Skocz do zawartości

KW-1

Nugget

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Ciąg dalszy, błoto zrobione, zamontowana linka z hakiem do lekkiego zdewastowania. Do zrobienia: dodać antenę, i to co mi koledzy doradzą. Jak zwykle przepraszam za zdjęcia nie są one moją mocną stroną, ale może co nieco na nich widać.

kw003-3.jpg

kw007-1.jpg

kw008-5.jpg

kw014-1.jpg

kw015-2.jpg

kw017-1.jpg

kw018.jpg

Jak dopieszczałem wczoraj to zęby gąsienic jak i koła napinającego pociągnąłem. Tyle że nie wiem jak zrobić z tą lampą. Pomalowana metalizerem nie będzie naturalna a HB nie dołączył przezroczystej.

Witam!

Ogólnie całkiem fajnie wygląda.

Mam jednak kilka uwag i pozwoliłem sobie na wykorzystanie twojego zdjęcia do ich przedstawienia.

kw018.jpg

Natomiast co do reflektora to radziłbym ci go delikatnie oderwać, następnie nawiercić wiertłem klosz,

pomalować wnętrze metalizerem i dodać oszklenie z kawałka przejrzystego plastiku.

U mnie na razie wygląda to tak.

DSC02427.JPG

Pozdrawiam

Markuz

Ciąg dalszy czeka mnie jeszcze dorobienie anteny, poprawienie gasek, dorobię jeszcze jeden km, i dalsze prace przy podstawce(zdaje się mi że w niektórych miejscach czołg wisi w powietrzu).

kw001-4.jpg

kw009-4.jpg

kw010-1.jpg

kw011-1.jpg

kw017-2.jpg

kw022.jpg

Generalnie rzecz biorąc jest dobrze, nawet bardzo, chociaż jeszcze trochę pracy przed Tobą.

Widać, że pracowałeś trochę nad gąsienicami, co Ci się bardzo chwali, bo nawet najładniej wymalowany i wykończony czołg z lewitującymi lub nierówno ułożonymi gąsienicami pozostawiłby niesmak.

To brązowe (rdzawe?) drzewko (czy też krzew) na podstawce wygląda nienaturalnie.Na tak cienkiej łodydze z tyloma rozgałęzieniami długo by nie postało (tym bardziej z takim pochyleniem) Trzeba nad nim popracować. Na pewno dasz sobie radę.

Przydałby się również jakiś wypełniacz w obrębie bruku. Może jakaś tablica z plakatami propagandowymi, krzyż prawosławny lub coś w tym stylu. Może koledzy coś doradzą

Teraz tylko nie spiesz przy samym końcu, a wszystko będzie ok.

Pozdrawiam

Kornik

Dla mnie podłoże jak i gąsienice BOMBA, wiesz może przydałoby się jedynie pociągnąć metalizerem tu i ówdzie gąski, nadało by realizmu. i tak jak Kornik mówi, wywal tego badyla i wstaw krzyż, albo jakąś kapliczkę

Ciąg dalszy, co do poprawki: zdaje sie, ze w niektórych miejscach czołg wisi w powietrzu, tablica troszkę się odchyliła, już poprawiłem, jeszcze w niektórych miejscach przetrę metalizerem gąski i zakryję kostkę brukową z przodu.. Zdjęcia:

kw008-6.jpg

kw010-2.jpg

kw011-2.jpg

kw012-1.jpg

kw013-1.jpg

kw021.jpg

kw027.jpg

kw033.jpg

Napisałbym coś, ale troche mnie zbiłeś z tropu. Najpierw widziałem tu cytat do mojego Pz.kpfw.II odnośnie niemców, potem post zniknął a pojawiło się

Bardzo dziekuję.

Szczerze to szukałem go już w galerii. Jak dla mnie wygląda super.

Wiem bo miałem pisać Ci na privie, potem pomyliłem wątki i napisałem tu. Do galerii będę potrzebował ładniejszych zdjęć, więc będę je wykonywał z Timim, te moje jeszcze do galerii się nie nadają, a wciąż czekam na jakieś sugestie.

Hmm, wygląda fajnie - czy KM się aby nie wygiął? Dołożyłbym mu jakieś akcesoria - tłumoczki, jakiś łańcuch może albo szpadel - nad gąsienicami goło aż się prosi aby coś tam wrzucić. Ruscy tam masę towaru zwykle pchali to samo Niemcy na zdobycznych.