tees Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Panowie. jako że te zdjęcia 605 i 602 plus rysunek znam a o tych zawodach gdzie Bolo ,Kuraś i Ropuch brali udział pisała niegdyś SP to to malowanie Pułkowe 628ki powaliło mnie na pysk. Czemusz to nie doszło do skutku? Ach. A gdyby tak spróbowac zrobic model w takim malowanku? Ale to daleka przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Zwróćcie uwagę w tle jakie piękne malowania miały wtedy ósemki, to chyba jest 645 jeśli dobrze pamiętam 17-ki. Wtedy miały one oryginalny ruski kamuflaż. Ósemki natomiast już poremontowy, niestety o słabej jakości- po jakimś czasie przypominał sam nie wiem co: Czemuż to nie doszło do skutku? Ach. A gdyby tak spróbowac zrobic model w takim malowanku? Ale to daleka przyszłość. Było pewnie zbyt odważne i co by wówczas wyżsi przełożeni powiedzieli? Strachowe decydentów zeżarło. A na koniec zagadka- jaka to wersja Mi-8? Niestety bez nagród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Cinek - proszę cię pogrzeb trochę w pamięci i napisz mi czy te barwy ,kolory ,odcienie które są na tym 605 to są wiarygodne na tych zdjęciach . Czy te foty ewentualnie mocno przekłamują ? Darku zdjęcia były robione bodajrze (tak mi wyszło z wyliczeń)w 90 roku (helikopter boogie był w 91 stąd na tych zdjęciach 605 ma Borutę) i wydaje mi się, że właściwie oddają kolory fabrycznego malowania siedemnastek (wszystkich 4 jakie w 88 przyszły do Leźnicy. Niestety 604 w 89 uległa katastrofie (przy dużej prędkości zaczepił śmigłem ogonowym o nawierzchnię lotniska. Technik nie przeżył, pilotom się udało). Co do 414 jaką zamieścił qalimar to jest prawdziwy numer śmigłowca w wersji T. Został wycofany w 1997 i przekazany do Oleśnicy (numer fabryczny 0414, dostawa 04.12.67 - najstarcza ósemka razem z 314. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Darku zdjęcia były robione bodajrze (tak mi wyszło z wyliczeń)w 90 roku (helikopter boogie był w 91 stąd na tych zdjęciach 605 ma Borutę) W tym tekście wszystko jest wyjaśnione. Kolory też: Jedna rzecz- p. Marek Radomski zdaje się, że pogalopował nieco w fantazję z producentami farb-na obu śmigłowcach musiały być ruskie. Wiertalioty miały wówczas po 3 lata, a więc były zdecydowanie przed pierwszym remontem. Po trzech latach służby, nikt nie myśli o malowaniu całego statku powietrznego- wyrzucanie pieniędzy w błoto. Po prostu Rosjanie na jednym ś-cu zastosowali farbę z jednej beczki, a na drugim z drugiej. Nikt się wówczas nie bawił w FS-y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Może się kiedyś przyda: 645, zdjęcie zrobiłem na Air Show w Dęblinie w 1995 roku. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Witajcie. Widzę że galeria zdjęć Mi-8 się rozrasta. Kazde zdjęcie tychże śmigłowców w starym łaciatym kamuflażu jest dla mnie na wagę złota i chyba nie tylko dla mnie bo entuzjastów tej konstrukcji widzę że jest naprawde wielu. Cieszy mnie ten fakt bardzo. Panowie jak macie coś w swoich zasobach dawajcie. Ja tez dokładam fotki ósemek które zrobiłem już dość dawno podczas pobytu Łęczyckich maszyn na Podbeskidziu. Śmigłowiec nr 610 Śmigłowiec nr 611 Śmigłowiec nr 622 A tu fotka śmiglaka chyba 640 zrobiona podczas nocnych lotów w roku ubiegłym także u nas na bielskim lotnisku. Bardzo fajnie wyszły elementy które znajdują się z samego przodu pod osłoną kokpitu a które z kabiny nie da się sfotografować. Może ktoś skorzysta z tej fotki przy budowie modelu Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chazek Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Przeproszę pierw autora że sobie użyłem tej fotki Uploaded with ImageShack.us To je 628 w trakcie przeróbki na Pasażera/SAR-a pierw w trakcie prób latała taka jak na zdjęciu a wyszła od nas malowana w salamandre 2002 rok:D ogólnie były 3 takie osobniki 619 już nielot:cry: obecnie lotne oliwy już 627 i 628 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chazek Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Dodam jeszcze skany niestety z odbitki:) Cinias z tą oranżadką dobre:) Teraz mamy lepszą oranżadkę cytronettową hahaha:) sierpień 2002:) Uploaded with ImageShack.us sierpień 2004:) Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Maszyna: Mi-8 "639", miejsce: podpoznańska Kobylnica, rok: chyba 1994. Za kadrowanie nie bijcie młody byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Ktoś wie, jak idą prace doposażeniowe z naszymi Mi-17-1W? Miejsce na Adrosa jeszcze puste, Filtrów brak - czyżby miano zastosować inne niż PZU? EWU na wylotach spalin też nie widać, a myslałem że odkąd zaczęto ich uzywać w Afganistanie to już teraz będą w standardzie na wyposażeniu szystkich, a przynajmniej ekspedycyjnych, śmigłowców. W sumie, skoro nb już widać, to wszystko w temacie malowania wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 18 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2011 Dzięki uprzejmości A. Wrony: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Ładne. Kurcze, ale żeby Trumpetera na to przerobić to chyba jednak za dużo roboty. A może nie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Witajcie. Super fotki koledzy.Stakor - z przeróbkami Mi-17 trumpka myślę że nie było by tak dużo roboty. Jaki byś model nie wzioł do ręki to i tak trochę roboty będzie . Mi też już światełko we łbie się zapaliło co do tej wersji by ją zrobić i wiem że jeśli idzie o 72ke to tylko Hobby Boss a trumpek to praktycznie kopia tego zestawu tylko w innej skali. Zwezda czy KP to nawet w grę nie wchodzi. Fajnie że temat odżywa .Ja też mam sporo nowych fotek Mi-8 zrobionych na lotnisku w Bielsku Bialej podczas skoków grupy WKS Wawel z Mi-8 655 tylko mam na razie problem z netem i chwilowo korzystam z netu siostry. Jak tylko będe miał możliwosć to zaraz powstawiam je na forum. Prace z modelem Mi-8 656 też posuwają się do przodu ale fotki będą również w póżniejszym terminie . To tak dla zainteresowanych tematem w dziale warsztat . Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Zróbta, projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Zróbta, projekt Jestem za, ale dajcie mi najpierw Su-7 skończyć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Czy mi-8 nb. 655 używany w Iraku miał namalowany czerwony krzyż i półksiężyc tylko z jednej strony ? Czy być może poniższe zdjęcia przedstawiają ten egzemplarz w różnych okresach eksploatacji ? http://www.militaryimages.net/photopost/showphoto.php/photo/1376/ppuser/9 http://www.airplane-pictures.net/image137162.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 A dysponuje ktoś fotografią drugie strony tego egzemplarza z okresy gdy miał namalowane znaki czerwonego krzyża i półksiężyca ? bo wszystkie które widziałem prezentują tylko jedna stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 W takim razie jeśli to nie problem to uniżenie proszę "ktosia" o ukazanie tajemniczego oblicza 655tki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2011 A ja dorzucę jeszcze coś: fot. Andrzej Wrona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Adamie wielkie dzięki ! o to właśnie mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 A ja dorzucę jeszcze coś:(...) No proszę, chyba pierwsze zdjęcia z tymi ustrojstwami zamontowanymi na płatowcach w necie. Masz zdjęcia z Mi-24 z tymi zasobnikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2011 Niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chazek Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Z "24" narazie "729" ma założoną Terme obadwa czekają sobie na obloty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 8 Lipca 2011 Autor Share Napisano 8 Lipca 2011 Na Mi-17 nb 0608 było tak: http://www.airplane-pictures.net/image84666.html a jest tak: http://www.airplane-pictures.net/image145008.html Pomyłka, lewy/ prawy pyłofiltr została naprostowana standardowymi oczami jak na Mi-8MTW-1 nb 5528: http://www.airplane-pictures.net/image85662.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chazek Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Nuu "0608" fajnie wygląda:) i fajnie że wróciła na niebo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi