young Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Jedynie słuszna decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Boszzz, jak ja marzę o PeeFce w 48 - najbardziej rasowy myśliwiec wszechczasów! Standard eduardowskiego eMeFa w zupełności by mnie zadawalał. A i ta bilkowa siedemdwójka bardzo-bardzo, nikt nie może mieć wątpliwości, że to Mig-21PF. Fajnie, że reaktywujesz relację, miałem nadzieję, że nie odłożysz go na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam po bardzo długiej przerwie Jako ,że "BIS" w galerii i mam wrażenie ,że nie przypadł za bardzo miłośnikom "szybkiego" Zły nie jest, ale chyba był robiony na szybko, zabrakło dopieszczenia paru rzeczy. Ale widzę że z bilkowego będzie fajny PF. Jak ogarnę się z DAF-em który blokuje mi warsztat to zacznę PFM-a. A puki co na razie sobie patrzę jak inni robią 21-wsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2011 ...ale chyba był robiony na szybko,.. Nie ,nie był robiony na szybko /3 tygodnie/ sporo pracy i serca w niego włożyłem mimo ,że to komercja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 Witam Surfacer położony,kilka baboli poprawiłem , preszajding z szarego z Gunze , "groszkowy" wstępnie na miejscu Może jutro umieszam "mgły o poranku" i położę na "szybkiego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Września 2011 Autor Share Napisano 3 Września 2011 Witam Na PWM Leszek zadał mi pytanie o podwieszenia ,chciałbym wykonać 2408 w konfiguracji z tego zdjęcia bez baniaka i na belkach R-3U /jak słusznie Leszek podpowiedział/ Okazało się ,że mam takie szkolne "rakiety" po F-13 z Revella I w związku z tym mam pytanie,o kolory: -belka w kolorze płatowca? /przynajmniej tak jest na modelach DDR owskich Migów których linki są na 1 stronie/ -wyrzutnia w kolorze duralu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Tak jak piszesz. Czerwony to wiadomo, zaślepka. Jeśli starczy Ci cierpliwości, zaszpachluj te dziurkowane szlaczki , nie mam pojęcia co to ma przedstawiać, jeśli ma to być zwykła wyrzutnia pod R-3 Aha, ja będę w kolejnym wątku marudził, ale cóż. Co to za zielony - oczoje**y. Proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Września 2011 Autor Share Napisano 3 Września 2011 Ten zielony oczojebny to pactra a 11 ,w Bisie z fujimi był malowany na czarny podkład i wyszedł ciemniejszy,też mam coraz większe wątpliwości co do tego koloru,jak nie ten to jaki ? Wcale nie marudzisz zmieszałem kolor mgły zrobiłem porównanie oba położone na surfacer 1200 1-pactra A44+Biały+Gunze H 308 w proporcjach 30/30/30 2-pactra A 44 co Panowie myślicie o tych kolorach który będzie lepszy ?a może żaden nie jest odpowiedni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Chyba muszę okulistę odwiedzić, bo nie widzę specjalnej różnicy (albo do speca od monitorów?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Września 2011 Autor Share Napisano 3 Września 2011 ten po lewej jest jaśniejszy zrobiłem zdjęcie bo zeskanować nie mogę/ mam skanero drugarkę HP4100 i za cholerę nie mogę odszukać funckcji skanowania na kompie ,oprogramowanie HP/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Proponowałbym jaśniejszy, zgodnie z prawem skali. I tak różnica prawie żadna, a odcień ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Jak dla mnie oba są za ciemne. Proponuje użyć normalnego białego i przyciemnić go tylko dodaniem średnio szarego. Ot wszystko. Popatrz raz jeszcze na foki oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Września 2011 Autor Share Napisano 3 Września 2011 Jak dla mnie oba są za ciemne. Proponuje użyć normalnego białego i przyciemnić go tylko dodaniem średnio szarego. Ot wszystko. Popatrz raz jeszcze na foki oryginału. To że za ciemne to tez teraz to widze ,opcja z biała +szara raczej odpada ,lepiej do 44 dołożę białego, a co do fotek oryginału to że ich jest mało to jedna rzecz a dwa niewiele z nich wynika ,o kolor chodzi oczywiście,dlatego oczekuję pomocy od znawców "21" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Za ciemne. Znawcy "21" niewiele tu pomogą, bo niewielu widziało go na własne oczy. Dlatego trzeba dobierać wg. własnego uznania. Ja także skłaniam się ku wersji biały + trochę szarego. Nie ma co patrzeć na DDRowskie maszyny, bo to farba była nasza WZLowska. Wysyłam Ci Robercie PW Z tym zielonym nadal eksperymentuję, szukam. Co powiecie na Model Master 1713? Na żywo całkiem pozytywnie mnie zaskoczył. Ma to coś, czego brakowało mi w MM russian armor green. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Września 2011 Autor Share Napisano 3 Września 2011 witam spróbuje zmieszać ten 44 z białym 50/50 zobaczę co wyjdzie,znalazłem jeszcze kilka zdjęć naszych Migów w białym-siwym malowaniu ,pochodzą z Leszka wątku: /url/ http://www.modelwork.pl/kermit/phpBB3/viewtopic.php?f=86&t=12952&start=45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Jeżeli chodzi o taki mglisty kolor to HUMBROL 127. Ja nim malowałem swojego MIGa http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=28665. Można go jeszcze delikatnie rozjaśnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Września 2011 Autor Share Napisano 3 Września 2011 Ciemniutki i niebieski ,najbardziej by pasował do 9114 /zdjęcie wyżej/ ten mniejszy kwadrat to A 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Nawet A44 jest za ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Według dokumentacji MIGa 1375 z Dęblina jest to "gołębia" szara farba. Złap gołębia wyrwij mu kilka piór i na jego tle rozjaśniaj pactre 44 białym matem ewentualnie z kropelką light ghost gray :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Złap gołębia wyrwij mu kilka piór i na jego tle rozjaśniaj pactre 44 białym matem ewentualnie z kropelką light ghost gray :P Gołąb nie będzie zadowolony ale musi się poświecić dla sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Gołąb nie będzie zadowolony ale musi się poświecić dla sprawy. Mus to mus a obrońcy praw zwierząt niech się nie wychylają, bo zostaną zbanowani Kieruj się bardziej w kierunku lekko brudnego koloru białego. Może nawet pomaluj na biało i lekkie przybrudzenie dorobisz podczas washu i filtrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Kieruj się bardziej w kierunku lekko brudnego koloru białego. Dokładnie. Brudny biały ale nie jasny szary. Jak będzie ciut ciemniejszy od białego w szachownicy to będzie OK. Nie zapomnij o rozjaśnieniu do skali. Nawet bardzo jasnoszary zepsuje wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Września 2011 Autor Share Napisano 3 Września 2011 No tak tylko ,że ten biały to sami wiecie jaki jest, kryje jak chce, mam pactre to już w ogóle porażka a humbrola nie trawię w aero /przez to Mi 2 leży w kartonie:(/ Jutro pokombinuję z A 44 i białym ,zrobię próbki i wrzucę zdjęcia. A z tym gołębiem dobre tylko skąd ja mam wziasc gołębia w kolorze gołębio-szarym ps. gulus ten patent z białym a póznie łosz i filtry to całkiem dobry pomysł jest tylko jakim /firma/białym to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Model Master White Primer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Robert, zobacz jak odnowili(zepsuli) lima i MiG-a, kolor farby skojarzył mi się z gołębim PF-em. http://www.skrzydla.org/showphoto.php?photo_id=68540 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi