Adrianowro Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam W przerwach z dłubaniem dingo , próbuje dokończyć m-20 , skala 1/35. Wcześniej miał być w dżungli ale - roślinność u mnie to jeszcze etap raczkujący - efekt był fatalny , więc zmiana planów. Docelowo mają być figurki przechodzących brytoli - jeśli nie wyjdą zombie. Ten patyczek to cześć słupu energetycznego. Zaznaczam pojazd jeszcze nie skończony- olejne schną Edytowane 12 Kwietnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Bok doszczętnie wypalony, ale tuż obok lśniąca bielą gwiazda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Jeżu napisałem że pojazd nie skończony - CZYTAĆ :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 czytamy, kolego, czytamy: biała gwiazda lśniąco biala a obok niej szablon C-1 na spalonym lakierze. Nigdy nie robiłem modelu "spalonego", ale jak dla mnie za duzo folii alu na bokach. Wyrwanie fragmentów pancerza też takie jakieś... Ale pomysł na model bardzo zacny, wykonanie podstawki też pierwsza klasa, przytopione opony grackie. kiedy dalsze fotki z postępów w budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebaTDS Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Model będzie porośnięty jakimś bluszczem po kilkuletnim leżakowaniu, czy co, bo bardzo dziko wygląda to pofalowanie na spalonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2011 czytamy, kolego, czytamy: biała gwiazda lśniąco biala a obok niej szablon C-1 na spalonym lakierze. Nigdy nie robiłem modelu "spalonego", ale jak dla mnie za duzo folii alu na bokach. Wyrwanie fragmentów pancerza też takie jakieś... Ale pomysł na model bardzo zacny, wykonanie podstawki też pierwsza klasa, przytopione opony grackie. kiedy dalsze fotki z postępów w budowie? Drogi Lipstenie , gwiazda jest lśniąco biała bo model nie jest skończony Sądziłem że jak napiszę to będzie jasne , zwłaszcza że parokrotnie na forum zwracano mi uwagę a ja wyjaśniałem że pojazd jest w połowie drogi. Co do foli to mam nadzieje że wkomponuje się w model na końcu. Co do rozerwania pancerza - przeglądałem fotki i czasem można się zdziwić jakie fikuśne zniszczenia powstają. Opony zostały zeszlifowane do felg , na to druty i chusteczka + olejna. Oczywiście jeszcze zostaną podrasowane. Sam model nie jest przymocowany jeszcze , w zasadzie tylko układ jezdny. Dalsza relacja może wieczorem jak dziecko pozwoli i szybko zaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Model będzie porośnięty jakimś bluszczem po kilkuletnim leżakowaniu, czy co, bo bardzo dziko wygląda to pofalowanie na spalonym Sema chciałem uzyskać efekt spuchniętej farby tak jak na panterze "Pokonany 2" Co z tego wyjdzie zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebaTDS Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Jeżeli tylko mogę coś podpowiedzieć, to niewiem, czy farby w czasie WWII były takie same jak dzisiaj na samochodach, ale naoglądałem się trochę pożarów i powiem tylko tyle, że farba się spala, chyba, że zostanie szybko ugaszona, ale zazwyczaj jest to taka temperatura, że farba normalnie się spala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Seba możliwe że masz rację - tak czy siak teraz już tego nie ruszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Dzisiaj skupiłem się na terenie Słup dostał również przewody które na razie radośnie majtają sobie ( muszę uważać na 3 koty w domu bo to świetna zabawka dla nich) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Powiem tak: Fajowsko się zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Warsztatowo fajnie, ale Khaki Drill w Normandii? O ile mi wiadomo w Europie to ten mundur występował wyłącznie na froncie włoskim. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Kurcze Eryku to mnie zmartwiłeś -. Nie bardzo znam się na mundurach ale faktycznie figurki są z zestawu Dragona z Włoch :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Te szorty mi się rzuciły w oczy. W sumie ten drugi, gdyby był w samiej koszuli a nie w bluzie od battledressu, to nie miałby kieszeni na piersiach - więc też ewidentnie aertexowa koszula od KD. Zawsze możesz zmienić lokalizację na jakieś Salerno, Anzio, albo coś na południu. Przepraszam, że bywam upiredliwy w kwestii brytyjskiego umundurowania i uzbrojenia. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Nie masz za co - słuszna rada Jednak raczej oznaczenia pojazdu nie będę pasować do rejonu Włoch. Poszukam innych figurek . Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Na dioramie umieściłeś kanister, lepiej użyj US army, niż niemieckiego. W końcu to US w dupę dostała na tej dioramce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 Na dioramie umieściłeś kanister, lepiej użyj US army, niż niemieckiego.W końcu to US w dupę dostała na tej dioramce Amerykański był w środku montowany. Dalszy ciąg wypocin, sorry za jakośc co poniektórych fotek ale komp mi zdechł i obrabiałem na służbowym laptopie :/ Karnister Jakieś kwiatki Elektryka Silnik Figurka poza fajna ale jakość MASAKRA Choć pewnie moje malowanie nie bedzie lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Chodź wraków nie lubię - twa praca mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Zajebiste, ot co! Czekamy na figurantów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Piękny skwarek. Czekam na figurkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 18 Maja 2011 Autor Share Napisano 18 Maja 2011 Od razu uprzedzam to moja pierwsza figurka ale się nie podaje i walczę Muszę coś zrobić z tym zarostem bo wyszedł mi Fidel Castro Dzisiaj spodnie dostały bazę - juro będę z nimi walczył i kontynuował malowanie kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 21 Maja 2011 Autor Share Napisano 21 Maja 2011 Kamo na mundurze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 27 Maja 2011 Autor Share Napisano 27 Maja 2011 El Komandatnte na polowaniu Mam problemy z wyłapaniem ostrości na dwa elementy na raz, albo ostrzy mi na figurę albo wrak :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 "El Komandatnte na polowaniu" No jak się patrzy, to bardziej Hiszpan niż Niemiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi