Jump to content

Panzer III Revell 1/72

Jakub 24
 Share

Recommended Posts

Myśle, czwórka się nada (obstawiam, że jest nieco jaśniejszaniż na fotkach). Taka uwaga na koniec- unikaj śladów kleju. Czasem jest lepiej użyć pensety niż bawić się rękoma.

A co z bandażami, teraz będzie z ręki dopiero malował? Szkoda, że nie podorabiałeś kabli i uchwytów i ...

Rozumiem, że z pudła, ale trochę mogłeś pokombinować.

Życzę powodzenia, ja raz tak zrobiłem i wyszedł mi kardiogram. Co do uchwytów, to proponuję zmienić grubość druty i zastosować więcej własnych przeróbek. Też tak na początku robiłem, ale zastosowałem się do uwag innych modelarzo-sklejaczy. Fajna zabawa przy tym jest, np. jak do .... nędzy zrobić spaw jak się nie potrafi wykonać go z masy, itd...

Fajnie i trzymam kciuki za drzewka i teren. Jak mogę podpowiedzieć, to może zrób jedno drzewko wyrywane przez czołg, nie łamane, bo czołg ci stanie dęba na nim, pień będzie działał jak zapora.

C.D.

Obicia, kalki, wash, pigmenty

d3111b1844ac6195med.jpg

620bec66388cb0b1med.jpg

Pierwszy raz robiłem taką rdzę więc najlepsza nie jest:

1c29e998e79619c7med.jpg

997782a5e564e6c1med.jpg

3fd9124418f99e0amed.jpg

Przy okazji wygrzebałem z szafy takie drzewka

591270a84e0f0090med.jpg

Wg. mnie wyglądają całkiem przyzwoicie.

Pozdrawiam.

Do rdzy się nie mogę przyczepić, ponieważ jest robiona po raz pierwszy, (wygląda jak by wydobyto ją z Titanica) choć powiem Ci, że chyba trochęz nią przesadziłeś. Tył wieży jest zbyt sterylny, a kalki się srebrzą i są krzywo położone. Tylnie koło zapasowe się świeci. Nie przejmój się moją się moją paplaniną, bo to tylko moja opinia, niech się ktoś inny wypowie. Głowa do góry. Kolejny model będzie lepszy.

Zdjęcia za ciemne, aby coś bliżej powiedzieć. Na błotniku lewym tynym to coś, co zamalowałeś w kolorze nadwozia to było tylne światło o ile się nie mylę.