Skocz do zawartości

[RS] Panzer I Ausf. A Late [Tristar][1:35]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zakupiłem ostatnio ten zestaw i jestem zaskoczony wielkością, taki mały szkrabek jak tankietka. Zmaluję go tylko panzergrau z lekką modulacją.

11961306.jpg

55668605.jpg

76984639.jpg

Nałożyłem podkład, znowu mi aparat świruję, włącza się wyłącza nie wiadomo o co chodzi.

89160517.jpg

II warstwa "rdza" w tym modelu postaram się zrobić odpryski i zarysowania na sól i lakier do włosów.

63309538.jpg

Update:

82507589.jpg

58254676.jpg

Odpryski, chyba najlepsze w mojej karierze, jestem zadowolony

16530309.jpg

51664608.jpg

• Odpowiedzi 76
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak jego sklejalność? Mam Tristara nr 35028 z wnętrzem (w robocie nie widzę zdjęć, więc nie wiem jeszcze co ty kleisz - w domu zobaczę), ale po Grancie to chyba zrobię ruskiego KV-2, który już leży w garażu.

Napisano

Sklejalność bardzo dobra nie ma co narzekać, szpachli ani ciut nie użyłem.

Adamie odpryski są na prawdę malutkie starałem się nie przesadzić.

Napisano

Coś zrób z ta siatką.

Jak na razie jest super.

Napisano

Czy przy nakładaniu soli najpierw zwilżałeś model wodą, czy nakładałeś sól mokrym pędzelkiem?

Jeśli ta pierwsza metoda, to czy miałeś problem z "uciekaniem" wody po gładkiej powierzchni modelu i farby (u mnie woda zbijała się w krople)?

Napisano

Nie użyłem soli ta tym modelu, jest za mały na takie sposoby, wszystko zrobione przez lakier do włosów.

Napisano

Będziesz jeszcze poprawiał / robił coś z siatkami nad tłumikami? Po pierwsze trochę pozaklejałeś farbą oczka. Po drugie nie wiem czemu je tak pordzewiłeś. One przecież nie nagrzewały się od tłumika bo nie miały z nim kontaktu. Ich zadaniem właśnie było zapobieganie poparzeniom o gorący tłumik.

Napisano

Z tłumikiem się jeszcze pobawie ale dopiero po paru wstępnych zabiegach. Postaram się dopieścić tego szkraba jak tylko potrafię.

Siatki raz poodtykałem to znowu oczka się zapchały....

Napisano

Trochę i się wydaje że te obicia są jakby za duże i wyglądają deczko nienaturalnie. Ale jak widać po ankiecie każdy ma inne zdanie. Rób swoje a ja dalej cię podglądam.

Napisano

Wiesz co ten czołg jest tak malutki że i obicia wydają się większe

Update po pierwszej płukance, teraz zostaje biedronka i wash punktowy:

71899186.jpg

45804958.jpg

92439965.jpg

Napisano

Nie wiem jak ty to robisz ale jeśli takim za przeproszeniem gó***** aparatem osiągasz taki rezultat to ja wymiękam

Napisano
Wiesz co ten czołg jest tak malutki że i obicia wydają się większe

Chwilowo nie wiem, ale się dowiem jak moja połówka mi go podrzuci w grudniu na gwiazdkę. Na razie leży zawinięty w originalną folię i nijak nie da się go podejrzeć bez wzbudzania podejrzeń. a updejt zobaczę dopiero wieczorem (kurde blokują mi w robocie imageshack'a).

Napisano

No obejrzałem go sobie. No ładny. Pomęcze cie trochę bo zdolny jesteś. Przewierć tłumiki. Jak mógłbyś napiać z jakich kolorów płukanki robiłeś i do końca projektu też wrzucać info. W przyszłości czeka mnie moje pierwsze malowanie jak to i takie informacje mogą się przydać.

Napisano

Aparat szwankuję dlatego tylko jedna fotka.

Płukanki to brązy farby olejne Ladoga ruskie

42816366.jpg

Napisano

Faza malowania skończona zalakierowany na satyne, zostały pastele i pigmenty, wieem że wydech jest przesadnie pordzewiony ale strasznie mi się to podoba:

89386127.jpg

65925534.jpg

70435714.jpg

61074950.jpg

57980536.jpg

Napisano

W tym momencie nie mam jak km'y strasznie małe a ja nie mam takiego małego wiertełka.

Napisano

A świeżym ostrzem skalpela/nożyka? Zwykle wystarczy - potem czarną farbę zapuścić w otworek i całkiem inna lufa.

Ależ styrany

Napisano

Kurde coś forum wiadomości nie zapisuję, jeszcze raz...

Jutro podskoczę po nożyki do skalpela bo mi już wyszły i postaram się zrobić dziurki.