Nugget Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 No więc tak zarys ogólny, mam zamiar wykorzystać figurkę Alpine (genialnie wykonana) i pojazd Italeri. Walki w Rosji, dlatego nasz oficerek jest ubrany dość ciepło, bo niestety jesień. Projekt na pewno będę robił długo bo mam do skończenia KW1 z hobby bossa, ale co nieco przy podstawce będę momentami robił. Mam pytanie może znacie drodzy koledzy modelarze jakieś wzory kamuflażu które znajdowały się na Horchu będę wielce wdzięczny za każdą grafikę, fotografię. Całokształt, dojdą roślinki, i jeszcze popracuje nad ziemią: Figurka: Mega zoom na ziemię: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 a w którym roku rzecz się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2011 1941. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 Witam! Ciekawe malowania. Myślę, że nic by się nie stało jakbyś trochę przesunął datę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2011 Konrad bardzo Ci dziękuję, rzeczywiście muszę coś pokombinować, bo malowania cudne. Jeszcze muszę Kornika się na modelarnii doradzić, jutro pokaże roślinność, robię neutralną, aby w razie czego pasowała, na różne pory roku, tyle, że z ludzikiem problem, bo ma On niestety płaszcz zimowy, a to jedyny żywiczny niemiec jakim dysponuję, ale myślę, że w takiej kurtce załapał by się na walki wiosenne, wkońcu to Rosja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 jesli 1941 to nie masz wielkiego wyboru - pozostaje Panzergrau. może jednak kalendarz da się trochę przesunąć - zyskasz dużo większą swobodę i mozliwość oparcia się na Dunkelgelb co jest chyba ciekawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Dobrze, że założyłeś ten warsztat. Wiesz dobrze, że ja z niemieckimi malowaniami jak i samym niemieckim sprzętem nie jestem za bardzo za pan brat. Koledzy na pewno doradzą Ci lepiej. On niestety płaszcz zimowy, a to jedyny żywiczny niemiec jakim dysponuję, ale myślę, że w takiej kurtce załapał by się na walki wiosenne, wkońcu to Rosja. Może to po prostu wyjątkowy zmarźluch Tylko się nie spiesz !!! Powodzenia Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2011 Dobra dzisiaj powinny być foty już z roślinkami zmieniłem miejsce postoju samochodu i figurki, wielkie dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2011 Prace idą dalej-wstępna roślinność, za to ziemia i błotko skończone. Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Witaj, jak się skleja Horcha? Kupiłem takiego samego, ale mój będzie z 1939 roku. Przydałyby mu się blaszki, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2011 Jak się sklejało, dość całkiem fajne spasowane częsci, odrobina szpachli i szlifowania ale niedłużo, masz w zestawie dwie wersje dachy rozłożonego i złożonego. Ogólnie zestaw jak wiadomo niedrogi ( kupisz za 40 zł), ale przy tej cenie dostajemy fajny model, niby w zestawie są jeszcze figurki i jakieś akcesoria, ale to niestety shit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2011 Dalsze prace. Tam gdzie się ścinają drogi w pewnym miejscu nie ma śladów, będę musiał je robić. Błotko zróżncowane mam nadzieję że już wystarczy, jak nie to piszcie. Mam pytanie nie odbiłem odpowiednio opon na błotku, i teraz nie wiem jak je odbić, wszystko jest na kleju do płytek, będę wdzięczny za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Witam! Zapowiada się ciekawie. Będę tu wpadał i podglądał. A sam Horch? To jest chyba najlepszy model od Italeri. Tamiya pakuje go w swoje pudełka i sprzedaje na japońskim rynku jako swoje. Tutaj w tym linku jest to opisane i o samym zestawie można co nieco poczytać http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/italeri/it6215.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2011 Ok zaglądaj koniecznie, ja tworzę dalej(tylko nie wiem czy nie za szybko to robię już popełniłem jeden błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Kolejny interesujący warsztat się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2011 Jadę dalej z roślinnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Jakiego kleju użyłeś do błotka? Nie wiem czy nie przesadzasz z roślinnością, skąd na takim pustkowiu ten pień drzewa (to Rosja)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2011 Moja scenka przecież jest wycinkiem z jakiejś większej scenki więc pień (stojący trochę dalej) mógł się przewalić trochę na obszar mojej scenki, takie moje wytłumaczenie. Do błotka nie używałem żadnego kleju, ale jeśli o klej do płytek na którym rzeźbiłem teren do klej Weber, używam go bo szybko schnie, nie tak jak gips, z moim narwaniem nie wytrzymałbym aż cały wyschnie. Nie wiem czy dużo roślinności, jest to skraj lasu, może trochę za dużo, coś pokombinuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 To ja bym wstawił tam gałązkę z korą, lekko wystawił poza ramkę i równo z nią chlasnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 niska roslinnośc jest ok, ale te wysokie pseudokrzaki nie wyglądają dobrze, trawa nie imituje dobrze drzew liściastych. warto wykombinowac coś bardziej realistycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2011 To mają być krzewy. Ale też przy nich pokombinuje. Mam czas- wakacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek M Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Temat bardzo ciekawy. Te wysokie trawy faktycznie sprawiają wrażenie trochę tropikalno-azjatyckich klimatów. Reszta bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2011 Temat bardzo ciekawy. Te wysokie trawy faktycznie sprawiają wrażenie trochę tropikalno-azjatyckich klimatów. Reszta bardzo mi się podoba. Wszystko da się zmienić ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 1 Lipca 2011 Autor Share Napisano 1 Lipca 2011 Pomoc Timiego w poszukiwaniach psa, i został znaleziony kundelek (dzięki Timi) oto taki jest śliczny. I chyba jego najprawdopodobniej kupię. http://armor35.ru/products_pictures/7866b_Z35004-2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 4 Lipca 2011 Autor Share Napisano 4 Lipca 2011 A ja dalej dłubię przy figurce jestem zadowolony z światło-cienia na płaszczu, trochę mnie to kosztowało czasu, by dojść do płynnych przejść. Zapraszam do komentowania. Na spodniach kamuflaż liść dębu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi