Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie. Po wykonaniu ostatniej dioramy z zombie "The Walking Dead" naszła mnie ochota na następną tym razem w trochę większej skali:) Jako że posiadam ciężarówkę M 923 A1 Big Foot wykonaną lata temu, postanowiłem ją trochę odświeżyć i wykorzystać. Zakupiłem także figurki Trumpeter 1/35 00420 PMC in Iraq - VIP Protection. Vip przerabiam na Zombie Jak na razie praca wygląda następująco :

55730959.jpg

14453822.jpg

57593434.jpg

37008320.jpg

46200654.jpg

Napisano
Czyżby fan Left 4 Dead? Ciekawy temat a i wykonanie jak do tej pory mi się podoba.

Mnie też będę kibicował

Napisano

Psychol (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) Scenka ma klimat, czekam na koniec

• 4 weeks later...
Napisano

Super pomysł. Może zrób jakieś zwłoki leżące przy studzience, byłby ciekawy efekt spływającej krwi do kanału ściekowego czy coś w tym stylu. Ps. nie zapomnij dodać do kanału ściekowego jakichś śmieci płynących.

Napisano
Super. Jestem początkujący, więc zapytam: czym malowałeś te ściany kanałow??

Czarnym akrylem, dodałem około 20 kropel do 50 ml wody dzięki czemu bardzo ładnie się wchłania w gips i wydaje mi się że daje dobry efekt.

Napisano

No i stanąłem przed dylematem... jak tu zrobić wodę, a właściwie ściek Niby technik i sposobów dużo opisanych, jednak nie mogę się zdecydować którą zastosować. Zastanawiam się także czy robić wodę z gładką powierzchnią, czy próbować nadać jej ruch?

Napisano

Logiczne by było aby była w lekkim ruchu, w końcu chodzi o spłynięcie w kanale. Stabilna może nie wyglądać najlepiej. Bardziej nadaje się do niewielkich niecek.

Napisano

Do zrobienia wody wykorzystam sylikon uniwersalny bezbarwny i Clearfix Humbrola. Po pierwszych próbach wyszło to tak, oczywiście pozostaje kwestia odpowiedniego wykończenia i pomalowania :

20110914452.jpg

Zabrałem się także za zrobienie sygnalizatorów dla pieszych które będą umieszczone na latarni:

20110916466.jpg

20110916467.jpg

20110916468.jpg