada do dołu na wysokości kabiny a powinien być w miarę równo na całej długości. Troszkę za bardzo utetłany. Hasegawa daje możliwość zrobić otwarte luki elektroniki i złożenie skrzydeł i ja bym ak zrobił - zyskałby wtedy na atrakcyjności. Ale to już moje subiektywne odzczucie. Nie jest źle, czekam na kolejnego jeta w Twoim wykonaniu. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 20 Marca 2011 Autor Share Napisano 20 Marca 2011 Pokładowców będzie więcej, zbiram na Vigilante bo takiego jeszcze nie było a reszta pokładowej ekipy też będzie. Luki zamknięte noo boo.... no popsułem sprawę i nie było innego wyjścia :( Przejście kolorów na wysokości kabiny akurat tak się ma w tym egzemeplarzu(taki dołek kolorystyczny pod kabiną). Podwieszenia pod skrzydłami będą. I tu moje pytania (proste): W okresie świetności tej konstrukcji używano dużej ilości bomb, dość charakterystycznych, nie dużych... Czy to była rodzinka bomb Mk80? No i czy specjalne pylony które hasegawa daje do tych bomb da się powielić z żywicy?? Bo planuję wywiesić Korsarza właśnie tymi bombami. Aaa co do kalek too trzeba patrzeć na nie od tyłu (na skrzydłach), są raczej poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Kalki nie są prawidłowo ułożone. Kornik miał rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 (edytowane) Potwierdzam kalki na skrzydłach sa do góry nogami niestety, sorki ale tak jest. zbiram na Vigilante bo takiego jeszcze nie było A ktoś go robi w 48 Edytowane 20 Marca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Kalki nie są prawidłowo ułożone. Kornik miał rację Kornik jeszcze nie komentował tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 A ktoś go robi w 48 Trumpeter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 20 Marca 2011 Autor Share Napisano 20 Marca 2011 No Trumpeter... 200zł U Martoli jest chyba dostępny. Wybaczcie ale ja niepotrafie się dopatrzeć co jest nietak... Poszukam w instrukcji(czasem najmniej kompetentnej lekturze, paradoksalnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Gwiazdy sa odwrotnie. Zobacz jak położyłeś na kadłubie i zobacz na skrzydłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 20 Marca 2011 Autor Share Napisano 20 Marca 2011 Oooo, na przyszłość będę pamiętać. Dzięki. A tak btw to ze mnie CKM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 też zaliczyłem taką wpadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 20 Marca 2011 Autor Share Napisano 20 Marca 2011 Chrzest bojowy przeszedłem, dalej będzie tylko lepiej, mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Kornik jeszcze nie komentował tego modelu Jeszcze nie Bardzo lubię "Corsaira Drugiego", podobnie jak Intrudera i zawsze cieszy mnie to gdy ktoś pokusi się o wykonanie jednej z tych maszyn na forum Specjalistą od maszyn US NAVY jest kolega p_bladek i jemu pozostawiam kwestie merytoryczne. Myślę jednak, że Twój model wyglądałby znacznie lepiej gdyby miał połowę tej całej eksploatacji na sobie. Teraz jest po prostu mało schludny. Myślę, że finalny odbiór modelu trochę zepsuły również zdjęcia, które są ciemne i sprawiają, że "brud" jest bardziej wyrazisty. Puste pylony rzeczywiście wyglądają trochę inaczej, ale powiem szczerze, że jakoś mi to nie przeszkadza. Zawsze to jakiś pretekst do zrobienia mini dioramki pokładowej z obsługą pokładową i uzbrojeniem na wózkach Nie wiem czemu ale od jakiegoś czasu coraz lepiej widzą mi się odrzutowce z figurkami w kokpicie. Jakoś tak żywiej wygląda model pokładowca z wyglądającym z wnętrza figurantem niźli taki z pustym kokpitem i wiszącymi pasami...no ale to już kwestia gustu... W każdym razie myślę, że Twój model na tym skorzystał. Koniec końców model na 3 + Spróbuj wrzucić trochę lepsze zdjęcia. Uważam, że to stanowczo poprawi odbiór Twojego modelu. Działaj dalej! Mam nadzieję, że wkrótce i Twój Vigilante zagości w galerii. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janekzukosa Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 Świetna wizja " pokładowca " gratuluję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi