DarkWing Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Witam Przedstawiam obiecaną galerię modelu T-34/85 "RUDY" Tu można zobaczyć relację z budowy viewtopic.php?f=87&t=26483 Nie będę się dużo ropisywał, bo w zasadzie wszystko zostało powiedziane w warsztacie, jednak jeśli będziecie mieli jakieś pytania chętnie wyjaśnie co nieco... Model uważam za skończony i nie przewiduję żadnych poprawek. Zdaję sobie sprawę, że nie zachowałem 100% zgodności z historią ale.... przecież filmowy RUDY również był przedstawiony w kilku wersjach. Zresztą dużo już było na tym forum polemik dot. historii więc szkoda słów. Jestem z efektu końcowego zadowolony i mam nadzieję, że i Wam się spodoba. Zapraszam do ogladania Porównanie z "mniejszym" bratem - w skali 1:35... ... i z innego ujęcia Jak widać do wykończenia są jeszcze figury (mimo, że to rosjanie). W przyszłości (raczej dalszej niż bliższej ) będzie duża diorama z widocznym wyżej TYGRYSEM w drugoplanowej roli (jako wrak). Teraz przerwa wakacyjno-urlopowa i... nowe warsztaty , tym razem cywile - motorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 No ładny kawałek modelu, za skalę Zdaję sobie sprawę, że nie zachowałem 100% zgodności z historią ale.... Zatem nie wnikam w szczegóły Jeśli chodzi o model czołgu tzn. wzór produkcyjny to może być i taki, bo i taki w filmie wystąpił Jednak jak dla mnie jest dość jednolity (pogłębił bym cieniowanie), choć bardzo czysto wykonany w sensie technicznym najbardziej jednak rzuca się w oczy za mały i za wysoko osadzony numer taktyczny Poza tym - kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Może jeszcze porównanie z T-34/85 w siedemdwójce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Brakuje mi tylko zamiast anteny tej ułamanej gałęzi od świerku/sosny, byłby bardzo fajny efekt:D Ogółem, model bardzo cieszy oko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilek701 Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Świetny !!!!!! No nawet jak bym chciał to nie znalazłbym minusa do tego modelu ;] A z tymi kalkami to ten numer taktyczny dla mnie nie rzucał się w oko , ostatnio sklejałem shermana M4 Wszystko fajnie wyszło tylko zalałem farbą (była 5:00 rano ;D ) instrukcje i musiałem kalki na pamiec przyklejac i po pierwsze nie w tym miejscu to jeszcze krzywe ;(( .I jeszcze skąd masz te polskie kalki wszędzie szukam na necie i nie ma ;/ SUPER MODEL !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilek701 Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 z pamieci przyklejać a nie na pamiec ;] sry za błąd jestem troche zmeczony (gorączka ;(( ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Odwaliłeś kawał dobrej roboty. Chciałbym aby w przyszlości mój teciak był choć w połowie tak dobry jak twój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Model 1 klasa ...jedynie Szarik powinien odwiedzić ortopedę bo chyba ma "platfusa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Moje zdanie na temat modelu już znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Jak dla mnie to dopiero początek mogłeś bardziej popracować nad "łeteringiem" nie ma co się śpieszyć z modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Dokładnie, jak dla mnie zbyt sterylny, toć przecież załoga Rudego trochę nim jeździła. Czego jeszcze mu brak, przewodów na silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Zajebisty !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Napiszę krótko bo dech zapiera -PIĘKNY rusek !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 No, widok tego modelu powoduje u mnie wspomnienia z dzieciństwa-dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Witam Bardzo fajnie, że ktoś pokusił się o wykonanie "Rudego" w tej właśnie skali na podstawie zestawu Trumpetera. Sam wątek warsztatowy całkiem ciekawy, choć tak jak koledzy Dumo i Imek46 jestem zdania, że model sprawia wrażenie niedokończonego. Wykonałeś kawał fajnego czołgu z zestawu, który zapewne kosztował kawał mocnego grosza, aczkolwiek szczerze pochwalić mogę jedynie wnętrze (pomimo wymienionych już niedoskonałości), które wygląda ciekawie i żywo. Zewnętrzne powierzchnie, pomimo ładnego malowania niestety sprawiają wrażenie plastikowych. Ostatnio chwaliliśmy kolegę Konrada C za model Churchilla, na którym udało mu się osiągnąć świetny efekt ciężkości i metaliczności. W przypadku Twojego modelu tego efektu się niestety nie czuje. Taka skala daje niespotykane gdzie indziej możliwości, ale jednocześnie nie wybacza uproszczeń i pośpiechu. Nie chodzi mi bynajmniej o to, aby "upitolić" model od góry do dołu błotem, rdzą i innymi przyjemnościami tego typu, ale o to by nadać mu jednak nieco więcej życia, bo teraz wygląda jakby dopiero co zjechał z lawety po przywiezieniu na plan zdjęciowy. Podobnie ma się sprawa z krasnoarmiejcem, który przypomina trochę sklepowego manekina. Koniec końców jest czysto, ładnie i schludnie, ale tylko tyle. Mogło być znacznie lepiej, a tak mamy pyszną, cejlońską herbatę zalaną nie do końca dogotowaną wodą. Mam nadzieję, że Tygrysem i mniejszym Teciakiem pójdzie Ci znacznie lepiej. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Witam. Ten model może jeszcze być bardzo dobry, bo na razie można o nim powiedzieć, że jest dobrze złożony. W tym pojeździe nie ma po prostu "życia". Jest sterylny do bólu. Suchuteńki silnik, idealna farba na pancerzu. A w kwestii uwiarygodnienia jako RUDY to zrób jeszcze białą plamę na błotniku gdzie maczali ręce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falken506 Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 imitacja stali walcowanej na t34/85 to czym robiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Ale zarąbisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 31 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2012 Witam Odświeżam temat "po latach" ale tylko po to żeby.... spytać ilu z Was modelarzy gra w World Of Tanks Gra jest na pewno szeroko znana i bliska temu działowi. Jeśli są jacyś gracze samotni zapraszam serdecznie do mojego klanu WT-PL (Wing Tanks Polska) Przy okazji... Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2013 !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Wzajemnie! Mogę prosić o zapro? Moje konto to Jak1300 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi