ams Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 (edytowane) Dzień dobry, przedstawiam mój drugi po 13-letniej przerwie model. Tiger II Henshel turent. Model to stareńki ESCI w skali 1/72 - znaleziony gdzieś na Allegro za 7 zł - bez gąsek, kalek i instrukcji. Gąski to repliki z żywicy gąsek revella. Z dodatków to blaszki Eduarda, lufa RB. Moje własne przeróbki to: wszystkie detale na wierzy umieszczone we właściwych miejscach, Zimmerit własnej roboty. Na tym modelu testowałem farbki Mr.Hobby i pigmenty Vallejo. Zapraszam do oglądania i komentowania Pozdrawiam Edytowane 21 Maja 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Hej pochwal się jak zimmerit robiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 21 Maja 2011 Autor Share Napisano 21 Maja 2011 Zimmerit to szpachlówka Tamiya Epoxy Putty nakladana plastikową szpatułką do zabawy w plastelinie i mały śrubokręcik od zestawu kreślarskiego "Skala" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Mi się bardzo podoba, tylko co to jest to czarne na drugim zdjęciu na wieży i kadłubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 21 Maja 2011 Autor Share Napisano 21 Maja 2011 To czarno-brązowe to moje wyobrażenie pozbawionego zimmeritu i powłok lakierniczych 'żywego' metalu wystawionego na warunki atmosferyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Wyrazy uznania, wygląda niesamowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Całość wygląda naprawdę fajnie. Bardzo dużo wycisnąłeś z tego zestawu. Jednak naprawdę duże piwo należy Ci się za zimmerit. Ja miałem problemy ze zrobieniem go w 1/35, a co dopiero w 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 16 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2011 Jeszcze kilka fotek tygryska z podstawką... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Bardzo ładny. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 co to jest "Henshel"? a co to jest "turrent"? poza tym model bardzo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2011 co to jest "Henshel"? a co to jest "turrent"? poza tym model bardzo ok. Przepraszam za anglojęzyczny wtręt. "Turrent" - wieża (czołgu), "Henshel" - miało być Henschel (z niemiecka :c) - typ wieży zależał od producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 w kwestii formalnej wieża czołgu to po angielsku "turret" (nie mylić z "tower" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2011 wieża czołgu to po angielsku "turret" ... za naukę - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 za przyjęcie nauki - dzieki a najlepiej pisać po prostu Tiger II z wieżą Henschla lub Konigtiger mit Henschelturm... byle nie po angielsku w tym przypadku.... tak przy okazji to jednym z najśmieszniejszych dziwolągów jest "King Tiger" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 ESCI nie ESCI, model prezentuje się doskonale. Andrzeju, jak byś nie wiedział co to jest. We Francji zaraz by ciebie uspokoili i kazali napisać wieża (czołgowa) i Henszel, a nie jakieś turrety i Henschele. Chociaż ostatnio są trochę bardziej tolerancyjni i nawet mówią i piszą np. po angielski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Bardzo zacny ten Tiger. Wielkie brawa. Ale podstawka mi się nie podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi