Twitch Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Witam wszystkich Jestem tutaj nowy na forum i prosiłbym o jak najbardziej obiektywną ocenę mojego flaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 czyli mam rozumieć że mój model nie warto komentować :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Szczerze powiedziawszy nie jest źle. Który z kolei to model? Z obić i brudzenia przeniósłbym skupienie na czyste sklejenie i dokładne malowanie. Brudzenie to kwestia gustu lecz należy pamiętać aby nie przesadzić. Napisz jak był malowany i jakimi farbkami. Prawe koło z tyłu pojazdu wydaje się być niedomalowane (przedostatnie zdjęcie), lufy Flak'a powlekłbym matalizerem (np. Humbrol - Gun metal). Mam nadzieję, że przestudiowałeś nasz dział "Tajniki modelarstwa"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Ten model jest moim trzecim... praktycznie w całości był malowany farbkami pactry i kilka elementów humbrolem... jak był malowany (domyślam się że pytasz o technikę) pędzelkiem. Co do tego koła to faktycznie że też nawet na zdjęci tego nie spostrzegłem... co do luf to faktycznie można by je było poprawić (tak też zrobię) a co do studiowania to cały czas to robie Dziękuje za odpowiedz... przy moim nowym modelu chce wykorzystać wszystkie rady i wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sznycel Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Hmm te obicia mogłeś pomalować w ciemniejszych kolorach, a i gdybyś chciał uzyskać jakiś efekt często przcieranego metalu to wystarczyłoby przejechać krawędzie ołówkiem np. 8B bo i też popatrz wygląda to tak jakby w każdym miejscu, tym obitym załoga szorowała je swoim obuwiem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Ogólnie nie jest źle, ale błotko kompletnie nie pasuje do całości - wyglada jak kałuża błota z nikąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam! Ładny model! Jak na trzeci model, to jest super!. Próby z podstawką robisz, co się chwali, bo nie każdy modelarz na to się porywa. Czytaj wątki warsztatowe, klej następny model i dawaj go do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 O! A więc tak wygląda mebel z opuszczonymi burtami Model jest OK ja też robię teraz swój pierwszy model. Ale myślę, że kamo zacznij malować dopiero jak będziesz miał aero. Na razie skup się na modelach w jednolitym kolorze. To taka moja propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Aerograf nie jest wyznacznikiem umiejętności modelarza. A malowanie kamuflaży można z powodzeniem wykonywać pędzlem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Nie mówię o umiejęntnościach tylko o lepszych efektach. Z tym się chyba zgodzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Nie do końca. Nawet kiedy niedoświadczony modelarz będzie operował aerografem nie osiągnie takiego efektu jak ogarnięty "pędzlarz". Poza tym malowanie pędzlem to sztuka sama w sobie. I wiesz że to Twoja praca, a nie maszynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Opanowanie pędzla to podstawa, bez tego ani rusz przy malowaniu detali czy brudzeniu modelu. Areograf sam też nie maluje Panowie, pełna kontrola nad "psikawką" to według mnie wyższa szkoła jazdy. Pozdrawiam, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 Twitch mam tylko pytanie z czego zrobiłeś drzewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 Twitch mam tylko pytanie z czego zrobiłeś drzewa? zapewne kupne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Opanowanie pędzla to podstawa, bez tego ani rusz przy malowaniu detali czy brudzeniu modelu. Areograf sam też nie maluje Panowie, pełna kontrola nad "psikawką" to według mnie wyższa szkoła jazdy. Święte słowa! Skoro ktoś ( Twitch tu wcale nie chodzi o Ciebie, serio!) nie potrafi nakładać umiejętnie farby pędzlem, dobrze jej rozmieszać, to ciężko mu będzie przygotować choćby samą farbę do malowania aerografem. Poza tym areografem wszystkiego nie dać się pomalować. Rada dla kolegi Twitcha: przy malowaniu pędzlem staraj się unikać wymyślnych kamuflaży. Poczytaj na forum o takich podtawowych technikach jak wash i suchy pędzel ( drybrush). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 I wiesz że to Twoja praca, a nie maszynki. No ta, bo to aerograf sam farbe rozcieńczy nałoży podkład, cieniowania, wężyki, filtry itd. Wystarczy tylko wcisnąć guzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi