kubisz Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Bardzo długie robisz te przerwy na reklamy pomiędzy kolejnymi odcinkami Ale dobrze, że powoli jedziesz do przodu. Ładnie, czysto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Września 2011 Autor Share Napisano 19 Września 2011 Bardzo długie robisz te przerwy na reklamy pomiędzy kolejnymi odcinkami Prawie jak w Polsacie Doszło parę detali na tylnej zabudowie ( kurcze, te anteny DUKE na pojazdach strasznie mi się podobają): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 2 Października 2011 Autor Share Napisano 2 Października 2011 Cześć! W wolnym czasie podłubałem trochę. Powstało RHINO, brakuje jeszcze kabla zasilającego, sam maszt na którym zamocowane jest urządzenie jest jeszcze prowizorycznie zamontowany ( przeszkadza podczas dalszej części montażu). Samo mocowanie do zderzaka trzeba było przerobić, gdyż z zestawu Voyagera można wykonać typowe mocowanie do Humvee i M1117, te od M-ATV rózni się trochę od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Piękny pojazd Czekam na końcowy efekt Twoich zmagań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Świetnie się prezentuje ten pojazd. Kończ Panie kleić ten model i maluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 1 Listopada 2011 Autor Share Napisano 1 Listopada 2011 Zacząłem rzeźbić O-GPK, niestety skończył się Debonder, i z klejeniem muszę poczekać na dostawę. Dorobiłem też detale na uchwyt, sądzę że do noktowizora czy czegoś podobnego.Oraz pogrzebałem przy wnękach przednich kół (słabo widać na zdjęciu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Cóż tu dużo mówić.... Na dzień dzisiejszy mi się podoba. Dajesz radę jak zwykle zresztą. A, że tematyka mało popularna to komentarzy mało. Jakbyś kleił Tygrysy "jak wszyscy" (ostatnio i ja zacząłem- ale go nie kupowałem) to byś miał pełno komentarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Sorry muszę to powiedzieć .... super ! Czekam na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Świetnie. Czekam na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 6 Listopada 2011 Autor Share Napisano 6 Listopada 2011 Dzięki chłopaki za komentarze. Maćku, tematyka współczesnej pancerki jak wiadomo wszem i wobec jest mało popularna. Chociaż sytuacja ta powoli się zmienia. Producenci modeli też szeroko zainteresowali się tą tematyką. Prawie każdy słyszał o Wittmanie i jego dokonaniach jako dowódcy Tygrysa podczas drugiej wojny, a mało kto o Avigdorze Kahalanim i bitwie w Dolinie Łez podczas wojny Jom Kipur Tygrysa raczej już nigdy nie popełnię (kiedyś zrobiłem, a i Królewskiego też!), dlatego, że bardziej interesuje mnie współczesna technologia niż zakurzone starocie (wiadomo, kiedyś i współczesne wynalazki powędrują do muzeum, ale póki co są ostatnimi osiągnięciami w dziedzinie techniki bojowej), a i postawienie swojego Tygrysa w szereg z setką innych na forum też mi nie pasuje, wolę oryginalność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Coraz ładniej wygląda bestia Aż się prosi o MaxxPro do kompletu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 6 Listopada 2011 Autor Share Napisano 6 Listopada 2011 Aż się prosi o MaxxPro do kompletu W tym roku to już raczej nie dam rady (wkrótce rozpocznę równolegle nowy projekt), ale po skończeniu M-ATV jak najbardziej. Może do tego czasu wydadzą Maxx Pro Dash z Frag Kit 6, na co bardzo liczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 I to dopiero będzie projekt!! Pierwsza taka relacja na polskim forum. Czekamy Bartek, czekamy. Ja już mam rezerwacje na widowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 13 Lutego 2012 Autor Share Napisano 13 Lutego 2012 Cześć! Po długiej przerwie czas z powrotem wrócić do projektu. Powód, dla którego robota stanęła był prozaiczny- czekałem aż plastikowe modele M-ATV zadomowią się na dobre na rynku, i ktoś w końcu wypuści jakieś dodatki. I w końcu zaczęło się. Zmieniłem koncepcję uzbrojenia głównego, i zamiast pół calówki w obrotnicy będzie pół calówka ale w sterowanej ze środka pojazdu stacji uzbrojenia CROWS II. Jest to produkt Blast Models, jakość odlewów świetna, do tego dodam lufę od RB. Oprócz tego za niedługo dojdą koła, a z tego co wiem Legend planuje wydać trał przeciwminowy SPARK, i jeżeli będzie to wersja, którą montuje się na M-ATV to również go zamontuję. Póki co fotka zakupów, do roboty wezmę się w weekend:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Ładny ten CROWS, widziałem go na jednym z powstających na Armoramie M-ATV - bardzo porządnie wygląda. Mam dwa pytania: ile Cię kosztował ten zakup, jeżeli to nie tajemnica, no i gdzie kupiony? Gdybyś jeszcze zrobił in-boxa, byłoby super Poza tym cieszy mnie Twój powrót do tego modelu, choć po liście wymienionych dodatków budowa jeszcze długo potrwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 Bartek, a miałem sie ten zapytać, no.. MERKAVE RÓB, A NIE RESORÓWKI!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 Buduj, buduj resoraka Klocków na gąsienicach jest już sporo na forach, a takich fajnych 4x4 - mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 14 Lutego 2012 Autor Share Napisano 14 Lutego 2012 Szalom! CROWS-a kupiłem za 18,5 euro bezpośrednio ze sklepu Blast models, i chyba dostępne to cudo jest tylko tam Jedyną wadą jest to, że jest to dedykowane do modelu od Pandy, a kształt dachu w moim modelu a tym z Pandy jest trochę inny i będę musiał trochę przerobić mocowanie. In-boxa zrobię jak znajdę chwilę czasu. No, chcę żeby mój resorak był wyjątkowy wiec i budowa trochę potrwa. Zbieram też materiały zdjęciowe z przeróbek frontowych, więc jak ktoś coś ma, to chętnie poproszę Jak na razie w Merkawie dotarłem do etapu maskowania, a jest to dla mnie etap traumatyczny,a robota przy tym jest obrzydliwa, więc trzeba się trochę odstresować przy lżejszej pracy. A M-ATV kusi, bo jak dla mnie to chyba najładniejszy ze współcześnie używanych pojazdów kołowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 Dzięki za info o CROWS. Zbieram też materiały zdjęciowe z przeróbek frontowych, więc jak ktoś coś ma, to chętnie poproszę Może się coś przyda (linki z Armoramy pewnie już znasz, ale na wszelki wypadek wkleję): http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4093 http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=188599&page=1 http://www.flickr.com/photos/predatoroffroad/sets/72157627224989572/with/5950941901/ http://mblogthumb3.phinf.naver.net/20111127_118/tech61_1322392642062MQuEe_JPEG/techk_322803s.jpg?type=w800 http://mblogthumb3.phinf.naver.net/20111121_18/tech61_1321844739210XYaNt_JPEG/SDC14401s.jpg?type=w800 http://www.warwheels.net/M-ATVindex.html M-ATV kusi, bo jak dla mnie to chyba najładniejszy ze współcześnie używanych pojazdów kołowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 Cieszy fakt, że wracasz jednak do tego modelu, bardzo fajny pojazd i bardzo egzotyczna dla mnie tematyka, czekam na kolejne etapy z relacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Witam. Ja cieszyłbym się gdybyś wrócił do Merkavy, którą zacząłeś. Model bardzo ciekawy i ładnie zrobiony. Teraz tylko czekać na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Witam.Ja cieszyłbym się gdybyś wrócił do Merkavy, którą zacząłeś. Tylko do której, bo mam 2 rozgrzebane A na boku dłubię jeszcze co innego, trzeba się opamiętać CROWS już wstępnie zmontowany (jeszcze nie przyklejony na stałe, więc jest trochę krzywo), nie ma jeszcze taśmy do podawania amunicji, ale za nic to cholerstwo nie chce się dopasować, będę musiał pomyśleć co z tym fantem zrobić. Samą wieżyczkę trzeba jeszcze okablować, ale jak na razie szukam dobrych zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Witam. Może gorąca woda i wyginanie ? ? ? Szkoda, że MRap-y są tak rzadko dostępne. Podoba mi się to autko i z chęcią bym go zrobił, ale czy ktoś produkuje go w plastiku, bo na żywicznego Legend-a mnie nie stać ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Bartek, zapraszam do rejestracji na forum HUMVEE, mamy tam kilka fajnych zdjęć CROWS II, może coś pomogą: http://www.humvee-models.com/viewtopic.php?f=31&t=191 Pięknie całość wygląda Masz w nagrodę bardzo klimatyczne zdjęcie: http://www.defenseimagery.mil/imagery.html#a=search&s=M-ATV&chk=6cfe0&n=90&guid=ea2d67a530b01fe4bb869561d5760f3260ef4e2a Podoba mi się to autko i z chęcią bym go zrobił, ale czy ktoś produkuje go w plastiku, bo na żywicznego Legend-a mnie nie stać Panda Models (PH35001) i Kinetic Models (K61007). Polecam zdecydowanie ten pierwszy, bo choć ma sporo za uszami, to Kinetic jest raczej propozycją dla mało doświadczonych modelarzy - uproszczony, pominięte wiele detali itp. Nie wspominając o tym, że jest przeskalowany, błędy dochodzą nawet do 6 mm. Legend? Legend nie robi M-ATV, tylko MaxxPro. Ale ten też ma być dostępny w plastiku, od Riich Model i Kinetica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Próbowałem wodą, ale nie mogę tego za bardzo wyginać bo się łamie... Już w 3 miejscach się rozpadło i musiałem skleić, no cóż będę próbował do skutku. M-ATV robi w plastiku Panda oraz Kinetic. Model z Pandy wydaje się najlepszy z pośród całej trójki, model który sklejam to żywiczniak od Vajra miniatures i kupiłem tylko dla tego, że wtedy był on jedyny na rynku, kosztował sporo kasy, teraz w sumie żałuję że nie poczekałem na model od Pandy. Bo pod względem detali i zgodności z oryginałem to już inna liga. No, ale wtedy nikt nie wiedział że któraś z firm wyda model M-ATV w plastiku. Kuba, z zamiarem rejestracji noszę się od jakiegoś czasu ( podoba mi się poważne podejście do tematu), i wygląda na to że się skuszę. Dzięki za fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi