hubert72 Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Witam ! Na początku chciałbym podziękować Panu Anatolowi (TOLOLOKO) za przekazanie modelu Model Rosomaka w wersji afgańskiej opakowany jest w dwa pudełka - w jednym bez nalepki doskonale zabezpieczpne , polutowane siatki , drugie pudełeczko to model . W skład zestawu wchodzą : w/w polutowane, metalowe siatki , żywica , dwie blaszki trawione , metalowe ośki i anteny, gumowe opony, mosiężna lufa, instrukcja . Model wykonany na wysokim poziomie , zero nadlewek czy niedolań . Błonki żywiczne bardzo łatwo usuwalne skalpelem . Zapraszam do oglądania : Na sam początek pozwolę sobie na ukazanie siatek -powalają na kolana, wykonane jak i polutowane bardzo precyzyjnie. ''Obwódki'' to metalowa rurka natomiast sama siatka oraz uchwyty wytrawione Przymiarka do popełnionego wcześniej rosomaka Kadłub wieża: pozostałe el. żywiczne : opona: lufa , blaszki, ośki,anteny itp Instrukcji nie zapodałem gdyż przewinęła się we wcześniejszym in-boxie Podsumowanie : Otrzymujemy kolejny bardzo fajny ''multimedialny'' zestaw pod polską flagą -oby więcej takich Do zestawu większych zastrzeżeń brak , może poza trudnością montażu podwozia Zapewne kązdy jakieś zmiany wprowadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Siatki lutowane przez złote rączki dwóch kobiet Znają się na takiej robocie jak mało kto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tales79 Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 zero nadlewek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 4 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2011 Błonki oraz kostki wlewowe - jak wyżej napisane ,wystarczy wykonać kilka ruchów sklapelem... Natomiast nadlewek na powierzchni elementów nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Sklejajac zywice trzeba z tymi blonami zyc. Zastanawiam sie tylko dlaczego wiele firm obstaje ciagle przy gumowych oponach. Po kilku latach czesto pekaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Witam. Zakupiłem owe cudo (nie, nie dla mnie, dla znajomego) Postanowiłem sobie je obejrzeć i oniemiałem jak wziąłem się za wieże. Od kiedy to właz dowódcy ma kształt 9 kontny, a nie okrągły jak powinien być ? Od kiedy to Rosomak z wieżą Hitfist-30P ma działko M 242 Bushmaster – kalibru 25 mm ??? bo takowe znajduje się w modelu !. Wymiary wieży trochę odbiegają od wymiarów oryginału, ale od biedy, aż tak się to nie rzuca w oczy. Kadłub. Na wannie kadłuba brak jest śrub mocujących płyty opancerzenia. Czy to ścięcie na dole wanny kadłuba było robione od ręki kozikiem ? Ja po litrowym Jacku Danielsie bym to zrobił równiej Trochę mnie zdziwiło, że w modelu brak instrukcji montażu i trzeba się domyślać co, gdzie ma być. Co mi się spodobało, to góra kadłuba, zrobiona ładnie I to było na tyle z moich spostrzeżeń. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Jako że nie mogę edytować wcześniejszego mojego wpisu, to dodam jeszcze dwie uwagi. Na jarzmie działka brak jest dwóch wystających rurek po lewej i prawej stronie. W zawiasach włazów desantowych, brakuje wystającej końcówki zawiasu. Dorobienie tej końcówki z cienkich pręcików polistyrenowych raczej nie powinno sprawić problemów. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Ja mam wiekszy problem: mam dwa i oba maja wklesly kadlub za wierza - aby poprawic trzeba robic cala gore na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Ja mam wiekszy problem:mam dwa i oba maja wklesly kadlub za wierza - aby poprawic trzeba robic cala gore na nowo Ja w takim przypadku, bym odesłał do producenta z prośbą o wymianę na nowe, poprawnie odlane kadłuby. Bo robienie całego nowego tyłu kadłuba w tej skali, to lekka jazda, ale do zrobienia. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Problem w tym, ze nie mam rachunku, gdzies nabylem na wystawie czy cus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Który to model Rosomaka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mactok1 Napisano 9 Lutego 2020 Share Napisano 9 Lutego 2020 Wiem ze temat z brodą ,ale mam pytanie gdzie teraz można kupić Rosomaka w skali 1/72,i czy w ogóle można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X32 Napisano 16 Lutego 2020 Share Napisano 16 Lutego 2020 Rosomaka w skali 1:72 ma wydać w tym roku IBG Models. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 16 Lutego 2020 Super Moderator Share Napisano 16 Lutego 2020 29 minut temu, X32 napisał: Rosomaka w skali 1:72 ma wydać w tym roku IBG Models. A skąd to informacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 17 Lutego 2020 Share Napisano 17 Lutego 2020 7 godzin temu, Marcin Rogoza napisał: A skąd to informacja ? Z rozmów z IBG, choćby na targach czy imprezach modelarskich. Z tym, że "ten rok" to bardzo optymistyczne podejście do tematu - ogólnie nad Rosomakami w 1/72 pracują od przynajmniej czterech lat, ale nie jest to priorytet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi