Moses Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 Był gdzieś na forum link do stronki gdzie opisywane było jak zrobić podniszczoną powłokę przy pomocy lakieru do włosów, ale coś go znaleźć nie mogę. Także moje pytanie, lakier do włosów mogę położyć na emalię, czy muszę ją wpierw zabezpieczyć sido? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 To było w którejś relacji z budowy jednego z "mniejszych" migów albo su - już nie pamiętam, a też słabo się na tym znam na tych samolotach więc ciężko mi szukać konkretnej relacji. W skrócie chodził o to, że na cały model kładziesz srebrną farbę na to właśnie lakier i dopiero na wszystko kolor (kolory) finalne. Teraz można obdrapać model czymś w miarę delikatnym. Jeśli coś przekręciłem to przepraszam autora pomysłu . W gruncie rzeczy nigdy nie testowałem tego sposobu ale tak na logikę powinno to zadziałać . Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2011 Kurcze kojarzę że to było związane z jakimś samochodem na jakimś blogu. Nawet nie pamiętam jak ta technika się nazywa. A spróbować chcę z solą, tzn srebrny ,na to lakier prószymy solą tam gdzie ma być obdrapane, kolor bazowy, pędzelkiem ściągamy sól i kładziemy sido. Tylko właśnie czy ten srebrny trzeba zabezpieczyć czy można olać (wolałbym uniknąć tej warstwy lakieru bo gruba warstwa farb się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 Tyle starczy? viewtopic.php?p=410661#410661 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2011 Wystarczająco. Dzięki Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 Nie to że jestem nieskromny, ale walczyłem raz z tą metodą: viewtopic.php?t=25007&start=0 Na początku trochę o niej napisałem. Jak coś to pisz, paru osobom to już tłumaczyłem z powodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2011 Coś chyba poszło nie tak Nałożyłem srebrny, na to lakier, oprószyłem solą, pomalowałem kolorem bazowym. Zacząłem zdrapywać sól, w niektórych miejscach odchodziła razem ze srebrnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 http://www.megaupload.com/?d=TYKH025L Obicia -sól-cukier-lakier do włosów.....itp. Może te pościągane z sieci porady pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Jesli ktoś skorzystał z powyższego linka , proszę dajcie znać .Nie jestem pewien czy ten link działa .Jakby co wrzucę jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Mi się udało. Na początku coś nie działało, ale dałem radę potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antisol84 Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Hmm...szczerze przyznam że od dawna na SM śledzę malowanie z użyciem lakieru ale chciałbym wiedzieć jaki lakier konkretnie polecacie? Albo raczej jaką markę lakieru? Bardziej interesowałby mnie jakiś w spray'u niż nakładany aero... Z góry dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Nie jestem fryzjerem , ale wydaje mi się iż chyba wszystkie "hair lakiery " są w sprayach. No przynajmniej nie rzuciła mi się w oczy płeć przeciwna, z pędzlem lub aero w ręku i poprawiająca Stwórcę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antisol84 Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Hehe, a ja bym chciał taki obrazek zobaczyć... Ale tak na serio często czytałem o tym, że "następnie położyłem lakier z aero..."... Nigdy tego nie używałem, nie znam się ,zarobiony jestem...hehe Ale może są jakieś takie specyfiki do nakładania z buteleczki itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Lipca 2011 Autor Share Napisano 11 Lipca 2011 Dobra WTF!? Babcia ściągłem Tworego Rarka. zrobiłem wszystko jak należy więc - podkład - srebrny - sido - sól - farba bazowa (2 warstwy) I wyszło tak Pajączki, wokół soli plamki. Co zrobiłem źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antisol84 Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Właśnie tego się obawiam zanim sam spróbuję...Tego,że sól zacznie się rozpuszczać...:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi