taltos1 Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Pewnie kulka osób pamięta mikromodele P.Janusza Skulskiego.... Za pierwszym razem jak zobaczyłem to zdjęcie dawno temu, doznałem prawdziwego szoku... Aż trudno uwierzyć, że można tak dokładnie i czysto wykonać model w tej skali. Pomimo braku relingów, modele p. Skulskiego powalają na kolana Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Za pierwszym razem jak zobaczyłem to zdjęcie dawno temu, doznałem prawdziwego szoku...Aż trudno uwierzyć, że można tak dokładnie i czysto wykonać model w tej skali. Pomimo braku relingów, modele p. Skulskiego powalają na kolana Do dziś mam schowany ten numer "Morza" i do dziś prześladuję mnie mój modelarski święty gral jakim jest Takao.CO do czystości i precyzji wykonania to mimo braków relingów nikt do dnia dzisiejszego nie zbliżył się nawet do poziomu Janusza Skulskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 No właśnie byłem ciekaw kiedy padnie tu nazwisko Pana Skulskiego. Takao i te jego foty z zapałką to już taka klasyka jak "Smoke on the Water", a nie zapominajmy, że popełnił on jeszcze wiele pięknych modeli w tym klimacie - Yamato, Schokaku i Scharnhrsta o ile pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2011 CO do czystości i precyzji wykonania to mimo braków relingów nikt do dnia dzisiejszego nie zbliżył się nawet do poziomu Janusza Skulskiego. Dokładnie tak, te modele wyglądają jak 1:700, albo nawet 1:350 a nie zapominajmy, że popełnił on jeszcze wiele pięknych modeli w tym klimacie - Yamato, Schokaku i Scharnhrsta o ile pamiętam. Widziałem tylko jeszcze Shokaku, innych nie, a wyczytałem że wcześniej zbudował 12 pancerników, chętnie bym je zobaczył Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Pomimo braku relingów, modele p. Skulskiego powalają na kolana Wyćwiczone oko dojrzy również brak olinowania... ale co tam, w tej skali pełen szacun... bez dwóch zdań ... Widziałem tylko jeszcze Shokaku, innych nie, a wyczytałem że wcześniej zbudował 12 pancerników, chętnie bym je zobaczył Ja też !!! Ma ktoś linka ? ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Wyćwiczone oko dojrzy również brak olinowania... A na tylnym maszcie to nie olinowanie Szczątkowe, ale jest i na pierwszym chyba też... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 taltos1 napisał:Widziałem tylko jeszcze Shokaku, innych nie, a wyczytałem że wcześniej zbudował 12 pancerników, chętnie bym je zobaczył Ja też !!! Ma ktoś linka ? Mówisz , masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Mówisz , masz Dzięki za fotki Można gdzieś zobaczyć zdjęcia innych modeli p. Skulskiego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 A na tylnym maszcie to nie olinowanie Szczątkowe, ale jest i na pierwszym chyba też... ... też szczątkowe. Ok, nie czepiajmy się detali. Generalnie opad szczeny.... witek@, fotki świetne - niektóre tak stylizowane, że przy odrobinie retuszu i można by pomyśleć, że to oryginał Jestem pełen podziwu dla Pana Janusza... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 4 słowa: wersja angielska: OMFG... wersja polska: O Żesz Kur... Ja Pier....... Wybaczcie, ale inaczej nie jestem w stanie tego wyrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 4 słowa:wersja angielska: OMFG... wersja polska: O Żesz Kur... Ja Pier....... Wybaczcie, ale inaczej nie jestem w stanie tego wyrazić Bardziej do przedstawionych zdjęć pasowałoby proste, japońskie 素晴らしい (subarashii) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi1 Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Jak widać nie Wszyscy forumowicze mieli kontakt z modelami Pana Skulskiego - szkoda była szansa na obszerne relacje z budowy tych cudeniek w MO ale...... . Witek zapomniałeś dodać że farba była robiona przez Pana Skulskiego tez samodzielnie, i te fajne zdjęcia nie były robione cyfrówka ale również modyfikowanym obiektywem w końcu to były lata 80-te Co do Panów Brożyna, Terpiński - modele jak modele wiadomo jakiej klasy, ale na ostatnich jeszcze fajnych mistrzostwach mikro przedstawili Swój warsztat było co oglądać, oj było, te półtorej godziny na długo utkwiło w mej pamięci. I na koniec impreza w Gdyni termin ma bardzo nieszczęśliwy, ale jest spora szansa na wrześniowe Niepołomice - ma być wystawa prac Pana Brożyny, maja być znów warsztaty mikromodelarstwa, generalnie spotkanie okrętowców daleko od morza - fakt, na te chwile to tylko plany ale fajnie by było jakby wypaliły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Kwietnia 2011 Super Moderator Share Napisano 7 Kwietnia 2011 jest spora szansa na wrześniowe Niepołomice - ma być wystawa prac Pana Brożyny, maja być znów warsztaty mikromodelarstwa, generalnie spotkanie okrętowców daleko od morza - fakt, na te chwile to tylko plany ale fajnie by było jakby wypaliły.To dobra wiadomość - może w końcu uda mi się przybyć na zlot okrętowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 8 Kwietnia 2011 Share Napisano 8 Kwietnia 2011 ..to te Niepołomice pod Krakowem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 To dobra wiadomość - może w końcu uda mi się przybyć na zlot okrętowców Postaraj się zrobić jakieś zdjęcia, po czym czekamy na foto-relację ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruderigo Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Nooo jak Niepołomice, to ja się piszę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Może nawet mi się uda wyściubić nos z Tarnowa? Daleko nie mam może się z tego zrobić zlot... forumowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 16 Kwietnia 2011 Share Napisano 16 Kwietnia 2011 Niestety z zaufanych źródeł wiem,że z Niepołomic nic nie wyjdzie....a zlot forumowy to świetny temat do dalszego rozpracowania ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 16 Kwietnia 2011 Share Napisano 16 Kwietnia 2011 Niestety z zaufanych źródeł wiem,że z Niepołomic nic nie wyjdzie....a zlot forumowy to świetny temat do dalszego rozpracowania ;-) - czy spływ ? ...jakies propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Hehe, spływ tyż można zrobić, ale już tylko dla kolegów 18+ Można by cosik obmyśleć na wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 17 Października 2019 Share Napisano 17 Października 2019 (edytowane) Piękny wątek , niestety bez zdjęć . Wstawiam jedno z innego wątku o okrętach : Najlepsze ,że znalazłem to w Googlach a nie na forum . Pewnie jeszcze dużo fajnych rzeczy jest pochowanych tutaj . Pozdrawiam Hello Edytowane 17 Października 2019 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 17 Października 2019 Autor Share Napisano 17 Października 2019 Bry, parę fotek modeli A.Brożyny i G.Terpińskiego Pozdro. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 17 Października 2019 Share Napisano 17 Października 2019 Jest coś nieprzyzwoitego w tym, że zdjęć tych modeli nie da się obejrzeć w dobrej jakości w sieci... Wstyd. Ci panowie odlecieli na Księżyc... I to dobre dekady temu. A my sobie na orbicie lepimy... Ale za to mamy 40 megapikseli w komórkach, komputery na biurkach, druki 3d, blaszki rainbowa i flajhołki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 17 Października 2019 Share Napisano 17 Października 2019 Kingsajz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 17 Października 2019 Share Napisano 17 Października 2019 A ty sadzisz, ze ci Panowie to maja po 80 lat i kompa nie widzieli? Heheheh, bardzo smieszne. 2017/18 wystawiali te modele mozna znalezc troche wieksze fotki. Dla mnie Takao i Shokaku to numero uno, jest kilku takich magików na swiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi