manas Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Boszzz, jak ja marzę o PeeFce w 48 - najbardziej rasowy myśliwiec wszechczasów! Standard eduardowskiego eMeFa w zupełności by mnie zadawalał. A i ta bilkowa siedemdwójka bardzo-bardzo, nikt nie może mieć wątpliwości, że to Mig-21PF. Fajnie, że reaktywujesz relację, miałem nadzieję, że nie odłożysz go na dobre. Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam po bardzo długiej przerwie Jako ,że "BIS" w galerii i mam wrażenie ,że nie przypadł za bardzo miłośnikom "szybkiego" Zły nie jest, ale chyba był robiony na szybko, zabrakło dopieszczenia paru rzeczy. Ale widzę że z bilkowego będzie fajny PF. Jak ogarnę się z DAF-em który blokuje mi warsztat to zacznę PFM-a. A puki co na razie sobie patrzę jak inni robią 21-wsze. Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Napisano 31 Sierpnia 2011 ...ale chyba był robiony na szybko,.. Nie ,nie był robiony na szybko /3 tygodnie/ sporo pracy i serca w niego włożyłem mimo ,że to komercja . Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 2 Września 2011 Autor Napisano 2 Września 2011 Witam Surfacer położony,kilka baboli poprawiłem , preszajding z szarego z Gunze , "groszkowy" wstępnie na miejscu Może jutro umieszam "mgły o poranku" i położę na "szybkiego" Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 3 Września 2011 Autor Napisano 3 Września 2011 Witam Na PWM Leszek zadał mi pytanie o podwieszenia ,chciałbym wykonać 2408 w konfiguracji z tego zdjęcia bez baniaka i na belkach R-3U /jak słusznie Leszek podpowiedział/ Okazało się ,że mam takie szkolne "rakiety" po F-13 z Revella I w związku z tym mam pytanie,o kolory: -belka w kolorze płatowca? /przynajmniej tak jest na modelach DDR owskich Migów których linki są na 1 stronie/ -wyrzutnia w kolorze duralu? Cytuj
young Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Tak jak piszesz. Czerwony to wiadomo, zaślepka. Jeśli starczy Ci cierpliwości, zaszpachluj te dziurkowane szlaczki , nie mam pojęcia co to ma przedstawiać, jeśli ma to być zwykła wyrzutnia pod R-3 Aha, ja będę w kolejnym wątku marudził, ale cóż. Co to za zielony - oczoje**y. Proszę... Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 3 Września 2011 Autor Napisano 3 Września 2011 Ten zielony oczojebny to pactra a 11 ,w Bisie z fujimi był malowany na czarny podkład i wyszedł ciemniejszy,też mam coraz większe wątpliwości co do tego koloru,jak nie ten to jaki ? Wcale nie marudzisz zmieszałem kolor mgły zrobiłem porównanie oba położone na surfacer 1200 1-pactra A44+Biały+Gunze H 308 w proporcjach 30/30/30 2-pactra A 44 co Panowie myślicie o tych kolorach który będzie lepszy ?a może żaden nie jest odpowiedni? Cytuj
gulus Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Chyba muszę okulistę odwiedzić, bo nie widzę specjalnej różnicy (albo do speca od monitorów?). Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 3 Września 2011 Autor Napisano 3 Września 2011 ten po lewej jest jaśniejszy zrobiłem zdjęcie bo zeskanować nie mogę/ mam skanero drugarkę HP4100 i za cholerę nie mogę odszukać funckcji skanowania na kompie ,oprogramowanie HP/ Cytuj
karambolis8 Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Proponowałbym jaśniejszy, zgodnie z prawem skali. I tak różnica prawie żadna, a odcień ten sam. Cytuj
okonek Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Jak dla mnie oba są za ciemne. Proponuje użyć normalnego białego i przyciemnić go tylko dodaniem średnio szarego. Ot wszystko. Popatrz raz jeszcze na foki oryginału. Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 3 Września 2011 Autor Napisano 3 Września 2011 Jak dla mnie oba są za ciemne. Proponuje użyć normalnego białego i przyciemnić go tylko dodaniem średnio szarego. Ot wszystko. Popatrz raz jeszcze na foki oryginału. To że za ciemne to tez teraz to widze ,opcja z biała +szara raczej odpada ,lepiej do 44 dołożę białego, a co do fotek oryginału to że ich jest mało to jedna rzecz a dwa niewiele z nich wynika ,o kolor chodzi oczywiście,dlatego oczekuję pomocy od znawców "21" Cytuj
young Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Za ciemne. Znawcy "21" niewiele tu pomogą, bo niewielu widziało go na własne oczy. Dlatego trzeba dobierać wg. własnego uznania. Ja także skłaniam się ku wersji biały + trochę szarego. Nie ma co patrzeć na DDRowskie maszyny, bo to farba była nasza WZLowska. Wysyłam Ci Robercie PW Z tym zielonym nadal eksperymentuję, szukam. Co powiecie na Model Master 1713? Na żywo całkiem pozytywnie mnie zaskoczył. Ma to coś, czego brakowało mi w MM russian armor green. Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 3 Września 2011 Autor Napisano 3 Września 2011 witam spróbuje zmieszać ten 44 z białym 50/50 zobaczę co wyjdzie,znalazłem jeszcze kilka zdjęć naszych Migów w białym-siwym malowaniu ,pochodzą z Leszka wątku: /url/ http://www.modelwork.pl/kermit/phpBB3/viewtopic.php?f=86&t=12952&start=45 Cytuj
radzio_f Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Jeżeli chodzi o taki mglisty kolor to HUMBROL 127. Ja nim malowałem swojego MIGa http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=28665. Można go jeszcze delikatnie rozjaśnić Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 3 Września 2011 Autor Napisano 3 Września 2011 Ciemniutki i niebieski ,najbardziej by pasował do 9114 /zdjęcie wyżej/ ten mniejszy kwadrat to A 44 Cytuj
radzio_f Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Według dokumentacji MIGa 1375 z Dęblina jest to "gołębia" szara farba. Złap gołębia wyrwij mu kilka piór i na jego tle rozjaśniaj pactre 44 białym matem ewentualnie z kropelką light ghost gray :P Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Złap gołębia wyrwij mu kilka piór i na jego tle rozjaśniaj pactre 44 białym matem ewentualnie z kropelką light ghost gray :P Gołąb nie będzie zadowolony ale musi się poświecić dla sprawy. Cytuj
gulus Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Gołąb nie będzie zadowolony ale musi się poświecić dla sprawy. Mus to mus a obrońcy praw zwierząt niech się nie wychylają, bo zostaną zbanowani Kieruj się bardziej w kierunku lekko brudnego koloru białego. Może nawet pomaluj na biało i lekkie przybrudzenie dorobisz podczas washu i filtrów? Cytuj
okonek Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Kieruj się bardziej w kierunku lekko brudnego koloru białego. Dokładnie. Brudny biały ale nie jasny szary. Jak będzie ciut ciemniejszy od białego w szachownicy to będzie OK. Nie zapomnij o rozjaśnieniu do skali. Nawet bardzo jasnoszary zepsuje wszystko. Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 3 Września 2011 Autor Napisano 3 Września 2011 No tak tylko ,że ten biały to sami wiecie jaki jest, kryje jak chce, mam pactre to już w ogóle porażka a humbrola nie trawię w aero /przez to Mi 2 leży w kartonie:(/ Jutro pokombinuję z A 44 i białym ,zrobię próbki i wrzucę zdjęcia. A z tym gołębiem dobre tylko skąd ja mam wziasc gołębia w kolorze gołębio-szarym ps. gulus ten patent z białym a póznie łosz i filtry to całkiem dobry pomysł jest tylko jakim /firma/białym to zrobić Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 4 Września 2011 Napisano 4 Września 2011 Robert, zobacz jak odnowili(zepsuli) lima i MiG-a, kolor farby skojarzył mi się z gołębim PF-em. http://www.skrzydla.org/showphoto.php?photo_id=68540 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi