Nugget Napisano 17 Lipca 2011 Autor Share Napisano 17 Lipca 2011 Zdaje mi się że to przez balans bieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 18 Lipca 2011 Autor Share Napisano 18 Lipca 2011 Ciąg dalszy, błoto zrobione, zamontowana linka z hakiem do lekkiego zdewastowania. Do zrobienia: dodać antenę, i to co mi koledzy doradzą. Jak zwykle przepraszam za zdjęcia nie są one moją mocną stroną, ale może co nieco na nich widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Podoba mi się botko na gąskach, a szczególnie ta trawa w nim. Z czego ją robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 18 Lipca 2011 Autor Share Napisano 18 Lipca 2011 Zwykła trawa elektrostatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 19 Lipca 2011 Autor Share Napisano 19 Lipca 2011 Nie mam co liczyć na więcej sugestii i rad ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Dolne zęby i lampa nie powinny być pociągnięte metalizerem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 20 Lipca 2011 Autor Share Napisano 20 Lipca 2011 Jak dopieszczałem wczoraj to zęby gąsienic jak i koła napinającego pociągnąłem. Tyle że nie wiem jak zrobić z tą lampą. Pomalowana metalizerem nie będzie naturalna a HB nie dołączył przezroczystej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 To ma być czołg opuszczony? raczej porzucony-,, kilka lat temu,, , co nie zmienia faktu że bardzo ciekawie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Lampę pomaluj metalizerem i "postaw" kroplę kleju, powinno być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 20 Lipca 2011 Autor Share Napisano 20 Lipca 2011 raczej porzucony-,, kilka lat temu,, Dlaczego tak uważasz ? Dzięki Fox za ten pomysł z lampą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Witam! Ogólnie całkiem fajnie wygląda. Mam jednak kilka uwag i pozwoliłem sobie na wykorzystanie twojego zdjęcia do ich przedstawienia. Natomiast co do reflektora to radziłbym ci go delikatnie oderwać, następnie nawiercić wiertłem klosz, pomalować wnętrze metalizerem i dodać oszklenie z kawałka przejrzystego plastiku. U mnie na razie wygląda to tak. Pozdrawiam Markuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 20 Lipca 2011 Autor Share Napisano 20 Lipca 2011 Ok wizjer zrobi się line i ten hak zamontowałem później i odróźnia się więc ubrudzę obiję.Dzięki za rady. Z tą dziurą zawalczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Kurczę - teraz to wygląda bardzo porządnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 20 Lipca 2011 Autor Share Napisano 20 Lipca 2011 Dzięki mój 3 model w życiu powoli kończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 24 Lipca 2011 Autor Share Napisano 24 Lipca 2011 Ciąg dalszy czeka mnie jeszcze dorobienie anteny, poprawienie gasek, dorobię jeszcze jeden km, i dalsze prace przy podstawce(zdaje się mi że w niektórych miejscach czołg wisi w powietrzu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Generalnie rzecz biorąc jest dobrze, nawet bardzo, chociaż jeszcze trochę pracy przed Tobą. Widać, że pracowałeś trochę nad gąsienicami, co Ci się bardzo chwali, bo nawet najładniej wymalowany i wykończony czołg z lewitującymi lub nierówno ułożonymi gąsienicami pozostawiłby niesmak. To brązowe (rdzawe?) drzewko (czy też krzew) na podstawce wygląda nienaturalnie.Na tak cienkiej łodydze z tyloma rozgałęzieniami długo by nie postało (tym bardziej z takim pochyleniem) Trzeba nad nim popracować. Na pewno dasz sobie radę. Przydałby się również jakiś wypełniacz w obrębie bruku. Może jakaś tablica z plakatami propagandowymi, krzyż prawosławny lub coś w tym stylu. Może koledzy coś doradzą Teraz tylko nie spiesz przy samym końcu, a wszystko będzie ok. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 25 Lipca 2011 Autor Share Napisano 25 Lipca 2011 Dzięki Kornik tak jak gadaliśmy plakat będzie najlepszy. A krzyż prawosławnu to ten z dwoma belkami więc nie będzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Dla mnie podłoże jak i gąsienice BOMBA, wiesz może przydałoby się jedynie pociągnąć metalizerem tu i ówdzie gąski, nadało by realizmu. i tak jak Kornik mówi, wywal tego badyla i wstaw krzyż, albo jakąś kapliczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 25 Lipca 2011 Autor Share Napisano 25 Lipca 2011 Aj Fox kurczę przecierałem ale tak strasznie tego nie widać, zaraz wywalę do pseudo-drzewko i wstawię jakiś krzyż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Ciąg dalszy, co do poprawki: zdaje sie, ze w niektórych miejscach czołg wisi w powietrzu, tablica troszkę się odchyliła, już poprawiłem, jeszcze w niektórych miejscach przetrę metalizerem gąski i zakryję kostkę brukową z przodu.. Zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Bardzo dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Rozumiem, żeby dalej nie prowadzić wątku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisałbym coś, ale troche mnie zbiłeś z tropu. Najpierw widziałem tu cytat do mojego Pz.kpfw.II odnośnie niemców, potem post zniknął a pojawiło się Bardzo dziekuję. Szczerze to szukałem go już w galerii. Jak dla mnie wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Wiem bo miałem pisać Ci na privie, potem pomyliłem wątki i napisałem tu. Do galerii będę potrzebował ładniejszych zdjęć, więc będę je wykonywał z Timim, te moje jeszcze do galerii się nie nadają, a wciąż czekam na jakieś sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Hmm, wygląda fajnie - czy KM się aby nie wygiął? Dołożyłbym mu jakieś akcesoria - tłumoczki, jakiś łańcuch może albo szpadel - nad gąsienicami goło aż się prosi aby coś tam wrzucić. Ruscy tam masę towaru zwykle pchali to samo Niemcy na zdobycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi