Emilssi Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Czesc, Oto moj najnowszy ukonczony projekt. Jak na Revela to jestem bardzo mile zaskoczony - przyjemnie sie go budowalo a i jakosc modelu tez jest znacznie lepsza niz poprzednich revelowskich bolidow. Szkoda ze to 1/24 a nie 1/20. Ale najwazniejsze ze mam odpowiedni model do wlozenia do gablotki z czapka ktora Fernando Alonso osobiscie podpisal kiedy go spotkalem podczas zeszlorocznego GP Korei Jak zwykle Wasze komentarze i uwagi sa mile widziane. Pozdrawiam Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Witam. Czysto sklejony i ładnie pomalowany model. Bardzo mi się podoba. Z którego wyścigu? Na ostatnim zdjęciu widać kawałek innego samochodu. Co to? kiedy go spotkalem podczas zeszlorocznego GP Korei Byłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 (edytowane) Ładny model dlaczego nie ma przedniej szyby ? Edytowane 18 Kwietnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Ładny model dlaczego nie ma przedniej szyby ? Też mi sie podoba, przyjemny dla oka , a o co chodzi z tą szybą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 O to, że z przodu kokpitu jest taka mała szybka. Często ciężko ją zauważyć, ale jest w każdym bolidzie. W tym modelu Emilssi jej nie przykleił. Ta część jest w zestawie Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 No to faktycznie jest malutka, myślałem, że Tornado się nabija a jednak jest , ma ok 2-3 cm wysokości, kurcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Z którego wyścigu? Na ostatnim zdjęciu widać kawałek innego samochodu. Co to?kiedy go spotkalem podczas zeszlorocznego GP Korei Byłeś? Dzięki! To model z zeszlorocznego gp Bahrainu. Wybrałem ta wersje bo było to pierwsze zwycięstwo Alonso w Ferrari i podobał mi się kod kreskowy Model w tle to stara Tamiya 1/12 Ferrari 641/2. Dam pare fotek do galerii jak wrócę z pracy Tak byłem na wyścigu - niezapomniane przeżycie, zwłaszcza ze udało mi się porozmawiać i zrobić zdjęcia z praktycznie wszystkimi kierowcami w tym roku planuje poprosić kilku kierowców o podpisanie moich modeli (jeśli mi się uda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Ładny model dlaczego nie ma przedniej szyby ? Dzięki, W rzeczywistości ta owiewka jest mało widoczna - jest niska i przedewszystkim bardzo cienka w przeciwieństwie do części revella która widać z kilometra (jest taka gruba ) wiec uznałem ze model wyglada lepiej bez niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Świetny, nie widać, że to revell, Bardzo mi się podoba no i Ferrari Fernando. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Świetnie się prezentuje ta czerwona strzała. Bardzo mi się podoba. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Pięknie i czysto wykonany bolid. Bardzo podobają mi się opony. Szkoda, że nie wykonałeś jakiegoś zamiennika dla tej szybki, ale bez niej też jest ok Jaki kolejny projekt ? Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAVERICK27 Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Bardzo ładnie wykonana maszyna. Podejrzewam, że gdybyś w odpowiedni sposób ustawił na jakimś "wyścigowym tle" to można by pomylić z oryginałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Jaki kolejny projekt ? Wczoraj zaczalem 1/16 Ford Model T od Academy, na ktory niedawno natknalem sie bedac na zakupach w lokalnym supermarkecie (maja wielka sekcje z modelami!!!). Postaram sie zamiescic jakis warsztat moze w weekend kiedy bede juz mial cos do pokazania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Bardzo ładnie wykonana maszyna. Podejrzewam, że gdybyś w odpowiedni sposób ustawił na jakimś "wyścigowym tle" to można by pomylić z oryginałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Czy w zestawie była opcja wykonania miękkich opon? Planujesz robić jeszcze jakieś bolidy z zeszłego sezonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Czy w zestawie była opcja wykonania miękkich opon? Planujesz robić jeszcze jakieś bolidy z zeszłego sezonu? Tak, byly kalkomanie ale moim zdaniem zielone paski niezbyt pasuja do czerwonego Ferrari. Planuje zbudowanie Mercedesa i Mclarena (mam nadzieje ze w tym roku podczas GrandPrix uda mi sie zdobyc na nich podpisy Schumachera i Hamiltona ) A Mercedes napewno bedzie na miekkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 A masz już te modele? Jeśli tak, prosiłbym o porównanie McLarena i Ferrari. Chcę któryś zbudować (odległa przyszłość), ale nie wiem, który lepszy. Na który wyścig wybierasz się w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2011 A masz już te modele? Jeśli tak, prosiłbym o porównanie McLarena i Ferrari. Chcę któryś zbudować (odległa przyszłość), ale nie wiem, który lepszy. Na który wyścig wybierasz się w tym roku? Jeszcze nie widziałem pozostałych revellow na żywo ale widziałem kilka zbudowanych na f1m.com. Z relacji tych którzy zbudowali wszystkie trzy wynika ze są podobnej jakości. A opony to i tak loteria - dostaniesz mniej lub bardziej zcentrowane niezależnie czy to fer czy mer czy macca Co do wyścigu to znowu Gp Korei - już nie mogę się doczekać. Od tygodnia mam bilety dzięki znikomej popularności F1 w kor. Mam największe szanse spotkać tu kierowców poza torem wiec może uda mi się zrealizować plan z podpisaniem modeli... Pozatym babcia mojej zony mieszka zaraz obok toru wiec zaoszczedze na hotelach hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Bardzo dobry model, ale jak dla mnie nieskończony. Rozumiem, że tej szybki nie widać, ale to chyba nie powód, żeby jej nie robić. Przecież przyklejenie kawałka folii zamiast części z zestawu, to nie jest żadne karkołomne zadanie Poza tym brak jest anteny na nosie no i wnętrze wlotu powietrza do silnika zrobiłeś w kolorze nadwozia. Na zdjęciach oryginału natomiast widać, że jest tam gołe włókno. Tak więc model świetny, ale brakuje przysłowiowej kropki nad "i" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 20 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2011 Trafne spostrzeżenia, zajmę się tym w sobotę albo niedziele jak będę w pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi