kiwaczek Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 Witam. Właśnie rozpoczynam nowy projekt tzn. mój pierwszy cywilny samolot Airbus A340 firmy Revell. Będzie on przedstawiał samolot lini Air Canada ale nie w malowaniu z pudełka lecz w najnowszym malowaniu tych lini. Kalki już są w drodze (znalazłem je w ciekawym choć małym sklepie internetowym Airline Hobby Supplies). Jedyny problem jak na razie to farba która robiona jest jedynie przez firmę Xtracolor i dostałem ostatnią już puszkę tej farby która nie wystarczy na cały model. Znalazłem też sklep w Anglii, Hannants który ma wystarczająco farby ale nie zgadza sie na zamówienia z innego kraju mniejsze niż 29 funtów szterlingów. Jeśli nie znajdę nigdzie indziej to będę musiał kupić jeszcze kilka innych rzeczy od nich żeby dojść do tej sumy. Prace nad modelem już ruszyły i w najļliższej przyszłosci wrzucę zdjęcia. Pozdrawiam Artur - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 kawał modelu się szykuje, malowanie też będzie ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Przyłączam się do kibicowania. Ciekawa maszyna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Ładny model się zapowiada. Jaką farbką Xtracolor będziesz go malował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 29 Marca 2011 Autor Share Napisano 29 Marca 2011 Ładny model się zapowiada.Jaką farbką Xtracolor będziesz go malował? Witam. Będę malował Xtracolor X553 "Air Canada 777 Blue". Z tego co wiem jest to jedyna gotowa farba na rynku do tego coloru. Udało mi się też zamówić blaszki firmy EtraTech Metal Parts do tego modelu: http://www.hannants.co.uk/product/EX14404 Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Offftop: Czy na tyn drugim zdjęciu w rogu stoi mały Vader? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 (edytowane) Nie, to zmodyfikowany R2D2 w żółtym lotniskowym kolorze Malowanie airbusa bardzo ładne wybrałeś Edytowane 29 Marca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Nie, to zmodyfikowany R2D2 w żółtym lotniskowym kolorze Malowanie airbusa bardzo ładne wybrałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Air Canada juz nie uzywa tych samolotow, wrzystkie A 340, i Boeingi 747 zamienili na Boeingi 777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 29 Marca 2011 Autor Share Napisano 29 Marca 2011 Air Canada juz nie uzywa tych samolotow, wrzystkie A 340, i Boeingi 747 zamienili na Boeingi 777 Witam. Zgadza się, (Boeing 777 i Airbus 330),ale akurat wpadł mi w ręce ten model oraz przez to że mieszkam w Kanadzie postanowiłem złożyć go w moim ulubionym malowaniu Air Canada czyli tym po 1993r. Jest to także dla mnie test czy potrafię poradzić sobie z Airlinerami, jako że już od kilku lat zbieram wszystkie dostępne kalki do samolotów Lotu i jeżeli eksperyment z Airbusem się powiedzie to zacznę składanie cywili w barwach Lotu. Do tej pory zebrałem : 3 różne wersje Boeing 737, Embraer 145, Embraer 170, Embraer 175, 2 wersje Boeing 767, Tu-154, Tu-134, Atr 72, Ił-62, Ił-18D, Boeing 787 oraz największą dla mnie niespodzianką były kalki do samolotu Douglas DC-10, który lot używał przez jakiś czas razem z liniami Malaysia. Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie. Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 od kilku lat zbieram wszystkie dostępne kalki do samolotów Lotu całkiem pokaźna kolekcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 Kolekcja faktycznie robi wrażenie ;) Blaszka całkiem sympatyczna, powinna znacząco wzbogacić model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 30 Marca 2011 Autor Share Napisano 30 Marca 2011 Witam, Mały update. Chyba z nudów w trakcie oczekiwania paczki z farbą i blaszkami pobawiłem się z kokpitem. Znalazłem jakieś starsze kalki z różnymi wzorami zegarów i napisów i wykorzystałem je do zrobienia "deski rozdzielczej" dla kapitana i pierwszego oficera (mimo że prawie nic z tego nie będzie widoczne). Mam nadzieje że paczka dotrze już na dniach i robota ruszy pełną parą. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Zapowiada sie ciekawie. Kalkomanie kupione tu w Canadzie czy import? Jaka to skala? Dopiero teraz zorientowalem sie ze kolega tez mieszka w Toronto,( moze w Missisauga) fajnie moze tszeba sie spotkac kiedys. Pozdrawiam i bede sledzil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 1 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Zapowiada sie ciekawie. Kalkomanie kupione tu w Canadzie czy import? Jaka to skala? Dopiero teraz zorientowalem sie ze kolega tez mieszka w Toronto,( moze w Missisauga) fajnie moze tszeba sie spotkac kiedys. Pozdrawiam i bede sledzil. Witam. Tak jak pisałem wcześniej kalki znalazłem w Airline Hobby Supplies na internecie, model jest w skali 1:144 (kolos) a mieszkam blisko bo w Oakville. Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie. Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Witam. Nareszcie czekanie się skończyło i dzisiaj dostałem paczkę z Anglii z farbą, kalkami i blaszkami do malowania Air Canada oraz kilkoma dodatkami które musiałem zamówic żeby dojść do wymaganej sumy minimum 25 funtów (nie to żebym bardzo cierpiał z tego powodu) bo "za kare" mam dodatkowo "Dreamlinera" Zvezdy do moich kalek Lotu oraz model TU-134 z dwoma wersjami kalek Lotu do mojej kolekcji. Tak więc już bez opóżniania praca nad A-340 rusza pełną parą. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Witam. Chętnie popatrzę na budowę. Kupiłeś 4 puszki tej samej farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Duży model, to i jedna puszka może nie starczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Tutaj jest gotowy model http://allegro.pl/air-canada-a340-500-1-200-herpa-hogan-okazja-i1582883294.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Duży model, to i jedna puszka może nie starczyć. Bez przesady , ja tym bym ścianę pomalował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Tutaj jest gotowy model http://allegro.pl/air-canada-a340-500-1-200-herpa-hogan-okazja-i1582883294.html I co to ma do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 może nie wierzy że coś z tego wyjdzie i proponuje kupno gotowego ja trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2011 może nie wierzy że coś z tego wyjdzie i proponuje kupno gotowego ja trzymam kciuki Dziękuję za te kciuki i postaram się nie zawieść. W tej chwili kadłub jest zamknięty i połączenie zaszpachlowane i czeka na papier ścierny. Kupiłem 4 puszki tej farby bo jest to jedyny sklep w którym można jeszcze tą farbę dostać i jak by kiedyś przyszła ochota na jeszcze jedną Air Canadę to będę w posiadaniu towaru "deficytowego". Serdeczne dzięki za posty i pozdrawiam. Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 i proponuje kupno gotowego ja trzymam kciuki W takim razie pomylił forum,tu sie skleja i maluje, nie kupuje/gotowce/ kiwaczek trzymam ,kciuki i obserwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 Nie chodzi oto że nie wierze czy żeby kupił. Poprostu przeglądałem Alle i znalazłem może sie to do czegoś przyda. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi