maciejooo Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Jak narazie wygląda jak by przeżył dachowanie ale mam nadzieje że dasz sobie z nim radę ! powodzenia A tak btw. pożycz areograf :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 14 Maja 2011 Autor Share Napisano 14 Maja 2011 Jak narazie wygląda jak by przeżył dachowanie ... No nie, aż tak źle? Może ta fotka podniesie Was na duchu .... czyli pierwszy kolorek siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 A ta szpara pomiędzy tylnym nadkolem a budą zniknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 14 Maja 2011 Autor Share Napisano 14 Maja 2011 A ta szpara pomiędzy tylnym nadkolem a budą zniknie? Zniknie, ale po sklejeniu nadwozia z podwoziem. Pojawi się również stopień rozpięty pomiędzy błotnikami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 No teraz wygląda OK. Super Ci to wychodzi. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 17 Maja 2011 Autor Share Napisano 17 Maja 2011 Mały update. Podwozie stoi na kołach i dostało kolorki. Nadszedł czas na załogę z "modyfikowanych" figurek Preisera Z czystego lenistwa nie założyłem nadwozia, żeby pokazać, jak wyglądają figurki stojące na zewnątrz, ale wiedząc, że Wasza wyobraźnia jest bujna niewątpliwie sobie poradzicie. Przymierzając całość do winietki stwierdziłem, że dorobię przyczepkę z bambetlami ( będzie to prawdopodobnie całkowity scratch) c.d.n. pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Wycieczka ''szkolna''?Jadą pewnie na wykopki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 18 Maja 2011 Autor Share Napisano 18 Maja 2011 Wycieczka ''szkolna''?Jadą pewnie na wykopki... Dobre W takim razie trzeba będzie dodać chłopakom jakąś butelczynę i papieroska. No i oczywiście podpis "Wyjazd na grzybobranie", bo "Wykopki" mogą się kojarzyć dwuznacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 20 Maja 2011 Autor Share Napisano 20 Maja 2011 Jak wspomniałem w jednym z wcześniejszych postów wykonałem przyczepkę. Padło na Sd.Ah.25/2, która to wyglądała tak: A efekt moich wypocin wygląda tak ( koła nie przyklejone i całość wymaga jeszcze drobnych poprawek typu szpachla): Robiąc przyczepkę myślałem o tym co napisał kolega plastikk: Wycieczka ''szkolna''?Jadą pewnie na wykopki... ... i prawdopodobnie będzie rewolucja w dioramce (ruiny wykorzystam do bardziej "wojennej sceny). Sceneria : trawka, drzewko, wygaszone ognisko, mały bałagan po "imprezie" i "wesołe" wojsko pakujące się do busa czyli miło spędzona przerwa weekendowa Co Wy na to? pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 Ale zapowiada się elegancik z tymi figurantami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejooo Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 Fajnie fajnie, ale jak oni się tam pomieszczą? ( 8 chłopa? ) Teraz będe ostro kibicował bo łapa złamana i mam spokój od modeli na dłuższy czas :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 20 Maja 2011 Autor Share Napisano 20 Maja 2011 Fajnie fajnie, ale jak oni się tam pomieszczą? ( 8 chłopa? ) Teraz będe ostro kibicował bo łapa złamana i mam spokój od modeli na dłuższy czas :/ Współczuje i życzę szybkiego powrotu do modelowania Co do pierwszej części Twojej wypowiedzi to: Steyr był produkowany w wielu odmianach, a co za tym idzie mógł zabierać różną liczbę osób. I tak: - Lekka ciężarówka - 2 osoby - Najliczniejsza grupa samochodów czyli Kfz 70 - 8 osób - Kfz 21 czyli wóz sztabowy - 6 osób Ja w swoim busie postanowiłem umieścić 10 osób A co jak się bawić to się bawić w dużej grupie, a zabawa ( a w zasadzie jej koniec) wygląda wstępnie tak Mamy tutaj podlewanie krzaczka Użyźnianie gleby I karuzele .... czyli do wyboru i do koloru, niezły wieczór kawalerski pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 Dobre panie.dobre...się ''chlopcy'' pobawili.Pewnikiem znalezli bimbrownie w lesie i zakosili ''towary''.Tylko niech kolega nie zmienia koncepcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejooo Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Mam nadzieje że kierowca trzeźwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 26 Maja 2011 Autor Share Napisano 26 Maja 2011 Z braku czasu niewiele się zmieniło, ale podstawka w zasadzie jest gotowa. Brakuje jeszcze suto zastawionego stołu i ław. Auto będzie stało w cieniu rozłożystego dębu, a figuranci miło spędzają czas na słońcu. Jeśli macie pomysł co dodać to proszę o sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejooo Napisano 26 Maja 2011 Share Napisano 26 Maja 2011 z czego niska trawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 24 Listopada 2011 Autor Share Napisano 24 Listopada 2011 z czego niska trawka? Mata firmy Heki A terazodgrzejemy stary kotlet. Niestety chroniczny brak czasu spowodował kilkumiesięczną przerwę w modelarstwie. Dopiero teraz udało mi się wygospodarować trochę czasu i przedstawiam postęp prac przy "busiku" Co się dzieje: 1 umieściłem w środku czterech "wesołych" załogantów i zamknąłem budę 2. dorobiłem bagażnik dachowy i drabinę 3. dorobiłem "podnóżki, bo firmowe nie nadawały się 4. wstępnie wrzuciłem trochę bambetli na dach i błotniki ( włożone na sucho) 5. uszczelniłem i dorobiłem "spawy" na tylnych błotnikach 6. pomalowałem resztę załogi "G" ( fotek jak na razie brak) i w zasadzie tyle, mam nadzieję, że teraz prace przyspieszą. czas na fotki pozdrawiam wosiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Fajnie to wygląda i pewnie jeszcze lepszy będzie efekt końcowy, a sam jakoś nie mogę się przekonać do modeli z żywicy. Uznanie za podstawką ciekawie by się prezentował na nie wraz z twym Busikiem mój opelek ... viewtopic.php?f=87&t=29137 może w przyszłym projekcie wezmę się za autobus który wypuścił RODEN Życze powodzenia i wypatruje już końca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Dałeś chłopie do pieca, pomysł rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 2 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2011 Dałeś chłopie do pieca, pomysł rewelacyjny. Pomysł w zasadzie pojawił się w trakcie realizacji przy małej sugestji kolegi plastikk, który minochodem w jednej ze swoich wypowiedzi powiedział, że "chłopcy jadą na wykopki" . Ja tylko postanowiłem pójść trochę dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Grudnia 2011 Share Napisano 2 Grudnia 2011 Podstawka czadowa. Fajny projekcik. Podpatruję dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2011 Dzięki za miłe słowo Czas nas małą akyualizację w temacie. Przy robieniu kamo "aerek" zalał mi kolor bazowy, więc trochę musiało potrwać odtworzenie stanu poprzedniego i naprawa sprzętu. W końcu się uporałem i teraz busik wygląda tak: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 ''Biwakowóz'' pierwsza klasa - a i prowiantu mają duużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2011 ''Biwakowóz'' pierwsza klasa - a i prowiantu mają duużo. He he, będzie więcej, bo przyczepka się suszy i czeka na kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 Witam Sorki, że piszę post pod postem, ale temat wymaga aktualizacji Niedzielne i dzisiejsze popołudnie zaowocowało "stołem biesiadnym" dla porównania ujęcie z zapałką ... a tak prawdopodobnie to będzie wyglądało na winietce i to by było na tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi