Skocz do zawartości

Su-27 Academy 1:48 + Aires

smialus

Rekomendowane odpowiedzi

Zużycie zużycie, a osłona będzie jeszcze malowana, przetarcia są bo była owiewka wstawiana nowa. Papierem się troszkę za daleko pojechało. Osłona radaru będzie jeszcze malowana

• Odpowiedzi 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Dziś podłubałem troszkę przy podwoziu. Nie powiem ale jest to dla mnie najgorsza część modelarskiej zabawy bo tych malutkich części jest w niektórych przypadkach od groma. Póki co na dzień dzisiejszy tak to wygląda u mnie:

th_IMG_3126.jpg

th_IMG_3127.jpg

th_IMG_3130.jpg

• 2 months later...

Żeby nie było, że nic się nie dzieje. W między czasie udało mi się zakupić kolejnego Su-27 z kompletem żywic i między innymi były żywiczne dysze. Silikon forma i mam kopi parę Sądzę, że w okresie wakacyjnym uda mi się go skończyć bo ostatnio naprawdę dostałem lenia i przerwa była około dwóch miesięcy A więc wracając do dysz, pryśnięte zostały Aluminium MM na to poszedł maskol i następnie Magnesium MM, wszystko zostało polerowane a następnie wcierany został grafit, na to poszedł Tensocrom.

th_IMG_4598.jpg

th_IMG_4599.jpg

th_IMG_4601.jpg

th_IMG_4627.jpg

• 5 months later...

Jak Feniks z popiołu, prawie pół roku stał. Po mobilizacji kolegów powracam do tego pięknego ptaszyska. Dzisiaj postanowiłem na zmiany pokryw silników. Zabawa zaczęła się od zmycia starego malowania i nałożenia bazowego koloru składającego się z 3 metalizerów, aluminium, magnesium i burn metal. Na to poszedł tensocrom medium. Po około dwóch godzinach schnięcia przystąpiłem do zabawy z tensocromem kerosene. Dał ładną barwę niebieskiego przepalenia. Po takim zabiegu jakieś dwie godzinki schnięcia i zaczęła się zabawa z suchymi pastelami i ołówkiem sproszkowanym. W większości użyty był ołówek, do nakładania owych pigmentów posłużyły mi zwykłe waciki do uszu, którymi wcierałem pigmenty. Następnie delikatnie gdzieniegdzie pociągnąłem gumką. Z efektu nie jestem do końca zadowolony, ale już tak zostanie:

th_IMG_7551.jpg

th_IMG_7554.jpg

th_IMG_7561.jpg

th_IMG_7569.jpg

th_IMG_7570.jpg

A i taka mała wskazówka dla osób chcących spróbować z tensocromami, delikatniej wcierajcie ołówek bo wychodzą czasami kreseczki takie jak u mnie.

A wiesz Robercie, mam Miga jak i jeszcze jednego Su. Powiem tak z Migiem było ciężko lecz o dziwo Su naprawdę nie potrzebuje tylu szpachli co Mig. Dwa inne modele no i całkiem sympatyczny model no i wielkość.

Moralezz mogłeś przegapić bo nie dłubałem przy nim spory okres czasu. No ale zaglądając na Twój temat postanowiłem odkurzyć nieco temat.

Dziwie się, że go przegapiłem bo szukałem tematów warsztatowych z Su-27 na tym forum, ale Twojego naprawdę nie widziałem. Jak dla mnie budowa Twojej suczki to majstersztyk. Teraz właściwie "lecimy" równolegle Od jutra planuję walkę z metalizerami - twoje posty dużo mi rozjaśniły i nieźle "naładowały" ;). Aż mam ochotę już dziś spróbować, aczkolwiek rano mogły by być kłopoty ze wstaniem.

Już myślałem że się nie doczekam:-) Możesz pokazać jakieś zdjęcie całego modelu?

Pstryknę specjalnie dla Ciebie, ale warunki na zewnątrz muszą się poprawić. A od dwóch dni pada i pada

• 2 months later...

Super te dysze i ślady eksploatacji Do Su 27 mam sentyment...jeden z pierwszych moich modeli kartonowych(malowanie indyjskie z MM ) Sam powoli myślę o zaczęciu przygody z modelarstwem plastikowym i strasznie podobają mi się te Kazachstany od Edka A tak swoją drogą słyszałem wiele negatywnych ocen tego modelu i wyczekiwania na nowy model tego samolotu...co z nim jest nie tak ? Mój ulubiony samolot dzieciństwa,a koledzy się jarali Tomcatami,F15 itd za tydzień jadę na urlop do Polski i chyba kupię tego Kazacha do szafy...

• 1 year later...

Pokazałem mojej pani zdjęcia dysz a Ona: Aha. czyli On bierze zdjęcia tego samolotu ( pokazała na fotki modelu ) i na ich podstawie będzie malował ?