ireksir Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Po stoczeniu wygranej walki z Arkoną przystąpiłem do kolejnego wyzwania. Chcę zbudować toto oto - mój rocznik :-) Bryła jednostki wygląda następująco: Maszt: Teraz malowanie i spasowywanie wszystkiego :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 6 Maja 2011 Super Moderator Share Napisano 6 Maja 2011 Teraz malowanie i spasowywanie wszystkiego :-)A nie lepsza kolejność odwrotna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Niekoniecznie. Po pomalowaniu niewygodnie sklejać, bo klej rozpuszcza farbę. Poza tym jeśli zajdzie konieczność szpachlowania, to zniszczy się powłoka malarska, i i tak będzie trzeba malować jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 6 Maja 2011 Super Moderator Share Napisano 6 Maja 2011 Niekoniecznie. Po pomalowaniu niewygodnie sklejać, bo klej rozpuszcza farbę. Poza tym jeśli zajdzie konieczność szpachlowania, to zniszczy się powłoka malarska, i i tak będzie trzeba malować jeszcze raz.No to właśnie o tym ja mówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireksir Napisano 6 Maja 2011 Autor Share Napisano 6 Maja 2011 Jakoś wolę swoją szkołę - malowanie poszczególnych kluz, polerów, elementów ratunkowych operując całym modelem - niespecjalnie mnie pociaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Myślę, że Marcinowi chodziło o kolejność: spasowanie, malowanie, przyklejanie (czemu i ja hołduję). Też odradzałbym kolejność: malowanie, spasowanie, przyklejenie. No chyba, że się Ci się kolejność nie w tej kolejności napisała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireksir Napisano 6 Maja 2011 Autor Share Napisano 6 Maja 2011 :-) ano o to chodziło. Oczywiście że najsamwpierw przypasowuję, tnę szlifuję i dopiero maluje i lepie w cały klocek ino trzeba wiedzieć co się zlepia no i nie mówi się ino - ino tylko :-) No to idę posmarować na zielono pokłady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Maja 2011 Super Moderator Share Napisano 7 Maja 2011 no i nie mówi się ino - ino tylko :-) No to idę posmarować na zielono pokłady Ino niech ci to równo wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireksir Napisano 7 Maja 2011 Autor Share Napisano 7 Maja 2011 sie zaciapie i bedzie piknie :-) Kiedyś taki jeden mądrala powiedział mi: "co jak tam tego to żeby to tam było" do tej pory nie wiem o co chodziło... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Eee... Może tak: co zrobić jak tam tego nie ma, żeby to tam było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 "co jak tam tego to żeby to tam było" do tej pory nie wiem o co chodziło... :-) Ważne , że w poście i do rymu było Tak się modele jakoś z rapem pożeniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireksir Napisano 1 Lipca 2011 Autor Share Napisano 1 Lipca 2011 Powolutku ku przodowi. Prace nieco zwolniły, ale jak to się zazwyczaj dzieje - kierują się w dobrą stronę :-) Modelik lepi się od rufy - więc słowa ta nabierają dodatkowego smaczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireksir Napisano 2 Lipca 2011 Autor Share Napisano 2 Lipca 2011 Podczas nakładania kalek na burty pojawił się ZONK. Kalki rozjeżdżają się z okienkami wytłoczonymi na burcie. Ponadto kalka nie za bardzo przylega do burty, bo miejsce w którym ma być ma kilka wypukłych elementów i kalka sie marszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireksir Napisano 5 Lipca 2011 Autor Share Napisano 5 Lipca 2011 Stwierdziłem że mój Waker będzie nieco "podrasowany" - w końcu ma mi się podobać, nie? :-) Zmiany nie będą jakieś kosmiczne, raczej kosmetyczne. A że coś tam powolutku dłubię to... Mam pytanko - czy Wy też tracicie czas na "układanie" elementów na sucho aby sprawdzić jak to będzie ładnie wyglądać? Nie mówię tu o sprawdzaniu spasowania części... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Wystarczy zajrzeć do innych warsztatów, a odpowiedź nasunie się sama... oczywiście, że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Szkoda, że nie poprawiłeś okien na drugim pięterku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireksir Napisano 6 Lipca 2011 Autor Share Napisano 6 Lipca 2011 Co masz na myśli o poprawianiu okienek? Tamte częsci jeszcze są luźne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 Porównaj części z fotkami oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireksir Napisano 6 Lipca 2011 Autor Share Napisano 6 Lipca 2011 aaaaa umknęło mi to... teraz już szybki powklejałem to trochę musztarda po obiedzie... trudno będzie bez poprzeczek w oknach :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 No fakt ale będzie też o jedno okno za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Taki przyjemny, taki kolorowy... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireksir Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Nie miałem aparatu aby pokazać co się dzieje w stoczni. Dzisiaj małe zmiany - powoli zbliżamy się ku końcowi. Cieszy mnie to niezmiernie bo w okolicach stoczni pojawił się piękny drewniany BOUNTY... A tymczasem... I jeszcze z drugiej strony Dojdzie jeszcze kilka kalek, parę szczegółów, olinowanie i chyba będzie można już płynąć w morze :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszu Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 jaka to skala?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireksir Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 1:200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireksir Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2011 No i szczęśliwie dobrnęłem do końca. Efekt poniżej zamieszczam. Polecam Wakera jako mało wymagającego przeciwnika, a efekt końcowy daje sporo frajdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi