Jurgen Napisano 16 Kwietnia 2011 Share Napisano 16 Kwietnia 2011 Witam wszystkich . Odnalazłem ostatnio w szpargałach swój modelik Republic P-47D Thunderbolt Razorback Jest już troszkę zakurzony ale jeszcze jakoś wygląda. To co udało mi się o tym modelu znaleźć w necie : [/b] A tutaj już mój sprzęcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Hmmm.... mógłbyś jeszcze napisać z jakiego zestawu (firma) i jaka skala. Ale skoro nawet nazwa modelu się nie zgadza to może też nie znasz. Razorback to nazwa wersji z podwyższonym kadłubem za kabiną a Twój najwyraźniej jest "Bubble canopy" Czyli 1 i 3 fotka znaleziona w necie nijak nie pasuje do twojego modelu. Sam model w sumie niebrzydki... malowanie też... chociaż od czasu jak zobaczyłem go w wykonaniu W.Fajgi to poprzeczka została zawieszona baaaaaaardzo wysoko... ( galeria ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Z Twojego linku jest w 48-ce a ten w 72-ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Domyślam się... choć autor nigdzie tego nie napisał.... a skojarzenie z tamtym to przez kamuflaż - wydaje mi się że Jurgen zastosował trochę za dużo kolorów - ale i tak wyglada nieźle. PS. Zdjęcia mogłyby być trochę lepsze, a to ostatnie z ostrością na jakiś dźwigar w dolnym prawym rogu można było sobie darować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Model na kalkulatorze to szczyt wszystkiego... Zdjęcia są okropne, choć model wydaje się na prawdę fajny. Skąd takie niedbalstwo przy oprawie (temat, opis, zdjęcia), skoro widać, że potrafisz pokusić się o niemałą precyzję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Model na kalkulatorze to szczyt wszystkiego... Kurczę, Lucas, ależ piękny bon mot ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Oh Lordzie! Nie do końca rozumiem, ale zapraszam na kawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Rzeczywiście ciężko jest solidnie ocenić Twój model na podstawie powyższych zdjęć. Rzut ogólny wygląda zachęcająco, (niezłe obicia lakieru) dlatego też apeluję o ponowną próbę wykonania sesji fotograficznej Twojego Thunderbolta Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek_fajga Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 ... chociaż od czasu jak zobaczyłem go w wykonaniu W.Fajgi to poprzeczka została zawieszona baaaaaaardzo wysoko... ( galeria ) Bardzo dziękuję za uznanie, ale... to nie ja jestem autorem Model zbudował greatgonzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Też dziękuję za dobre słowo . A skoro już się chwalimy, to Wojtek swojego Superbolta z pewnością nie musi się wstydzić: GALERIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 ajć.... zwracam honor i copyrighty powyższym panom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Naprawie to ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Witam po świętach .Wreszcie znalazło się troszkę czasu by dokończyć to co tutaj zacząłem Dodaje więc fotki jeszcze raz dodam że modelik był klejony bardzo dawno temu i że w sumie to kleiliśmy go we dwoje ale to już szczegół Pozdrawiam By jurgen14 at 2011-04-27 By jurgen14 at 2011-04-27 By jurgen14 at 2011-04-27 javascript:emoticon(':piwo:') By jurgen14 at 2011-04-27 By jurgen14 at 2011-04-27 By jurgen14 at 2011-04-27 By jurgen14 at 2011-04-27 By jurgen14 at 2011-04-27 By jurgen14 at 2011-04-27 By jurgen14 at 2011-04-27 By jurgen14 at 2011-04-27 By jurgen14 at 2011-04-27 By jurgen14 at 2011-04-27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bossski Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Modelarsko wygląda to nieźle - odpryski farby, brudzenia itd. Ale dobrze wiedzieć - np. przeczytać autobiografię Gabreskiego - że zarówno on jak i jego mechanicy byli ultrapedantami. Samoloty wyglądały jak nówki z salonu - na zdjęciach oryginału to zresztą widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Model rzeczywiście wygląda do rzeczy. Niedoskonałości są, ale baza do porządnego modelowania również. To co w Twoim modelu razi to: - Nie do końca dobrze osiadłe kalkomanie; - Miejscami nieco zbyt grubo położona farba; - Kurz, kurz i jeszcze raz kurz. Model zasługuje na to, żeby go porządnie wyczyścić ! Obicia i brudzenie rzeczywiście nieźle wyglądają z technicznego punktu widzenia, ale jeśli chodzi o metrytorykę, to tak jak powiedział kolega Bossski, powinieneś odwoływać się do dokumentacji. Nie jest źle, ale na pewno może być lepiej ! Działaj ! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Gdyby ktoś, kiedyś chciał skorzystać z tych kalek Techmodu, to tylko uprzedzam, że są one mieszaniną oznaczeń różnych samolotów Gabreskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen Napisano 10 Maja 2011 Autor Share Napisano 10 Maja 2011 Tak jak pisałem już wcześniej koledzy modelik jest dość stary więc trochę kurzu już się nałykał :P Jest on jak by nie patrzeć moim najlepszym ( pod względem wykonania ) modelem. Już rozglądam się za czymś i lada moment warsztat, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi