RObert Napisano 10 Kwietnia 2006 Share Napisano 10 Kwietnia 2006 Jakież było moje rozczarowanie gdy cała kabina ujrzała światło dzienne Mianowicie na jednym boku farba przesiąkła przez papier i zrobiła plamę na białej części kabiny Normalnie się załamałem Witaj Tornado. Zauwazylem ze nie tylko Ty sie zalamales, ale takze srodkowa czesc ramy od szyby. Pozdrawiam RObert Dawno juz nic nie pisalem, ale z tego powodu ze nic nie mialem do powiedzenia, taki niesmialy jestem , co by mialo sensownego wniesc do rozmowy we wszystkich temtach forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2006 (edytowane) Witaj Tornado. Zauwazylem ze nie tylko Ty sie zalamales, ale takze srodkowa czesc ramy od szyby. Pozdrawiam RObert Zgadza się, zauważyłem to dopiero na fotce Jednak to jest małe Słupek jest już sklejony i nastawiony tak jak trzeba, ponadto wzmocnią go przednie szyby. Edytowane 10 Kwietnia 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 10 Kwietnia 2006 Share Napisano 10 Kwietnia 2006 tak patrze na tego strazaka i zastanawia mnie czy ta tapicerke zostawiasz siwa czy bedziesz malowal ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2006 tak patrze na tego strazaka i zastanawia mnie czy ta tapicerke zostawiasz siwa czy bedziesz malowal ?? Tapicerka jest już pomalowana, zostało pomalować wewnętrzne ściany kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 10 Kwietnia 2006 Share Napisano 10 Kwietnia 2006 aaa to sorki wiesz ja sie nie orietuje w cywilnych dla mnie tapicerka jest pomalowana jak jest pobrudzona blotem itp .... ale strazak jest piekny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2006 aaa to sorki wiesz ja sie nie orietuje w cywilnych dla mnie tapicerka jest pomalowana jak jest pobrudzona blotem itp .... ale strazak jest piekny Nie ma sprawy Dzięki za zainteresowanie strażakiem Zarówno te miłe, jak i krytyczne uwagi zawsze są mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 10 Kwietnia 2006 Share Napisano 10 Kwietnia 2006 i jak z ta plama w srodku ??? jakiej wielkosci jest ten modelik bo po skali to sadze ze jest ogromny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2006 Plamę zeszlifowałem, teraz czekam na farbę bo przybrakło Międzyczasie sklejam drobne elementy strażaka i kończe naczepę. Model ma około 40 cm dugości, dokładnie nie mierzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 10 Kwietnia 2006 Share Napisano 10 Kwietnia 2006 na tej fotce widze spray samochodowy......uzywasz takich farb czy moze modelarskich ??? Bo po wielkosci to mysle ze jednak te zwykle a do mniejszych moze modelarskie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2006 Z farbami u mnie jest różnie. Kiedyś malowałem wyłącznie sprayami i pędzelkiem. Obecnie w większości maluję aero lakierami zamawianymi w mieszalni farb, ale nadal też używam spraye, a także farbki modelarskie. W tym wypadku kabinę pomalowałem sprayami tamiyowskimi TS-49 i PS-1, reszte aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 10 Kwietnia 2006 Share Napisano 10 Kwietnia 2006 hehe w mieszalni farb...no to niezle....ja swoich modeli nie traktuje tak dobze......daje im tylko pactre no to czekam na finish strazaka PS: moze nie w temacie ale mam pytanie.....buldozer juz gdzies jest (fotki) bo bardzo mnie ciekawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2006 hehe w mieszalni farb...no to niezle....ja swoich modeli nie traktuje tak dobze......daje im tylko pactre no to czekam na finish strazaka PS: moze nie w temacie ale mam pytanie.....buldozer juz gdzies jest (fotki) bo bardzo mnie ciekawi Owszem jest w tym samym dziale - Pojazdy Cywilne: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 11 Kwietnia 2006 Share Napisano 11 Kwietnia 2006 napisze tutaj bo tamten temat juz zasechl a mianowicie : ten zestaw to obled totalny odjazd naprawde jest swietny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2006 napisze tutaj bo tamten temat juz zasechl a mianowicie : ten zestaw to obled totalny odjazd naprawde jest swietny Miło mi że Ci się spodobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 9 Maja 2006 Share Napisano 9 Maja 2006 Co dalej? Co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Maja 2006 Autor Share Napisano 9 Maja 2006 Co dalej? Co dalej? Tak to jest jak na chwilkę odstawi się model na później, a potem jest ciężko do niego wrócić . W pierwszej kolejności muszę skończyć zestaw F-12 z naczepą, bo potrzebuję go w czerwcu na konkurs 13 T.S. w Krakowie, a dopiero po nim mogę się zabrać za strażaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 9 Maja 2006 Share Napisano 9 Maja 2006 taaak taaak , tak to jest jak się nakupuje "zapasowych" modeli ... hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 9 Maja 2006 Share Napisano 9 Maja 2006 Tornado, ale z tym modelem to być za jednym zamachem wszystkie puchary na całej imprezie zaintasował. I na kolejnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 9 Maja 2006 Share Napisano 9 Maja 2006 Tornado, ale z tym modelem to być za jednym zamachem wszystkie puchary na całej imprezie zaintasował. I na kolejnych... Taaaa, jedyna szansa to taka, że będzie kategoria pojazdów wojskowych i skala 1/72 (nie liczę już lotnictwa). W dziale osobówek i ciężarówek tornado stanowi groźnego przeciwnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Maja 2006 Autor Share Napisano 9 Maja 2006 Tornado, ale z tym modelem to być za jednym zamachem wszystkie puchary na całej imprezie zaintasował. I na kolejnych... Model ten miałem zabrać na konkurs do Fojera i na MTM do Sycowa, bo ma tam w tym roku powstac nowa kategoria " pojazdy Specjalistyczne" Do Fojera nie zdążę skleić strażaka, a na MTM mam jeszcze sporo czasu. W Żywcu nie ma podziału na kategorie w truckach, więc wystawię już ostatni raz oba duże Kenworthy i Peterbilta z buldożerem ( myślę że mają jakąś szansę), a na TS w Krakowie jest podział na kategorie Ami i Euro. W kategorii Ami już mam kilka zestawów, ewentualnie ciągników, natomiast brakuje mi pożądnego składu Euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 9 Maja 2006 Share Napisano 9 Maja 2006 Uwarzaj Andrzeju uważaj.. bo Ciągniczke SLT się zbliża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Maja 2006 Autor Share Napisano 9 Maja 2006 Uwarzaj Andrzeju uważaj.. bo Ciągniczke SLT się zbliża. Milosz nie ma obawy, zanim Ty go skończysz, to ja zdążę objeździć wszystkie konkursy w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 11 Maja 2006 Share Napisano 11 Maja 2006 Myślę Andrzeju że się spikniemy razem w Krakowie SLT kontra F12 +HDS z naczepą. A jak wogule prace nad F12 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Maja 2006 Autor Share Napisano 11 Maja 2006 Myślę Andrzeju że się spikniemy razem w Krakowie SLT kontra F12 +HDS z naczepą. A jak wogule prace nad F12 ?? Milosz co zamiarzasz podpiąć do SLT bo jak nie masz co, to będziesz startował tylko w kategorii euro ciągnik, a ja euro zestaw. Tak czy owak życzę Ci powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MINSTRAL Napisano 11 Maja 2006 Share Napisano 11 Maja 2006 mam kilka pytań Ta folia ryflowana to z zestau czy kupna? Jaki lakier stosujesz do malowania migaczy i tylnich swiateł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi