Dzbanek Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 (edytowane) Witam Właśnie przed chwilą ukończyłem mojego Korsarza. Przedstawia on brytyjską odmianę tego samolotu, (ścięte końcówki skrzydeł m.in) z 1834 dywizjonu FAA, HMS Victorius. Mój Korsarz pochodzi z zestawu Academy, z którym nie miałem żadnych problemów, został wzbogacony o kalki Intech Dziękuję wszystkim za pomocne rady w wątku warsztatowym viewtopic.php?t=24361&postdays=0&postorder=asc&start=0 Czas na foty: Edytowane 21 Marca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Ponieważ i ja maluję pędzlem, czuję się zobligowany do powiedzenia, że na Twoim modelu widać niestety jego ślady. Nie podoba mi się też przejście barw: górny kamuflaż - dół. Jest jakieś takie poszarpane. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 21 Marca 2011 Autor Share Napisano 21 Marca 2011 Wiem niestety błędów tu jest wiele, ale prawdopodobnie Łosia będę malował już aerografem Sam sobie dziwie dlaczego nie poprawiłem tej linii przejścia barw góra-dół, teraz nic nie będę nic zmieniać, ale mam nauczkę na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Moją opinię już znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 No coz... Niewiele się da powiedzieć dobrego. Oglądałem twoj wątek warsztatowy i do pewnego momentu model wyglądał nawet nieźle... Jednak wash, zapuszczanie linii bardzo mu zaszkodziło. Model wygląda dość... niechlujnie? Wydaje mi się, że werniks położyłeś zdecydowanie za grubo (ten "smark" na lewym stateczniku to prawdziwa perłka! ) Pędzlem naprawdę da się malować lepiej! A ślady ekspolatacyjne nigdy nie zamaskują kiepskiego malowania i może lepiej ich na twoim etapie umiejętności na razie nie robić, skupiając się na schludnym wykonaniu podstawowego malowania??? Swoją drogą co za farby użyłeś? Jakoś nie wygląda mi to na Dark Sea Grey i Slate Grey... Mam nadzieje, ze krytyka cie nie zniecheci, tylko zdopinguje do pracy nad kolejnymi modelami. Nie watpie, ze lepszymi! Czego ci zycze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio1 Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Witam wszystkich! Nie jest to brytyjska odmiana tylko jak napisałeś RAAF czyli australijskie siły powietrzne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 RAAF uzywał Corsairów? Bo mi wszystkie oznaczenia pochodzą pod FAA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 22 Marca 2011 Autor Share Napisano 22 Marca 2011 Dziękuję za opinie! Model malowałem farbami Humbrol : Na górze H31 (zielony) i H123 (szary), spód był malowany jakąś mieszaniną dwóch farb, już nie pamiętam jakich. Co do "smarka" na lewym stateczniku to sidolux który mi się jakoś tak uformował. Krytyka mi nie zaszkodzi, Łoś będzie malowany już aerografem, na razie prace przy nim stoją w miejscu bo sklejam teraz prom "Columbia" na konkurs z fizyki. Dzięki za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Konstruktywna krytyka nigdy nie szkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi