chudyhunter Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Witam serdecznie. Po wykonaniu ostatniej dioramy z zombie "The Walking Dead" naszła mnie ochota na następną tym razem w trochę większej skali:) Jako że posiadam ciężarówkę M 923 A1 Big Foot wykonaną lata temu, postanowiłem ją trochę odświeżyć i wykorzystać. Zakupiłem także figurki Trumpeter 1/35 00420 PMC in Iraq - VIP Protection. Vip przerabiam na Zombie Jak na razie praca wygląda następująco : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Czyżby fan Left 4 Dead? Ciekawy temat a i wykonanie jak do tej pory mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Czyżby fan Left 4 Dead? Ciekawy temat a i wykonanie jak do tej pory mi się podoba. Mnie też będę kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Czyżby fan Left 4 Dead? Ciekawy temat a i wykonanie jak do tej pory mi się podoba. Rzekł bym że bardzo zagorzały fan Left 4 Dead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 W tej chwili trwają prace nad chodnikiem, śmietnikiem i skrzynka na listy : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Psychol (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) Scenka ma klimat, czekam na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 7 Września 2011 Autor Share Napisano 7 Września 2011 Ze względu na brak czasu jakoś nie mogłem ruszyć z tematem, jednak dzisiaj rozpocząłem urlop i od rana trwają intensywne prace : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Fajna krew wychodzi z czerwonego przeźroczystego Humbrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Coś oryginalnego, będę kibicował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Czy to temu marinesowi odcięło głowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 7 Września 2011 Autor Share Napisano 7 Września 2011 Początkowo miałem taki plan jednak nie wiem czy wykorzystam ta głowę. Hełm na pewno pozostanie ale myślę by dać jeszcze zwłoki marines'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 9 Września 2011 Autor Share Napisano 9 Września 2011 Wpadłem ostatnio na pomysł i postanowiłem wprowadzić go w życie Aby podstawka dioramy była bardziej atrakcyjna postanowiłem wkomponować w nią kanał ściekowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej15a Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Z czego zrobiłeś aswalt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 10 Września 2011 Autor Share Napisano 10 Września 2011 Z czego zrobiłeś aswalt? Górną cześć podstawki wykonałem z płyty piankowej którą pokryłem przy pomocy szpachelki cienką warstwą gipsu. Tak samo wykonałem chodnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 10 Września 2011 Autor Share Napisano 10 Września 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Super pomysł. Może zrób jakieś zwłoki leżące przy studzience, byłby ciekawy efekt spływającej krwi do kanału ściekowego czy coś w tym stylu. Ps. nie zapomnij dodać do kanału ściekowego jakichś śmieci płynących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 10 Września 2011 Autor Share Napisano 10 Września 2011 Będzie woda, będą śmieci, może jakaś część ciała w kanale, pomyślimi, porobimy, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Szczury bardzo fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczyniak Napisano 11 Września 2011 Share Napisano 11 Września 2011 Super. Jestem początkujący, więc zapytam: czym malowałeś te ściany kanałow?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 11 Września 2011 Autor Share Napisano 11 Września 2011 Super. Jestem początkujący, więc zapytam: czym malowałeś te ściany kanałow?? Czarnym akrylem, dodałem około 20 kropel do 50 ml wody dzięki czemu bardzo ładnie się wchłania w gips i wydaje mi się że daje dobry efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 Fajne pomysły. Czekam na c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 12 Września 2011 Autor Share Napisano 12 Września 2011 No i stanąłem przed dylematem... jak tu zrobić wodę, a właściwie ściek Niby technik i sposobów dużo opisanych, jednak nie mogę się zdecydować którą zastosować. Zastanawiam się także czy robić wodę z gładką powierzchnią, czy próbować nadać jej ruch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 Logiczne by było aby była w lekkim ruchu, w końcu chodzi o spłynięcie w kanale. Stabilna może nie wyglądać najlepiej. Bardziej nadaje się do niewielkich niecek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 Jak na ściek, to można wikol z brudną wodą rozrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Września 2011 Autor Share Napisano 16 Września 2011 Do zrobienia wody wykorzystam sylikon uniwersalny bezbarwny i Clearfix Humbrola. Po pierwszych próbach wyszło to tak, oczywiście pozostaje kwestia odpowiedniego wykończenia i pomalowania : Zabrałem się także za zrobienie sygnalizatorów dla pieszych które będą umieszczone na latarni: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi