yemas Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Witam Wskakuje z galerią mojego kolejnego modelu.Scania to mój pierwszy model na którym uczyłem się wszelkich technik i tricków modelarskich więc proszę o wyrozumiałość Błędów na pewno jest sporo!!Rozebrałem ją kiedyś bo lakier mnie się nie podobał i postanowiłem ponownie ją złożyć i odesłać na zasłużoną emeryturę A tak na marginesie model potrzebuje jeszcze wydechu (lub komina??),pare pierdułek trzeba domalować no i kalki założe jeśli italieri mi przyśle arkusz Koniec pisania zapodaje foty Życzę wszystkim wesołych świąt i miłego oglądania Pozdrawiam Przemas Podstawka (inwencja własna): Połasiłem się i Italierowskie piasty przerobiłem na Scaniowskie.2 godzinki roboty a efekt o niebo lepszy Serduszko: no i całość: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Tzn. co dokładnie jakie techniki. O ile pomalowany jest przyzwoicie, to posklejany jest niedokładnie. Strasznie dużo dziur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chmielo20 Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Na ostatniej fotce troche jakby szpara klejem zapchana.(miedzy oknem a drzwiami) No ale jak na pierwszy model to nawet nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yemas Napisano 23 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2011 copycat techniki malowania pędzlem,rozcieńczanie farbek maskowanie taśmą itp...szpary są gdyż nie używałem szpachli chmielo20szpara jest bo po malowaniu kasta mi spadła i musiałem kleić już pomalowaną a klej nie chciał złapać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomuel Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 A tak na marginesie model potrzebuje jeszcze wydechu (lub komina??),pare pierdułek No i lusterek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 I kalek, jak na razie model bez wyrazu. Ale za malowanie pędzlem + sie należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 w zestawie były pewnie 2 komplety lusterek do modelu 2 i 3 generacji, nie potzrebujesz jakiś luster do neigo? ja możę będe mieć w odpadach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yemas Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 A no były 2 komplety mam lusterka tylko ze jeszcze nie są pomalowane.Będę jeszcze robił komin oraz oznaczenia autka bo kalek nie mam ale mimo to dzięki za chęci pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Witam, Ja bym dodał coś na górę, by to Scanie urozmaiciło. Halogeny dodaj. A na blendzie pomaluj obrysówki, bo tak to jakoś pusto się wydaje. Szkoda, że Ci klej wyszedł na łączeniu bocznej ścianki z przodem przy szybie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek97 Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 Tzn. co dokładnie jakie techniki. O ile pomalowany jest przyzwoicie, to posklejany jest niedokładnie. Strasznie dużo dziur. Oj tam. Ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TransTech Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 Jak ci się podnosi kabina z tą maską skoro jest zamknięta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 1 Października 2011 Share Napisano 1 Października 2011 Bez kalek jakoś strasznie sztucznie mi to wygląda( ogólnie samochód). Ogólnie na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Szkoda, że nie użyłeś szpachli, wyglądało by o niebo lepiej, np: na łączeniach tam gdzie silnik jest wielka szpara no i za fajnie to nie wygląda. Ale jak na pierwszy model to nie jest najgorzej, widziałem jak ludzie gorzej robili i naprawdę odstawiali chałturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi