Robert Ostrowski Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Wygląda pięknie,bravo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Piękność ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 28 Maja 2011 Autor Share Napisano 28 Maja 2011 I cóż...Nie udało mi się zrobić dwóch wężyków przy lejkach o idealnie takim samym kształcie. Mam ostatnio mało czasu i przez pośpiech trochę cierpi ten model. Okazało się, że po wycięciu z formy wiatrochron nie pasuje idealnie do kokpitu. Zdecydowałem się więc zaakcentować sposób otwierania kabiny i owiewka będzie lekko uchylona. Właściwie to z modelem już skończyłem. Mam już pomysł na nieskomplikowaną podstawkę, tak aby to wszystko miało ręce i nogi. Czasu tylko trochę brak na wykonanie ostatnich prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 Piękna robota. Co zdjęcia robisz mi smak na szybowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 28 Maja 2011 Autor Share Napisano 28 Maja 2011 Nie zwlekaj mówię ci dobra zabawa jest. Uff...udało się jeszcze podłubać przed finałem LM. Zapuści się tu jakieś kszaczory, wstawi wąż ogrodowy i będzie git Za tydzień planuję to wreszcie skończyć. Mam trochę mało czasu na dłubanie. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 Model piękny. Poproszę ładne zdjęcia na neutralnym tle w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 Rozumiem że podstawka symuluje płytę pod hangarem ? Bo na kwadracie to zazwyczaj same trawsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 28 Maja 2011 Autor Share Napisano 28 Maja 2011 Kwadratu nie robię, bo na stoliku trzeba by jakąś radiostację, kwity itd. Masz rację Kondi z założenia jest to gdzieś pod hangarem, ponieważ uznałem, że jak ktoś balastuje szybowiec, to robi to właśnie tam, ponieważ jest tam instalacja i można tej wody sporo nalać, a kwadrat organizuje się zwykle dużo dalej od hangaru. Trawisko zrobiłem kiedyś pod Bociana. Tutaj 2b: W przyszłości może zrobię glidera na tle hangaru, ale już mi się nie chce bawić w architekta. Mam trudne warunki do robienia modeli(piwnica) stąd kiepska jakość zdjęć. Galerie robię zwykle na czarnym tle w naturalnym świetle, więc powinno być dużo lepiej do oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 Zrób podstawki pod skrzydła jeszcze raz bo nogi za grubaśne są, reszta rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 4 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2011 Źle trochę zaplanowałem podstawkę i dobrałem nieodpowiedni (za duży chyba) kąt płyty betonowej, ale myślę, że jakoś tam się ustawi latadło. Chodzi mi głównie o to, żeby podstawki pod skrzydła się zmieściły na płycie, w odpowiednich dla nich miejscach. Więcej do roboty już tu chyba nie ma. Pozwolę temu ambarasowi trochę przeschnąć (wikol i inne tam...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Trawsko między płytami miodzio. I świetny pomysł z rozlaną wodą Chłopie...powiem Ci jedno. Zrób kolejnego szybowca i prowadź relację, bo świetnie się śledzi Śledzi, bo pomóc raczej nie było gdzie i jak :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2011 Cieszy mnie, że model Ci się podoba. Zresztą o to chyba właśnie w tym chodzi, żeby zrobić coś co spodoba się nie tylko autorowi, ale komuś jeszcze. Na początku przyszłego tygodnia wrzucę jakąś galerię. Wątek warsztatowy można więc uznać za zakończony. W związku z tym chciałbym podziękować Wam za doping i podpowiedzi oraz wszystkim, którzy poświęcili czas żeby tu zajrzeć. W przyszłości napewno wezmę na warsztat "Juniora" i może jeszcze coś plastikowego. Nie wiem tylko jak daleka to przyszłość, bo w kolejce mam parę odrzutowych krów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Gdzie te modele można kupić najtaniej ? Bo Discus Revella w 1:32 za duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2011 Oprócz Revella masz jeszcze plastikowe "Szybowce polskie". Tylko żeby tam zrobić detal, to trzeba mieć cierpliwość mnicha(skala 1/72=wyzwanie). Jeśli chodzi o ceny to może wypowie się ktoś inny, bo nie badałem rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Tych szybowców w 1/72 nie chce się tykać. Revell w 1/32 oferuje aż 60cm rozpiętości, a ja fanem modli pod sufitem nie jestem. Dogodny jest Ardpol, tylko szkoda, że nie mają w swojej ofercie Puchacza - mam do niego sentyment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bols88 Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Lepiej by pasował Tu Jantar 2B bo do klasy club wody się nie leje a między skrzydłami a kadłubem to nie jest uszczelka, tylko obklejona szpara taśmą izolacyjną Model rewelacja ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 hmm. To jest klasa standard. Posiada zbiorniki na 150 l. balastu zazwyczaj wody (nie słyszałem aby ktoś lał coś innego, ale kto wie). Czy podać linki które to dokumentują? Czy Google załatwi sprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 No ale ten zagłówek to chyba ze dwa razy za duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Panowie, ale to warsztat sprzed prawie dwóch lat, a model dawno już jest w galerii ;) http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=27288 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Dzięki za uwagi, ale już nic nie będę zmieniał Model od (bardzo)dawna cieszy się spokojem w gablocie. Jeśli chodzi o balast to chyba wszystko jest ok. Faktycznie powinna być taśma izolacyjna, ale to już uwaga dla potencjalnego przyszłego "sklejacza" tego zestawu, bo ja już dawno machnąłem na to ręką. Nie wydaje mi się również żeby zagłówek był dwa razy za duży. Nawet jeśli, to ja w swoim mogłem sobie zamontować akcesoryjny Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi