tofik Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Skończyłem kolejny modelik. jest to A-37B Dragonfly w skali 1/72. Model tradycyjnie jak u mnie prosto z pudła. Próbowałem go trochę pobrudzić olejami artystycznymi a ze robiłem to pierwszy raz to nie chciałem przedobrzyć i ostatecznie nie za wiele widać Model w barwach 8th SOS z bazy Bien Hoa w Wietnamie 1970r. Miłego oglądania. I jeszcze coś dla tych co lubią zapach napalmu o poranku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Fajny pokrak Jak dla mnie, obok A-1 symbol wojny wietnamskiej (pomijając UH-1 oczywiście ;) ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Fajna ważka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Niezgorszy modelik. Czy w tym samym pudełku było malowanie z zespołu akrobacyjnego? Jak sam model pod kątem montażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Malowałeś model pędzlem czy aerko? Widzę , że Academy to wypraski pewnie w dobrym stanie a kalki jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslav Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Jak widać na zdjęciach, z tym ograniczonym brudzeniem to była bardzo dobra decyzja. Dla mnie model bardzo OK, nawet z dużym plusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Całkiem fajnie wyszedł, brudzenia jak zauważyłeś nie za bardzo widać, ale jak dla mnie to plus, niestety in minus te pancerne kalki z przesunięciami kolorów ale na to nie miałeś wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 1 Maja 2011 Autor Share Napisano 1 Maja 2011 To jest zestaw nr.kat 1663 i nie ma w nim malowania dla zespołu akrobacyjnego są dla USAF i ROKAF, obydwa w kamuflażu. Zestaw pod względem składalności jest bardzo dobry ale jakby ktoś chciał zrobić wierną replikę to na pewno musiałby przerobić wlot silnika jak i te przy kadłubowe "kliny" przy wylocie silnika bo już na pierwszy rzut oka widać te zestawowe są wzięte z kosmosu Malowałem aerografem ( chociaż nazywanie tak tej mojej chińskiej plujki jest lekkim nadużyciem ) A kalkomanie jak na academy to byłem mile zaskoczony, nakładały cie całkiem dobrze, tylko te przesunięcia kolorów na gwiazdach trochę psują efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Model naprawdę fajnie i czysto sklejony. Bardzo ładnie wyszło malowanie oszklenia jak i sama faktura farby. Brakuje mi zaciemnienia luków inspekcyjnych - z takimi rowami mariańskimi wygladaja nienaturalnie. Plusik za skale-wygląda imponujaco z tymi 2 pln -ami. Podoba się Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 świetnie zrobiony modelik! gratulacje jak wspomniano super pomalowane oszklenie i wogóle b podoba mi się czyste estetyczne malowanie kamuflażu! Wash by nie zaszkodził ale skoro autor nie miał go na myśli to jest tak jak miało być czyli OK pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Całkiem przyjemny model chociaż kalki rzeczywiście odbierają mu nieco uroku. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi