Dumo Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Koła są na stałe?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 No to czekamy na malowanki. Panther będzie cała w piaskowym, czy może piaskowy z oliwkowymi wężykami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2011 Koła nie są na stałe już jest przygotowany do malowania.Na pantherke nałożę dość skomplikowane malowanie, jak zmaluję od razu wrzuce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2011 Bazowe malowanie zrobione, teraz parę poprawek, szczegóły i kilka filtrów bo jak na razie jest za mocne. Jestem zadowolony półtora godziny siedziałem przy tych pasach bez przerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 bardzo ładnie wyszło malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 No mi9 też malowanie przypadło do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 z góry przepraszam za offtopa, ale do czego służyć mają te druty/ linki na modelu ? czyżby miały za zadanie utrzymywać gałęzie i inne rośliny na pojeździe (jako kamuflaż) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Bardzo ciekawe malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Fajne zygzaki, znaczy kamo, ale ... brakuje mi otworu z wygiętą rurką na kable od rac, popatrz na moje wypociny z Pantherą Ausf. D: W te otwory wsadziłem wygiętą rurkę w którą wprowadziłem kable do startera świec. Nie mogę teraz znaleźć zdjęcia wieży, na którym są pokazane właśnie jak te kable wchodziły do wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2011 Dzięki Skołuję jakąś roślinność ale nie za dużo żeby nie przesadzić jeszcze muszę to przemyśleć Z rozmowy ze znawcami tematu dowiedziałem się że być nie powinno bo to była inna konstrukcja niż w tygrysie. Kable miałem zrobione ale pozrywałem przed malowaniem. Malowane w całości vallejo air dark grey blue, rust, mahagony, cam. light green, sand yellow, tym razem nie używałem żadnego podkładu wszystko załatwi lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Kamo wygląda naprawdę imponująco. Wężyki malowałeś z ręki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2011 Dzięki Tomku, tak kamo z ręki robione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Lipca 2011 Autor Share Napisano 1 Lipca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Ładnie Ci idzie, no i ciekawe kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Lipca 2011 Autor Share Napisano 2 Lipca 2011 Dzięki, na razie wszystko jest bazowe jutro postaram się z maskami swojej roboty zmalować oznaczenia i jadę z washem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Pantera piękna , jedno pytanie: na jakiej podstawie taki kamuflaż? przyznam że nigdy takiego jeszcze nie widziałem, owszem były ,,wężyki,, ale nie dosłownie http://libellule.heavy.jp/site/vehicules/panther.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Lipca 2011 Autor Share Napisano 2 Lipca 2011 9. Na forum Modelwork.pl użytkownicy w postach wstawiają widoczne zdjęcia (o maksymalnym rozmiarze w poziomie 1024 pikseli) lub miniatury do zdjęć umieszczonych na stronach komercyjnych lub prywatnych. Fotografie nie spełniające tego wymogu, mogą być usunięte z forum bez ostrzeżenia. Trochę je uprościłem na modelu bo nie chciałem zepsuć niestety aerek zbyt słaby ale jak dojdą filtry wszystko się zgra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Dzięki, faktycznie coś podobnego jest , myślę że po filtrach, obiciach, kurzu i błocie będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Lipca 2011 Autor Share Napisano 3 Lipca 2011 No to tak jak na razie wszystko wymalowane bazowo razem z obiciami jasnymi i ciemnymi, dwa filtry jeden olejny i jeden akrylowy, zostało parę duperelek i jade z płukankami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Te rysy na bocznych panelach mi się nie widzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Lipca 2011 Autor Share Napisano 3 Lipca 2011 Spoko na razie yrski tak samo jak reszta bazowo zmalowanem efekty później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 coś słaba forma dumo ; P grubaśne żeś te krechy porobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Witaj Dumo! Mam pytanie: otuliny gumowe na kołach małowałeś z ręki, czy po prostu używałeś masek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Lipca 2011 Autor Share Napisano 4 Lipca 2011 Zrobiłem maski do kół prosto i szybko Dołożyłem jeszcze dwa filtry żeby wypłowić malowanie i z lekka obicia nałożyłem sido, w czasie kiedy schnie podrasowałem z nudów troszku fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi