Observer Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Model poslużył mi jako materiał do przypomnienia sobie pewnych zasad po dłuższej przerwie w modelowaniu, zanim zabiorę się za coś poważniejszego. Zdecydowałem się na wykonanie Horneta w locie bez podwieszeń, ponieważ zależało mi na podkreśleniu smukłej i pięknej wg mnie sylwetki tego samolotu. Zresztą podwozie w tej skali i tak nie jest sexy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 No Observer śliczny Kanadyjczyk. Pocieszne maleństwo, chyba nie musisz sobie już nic przypominać. Pozdrawiam. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Model modelem ;) Rewelacyjna podstawka, z pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Pomys na podstawkę rodem z "SuperModelu", ale prezentuje się przpięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Piękna robota! Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Piękny Gratulacje z czego robiłeś te górki pagórki rzeczki ? Wygląda mi na jakąś szmatę albo chusteczkę higieniczną Mam racje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Pomys na podstawkę rodem z "SuperModelu", ale prezentuje się przpięknie Nie będę udawał, że nie widziałem tej podstawki pod F-15. Chciałem zrobić coś podobnego ale raczej bym nie potrafił. Nigdy nie bawiłem się gipsem. Wziąłem więc coś prostszego:plastelina, chusteczka, wikol, coś tam jeszce i pobawiłem się farbami. Rzeka to specyfik jakiś już teraz nie pamiętam, ale to ten hiszpański chyba do robienia wode, przezroczysty, kolor spreparowałem farbami i przykryłem to tą masą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Jestem zawsze pełen uznania dla ludzi robiących tak wyglądające modele, w tak miniaturowej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Szacuneczek. Przez chwilę zastanawiałem się, który z modeli jest lepiej wykonany - Twój czy mój. Ale chyba jednak mojego nie odważyłbym się postawić przy Twoim, szkoda wstydu... Poza tym ta podstawka... Muszę kiedyś spróbować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Ciekawy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazama Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Very nive work on this colorful CF-188! Good job! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2011 I'm glad that you like it kazama. Dziękuję Wam za dobre słowo. Cieszy mnie ono tym bardziej, że jest to chyba najtańszy model jaki udało mi się wykonać (kupiony za parę złotych na przecenie w markecie, materiały na podstawkę to też taniocha, a zamiast specyfiku na wodę można by chyba użyć żywicy akrylowej żeby wyszło taniej). Szacuneczek... Coś mnie się wydaję, że niemiałbyś się czego wstydzić. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Szacuneczek... Coś mnie się wydaję, że niemiałbyś się czego wstydzić. Pozdr. Oglądałeś mój model? Kliknij w zdjęcie po więcej info Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazama Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 I also show mine. I hope that everyone will lioke it! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2011 All of this Hornets are beautiful...small...but beautiful . So I'm not the only person who loves that plane especially in that Canadian painting scheme. Nice job Gentlemen. It is my first model in this scale but now I see all of advantages of this scale. The models are cheap, easy to operate (especially during painting works) and they don't need a lot of space. It is the prfect training before getting something bigger. Kermit, nie widziałem wcześniej Twojego modelu, ale za to widziałem jakąś inną pracę na forum, już nie pamiętam jaką, i miałem przypuszczenie, graniczące z pewnością, iż modelik prezentuje się bardzo dobrze, co oczywiście potwierdziłeś powyżej. Jeszcze trochę i się okaże, że na forum jest już cały pułk tych Kanadyjczyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Kazama, could you show the photo of the next two Hornets behind this one? Observer, zdaje mi się (choć nie mam pewności), że tamten Hornet, o którym wspominałeś, to był ten sam mój model. Może chodziło Ci o ten temat: viewtopic.php?t=6037 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Możliwe...Kazama, don't by shy..that topic is the oportunity for all modellers who have made F/A-18 in this scale to show their works/pics. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazama Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Thank you! I've posted in another threas. 1/144 CF-188s,different kits and decals Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi