Dumo Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Witam, zakupiłem ostatnio ten zestaw i jestem zaskoczony wielkością, taki mały szkrabek jak tankietka. Zmaluję go tylko panzergrau z lekką modulacją. Nałożyłem podkład, znowu mi aparat świruję, włącza się wyłącza nie wiadomo o co chodzi. II warstwa "rdza" w tym modelu postaram się zrobić odpryski i zarysowania na sól i lakier do włosów. Update: Odpryski, chyba najlepsze w mojej karierze, jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Nie obijasz się xD sposób ciekawe a nawet bardzo , efekt bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 jesteś pewien że Niemcy dopuścili by do tego aby powstały takie odpryski nawet na polu walki ? a po za tym to ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Jak jego sklejalność? Mam Tristara nr 35028 z wnętrzem (w robocie nie widzę zdjęć, więc nie wiem jeszcze co ty kleisz - w domu zobaczę), ale po Grancie to chyba zrobię ruskiego KV-2, który już leży w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Sklejalność bardzo dobra nie ma co narzekać, szpachli ani ciut nie użyłem. Adamie odpryski są na prawdę malutkie starałem się nie przesadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2011 Przed waszem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 25 Sierpnia 2011 Share Napisano 25 Sierpnia 2011 Coś zrób z ta siatką. Jak na razie jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drapichrust7 Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Czy przy nakładaniu soli najpierw zwilżałeś model wodą, czy nakładałeś sól mokrym pędzelkiem? Jeśli ta pierwsza metoda, to czy miałeś problem z "uciekaniem" wody po gładkiej powierzchni modelu i farby (u mnie woda zbijała się w krople)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Nie użyłem soli ta tym modelu, jest za mały na takie sposoby, wszystko zrobione przez lakier do włosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek M Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Będziesz jeszcze poprawiał / robił coś z siatkami nad tłumikami? Po pierwsze trochę pozaklejałeś farbą oczka. Po drugie nie wiem czemu je tak pordzewiłeś. One przecież nie nagrzewały się od tłumika bo nie miały z nim kontaktu. Ich zadaniem właśnie było zapobieganie poparzeniom o gorący tłumik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Z tłumikiem się jeszcze pobawie ale dopiero po paru wstępnych zabiegach. Postaram się dopieścić tego szkraba jak tylko potrafię. Siatki raz poodtykałem to znowu oczka się zapchały.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Trochę i się wydaje że te obicia są jakby za duże i wyglądają deczko nienaturalnie. Ale jak widać po ankiecie każdy ma inne zdanie. Rób swoje a ja dalej cię podglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Wiesz co ten czołg jest tak malutki że i obicia wydają się większe Update po pierwszej płukance, teraz zostaje biedronka i wash punktowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Nie wiem jak ty to robisz ale jeśli takim za przeproszeniem gó***** aparatem osiągasz taki rezultat to ja wymiękam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Wiesz co ten czołg jest tak malutki że i obicia wydają się większe Chwilowo nie wiem, ale się dowiem jak moja połówka mi go podrzuci w grudniu na gwiazdkę. Na razie leży zawinięty w originalną folię i nijak nie da się go podejrzeć bez wzbudzania podejrzeń. a updejt zobaczę dopiero wieczorem (kurde blokują mi w robocie imageshack'a). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 No obejrzałem go sobie. No ładny. Pomęcze cie trochę bo zdolny jesteś. Przewierć tłumiki. Jak mógłbyś napiać z jakich kolorów płukanki robiłeś i do końca projektu też wrzucać info. W przyszłości czeka mnie moje pierwsze malowanie jak to i takie informacje mogą się przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Aparat szwankuję dlatego tylko jedna fotka. Płukanki to brązy farby olejne Ladoga ruskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Września 2011 Autor Share Napisano 5 Września 2011 Faza malowania skończona zalakierowany na satyne, zostały pastele i pigmenty, wieem że wydech jest przesadnie pordzewiony ale strasznie mi się to podoba: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 Bardzo ładna "jedyneczka"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 Nawierć kaemy jeszcze, bo trochę lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Września 2011 Autor Share Napisano 5 Września 2011 W tym momencie nie mam jak km'y strasznie małe a ja nie mam takiego małego wiertełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 A świeżym ostrzem skalpela/nożyka? Zwykle wystarczy - potem czarną farbę zapuścić w otworek i całkiem inna lufa. Ależ styrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 Właśnie, nie idź na łatwiznę i nie wykręcaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Września 2011 Autor Share Napisano 5 Września 2011 Kurde coś forum wiadomości nie zapisuję, jeszcze raz... Jutro podskoczę po nożyki do skalpela bo mi już wyszły i postaram się zrobić dziurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 Igła lekarska. Nie jestem pewien wielkości, ale numer 6 lub 8 powinny pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi