neptun1939 Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Pomalowane. Jutro zrobię zdjęcia przy świetle dziennym (cień pada na jedną ścianę i wydaje się że jest w innym kolorze). Uploaded with ImageShack.us Jutro pomaluję na lekki róż te narożne zdobienia kamienicy. Nie wiem jak fachowo nazywa się to ozdobienie : Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Nie czekaj na oklaski, pokazuj dalej, co się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 25 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2011 Drugi budynek prawie zakończony. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us W tym pomieszczeniu (dolne) muszę jeszcze bardziej odymić ściany (całość na czarno) Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Ten róż mi trochę nie pasuje. Ja bym to jednak chyba zrobił w jakimś beżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Bardzo dobrze. Tak trzymaj. Najlepsze ruiny wychodzą właśnie z regipsów. Żadnych Miniartów! I pamiętaj, śmieci, dużo śmieci na ulicy! Pozdrawiam kapral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Więcej chaosu na barykadzie, nie sądzę aby powstańcy układali meble pod linijkę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 8 Września 2011 Autor Share Napisano 8 Września 2011 Swashowałem kostkę brukową, pomalowałem płyty z barykady, wykonałem bazępod "zerwane płyty" z chodnika. Całość będzie washowana raz jeszcze czarnym i brązem. W skład barykady wejdą jeszcze worki z piaskiem: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Gruzowisko wewnątrz kamienicy - to dopiero początek zasypywania wnętrza : Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 Podoba mi się Działaj dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 Dużo gruzu i piasku powinno znaleźć się na ulicy i chodnikach. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Z czego robisz gruz? Na razie wygląda imponująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 9 Września 2011 Autor Share Napisano 9 Września 2011 Gruz jest to zaschnięta farba akrylowa do malowania ścian. Kiedyś w wiadrze znalazłem taką, a że z góry była "połamana" to zebrałem to co się dało, a resztę wyrzuciłem. Całość pomieszałem też z drobno pobita cegłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 Działaj, działaj . Mam tylko wątpliwość jeżeli chodzi o te zdemontowane płyty chodnikowe. Otóż nie bardzo mi pasuje ich grubość w stosunku do wielkości. Czy aby nie za cienkie? kapral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 13 Listopada 2011 Autor Share Napisano 13 Listopada 2011 Powoli ale do przodu. Niestety pojawił się problem. Drzewo pracuje i podstawka pękła.W przyszłym tygodniu jak zrobię ramkę to problem powinien zniknąć. Na ulicy zrobiłem pierwsze próbne washe. Ostatneczne będą jak "zagracę" ulicę. Może w przyszłym tygodniu dorobię gruzowisko po drugiej stronie ulicy, bo ostatnio mam bardzo mało czasu codziennie przyjeżdżam ze szkoły ok 5. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Wnętrze będzei jeszcze bardziej zagruzowane i zniszczone. Dorzucę obraz, rozbitą doniczkę, jakąś skrzynkę amunicyjną do środka. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Oby tak dalej i będzie świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 20 Listopada 2011 Autor Share Napisano 20 Listopada 2011 Niestety nie dało się odratowąć podstawki bo pękła jeszcze w 3 miejscach Ale są też plusy tego. Uratowałem budynki ulica poszła do kosza. Zmieniła się też koncepcja. Teraz będzie to diorama dwupiętrowa. Zastanawiam się czy robić szpital powstańczy w piwnicy i kanał z kilkoma powstańcami czy tylko kanał. Ale raczej będzie tylko kanał (mniej pracy :P ). powiększyłem też pole powierzchni na podstawkę.Po przemyśleniu sytuacji stwierdziłem że poprzednia była za mała. Do rzeczy ogólnie to tak: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Barykada będzie bardziej haotyczna. Znajdą się na niej min. : skrzynki, (meble poniszczone) beczki, fragment ściany (gdzieś 2-3 cm) różne blachy, może pokuszę się o jakiś samochód (ale wątpię na pewno nie w tym roku), belki stropowe, ulica zapełniona będzię gruzem i śmieciami (kenkarty, gazet). Prosiłbym też kolegów o poradę jaką panterę zakupić. Na pewno wersja G z dragona tylko jaka? Bo jest kilka wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2011 Brukuję : Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Żmudna robota. Podziwiam za wytrwałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 Szkoda, że ta podstawka się zniszczyła. A tak ładnie wyglądała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 24 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2011 "Co mnie nie zabije to mnie wzomocni" dioramka nawet mi się podobała w poprzedniej formie, ale zniszczenie wyszło jej na dobre. Teraz będzie większa i mam nadzieję o niebo lepsza od poprzedniej. Ulica została wybrukowana: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Przymiarka głównych elementów: Uploaded with ImageShack.us Ulica zapodkładowana ciemnoszarą farbą akrylową: Uploaded with ImageShack.us Zbliżenia: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us I to bybyło wszystko w tym odcinku. Ps. Życzę wszystkim zdrowych, wesołych świąt i dużo modeli pod choinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 Kawał brukarskiej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Wszyscy dookoła sprzątali gotowali na święta a ten siedział i skrobał ale jak się na to patrzy to widać że było warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi