heavy1123 Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 W dniach 27-28 sierpnia 2011 roku w Radomiu po raz kolejny odbył się Radom Air Show. Pokazy zaliczam do bardzo udanych. Było wspaniale. Świetna atmosfera, piękna pogoda i wspaniałe pokazy. Ciekawie zaprezentowały się Freecee tricolori, 2x Su-22 czy walka F-16 vs. Mig-29. Oprócz tego, na radomskim niebie pojawiły się zespoły, które dawno nie gościły w Polsce, takie jak Patrouille Suisse, Patrouille de France czy Freecee Tricolori. Kto był, wie, że było świetnie, a kto nie - niech żałuje :P. Tymczasem parę zdjęć z soboty: A więcej zdjęć (z pokazów, treningów i przylotów; nie tylko moich) już wkrótce tu: Pzdr., FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 No ładnie ładnie Filipie, moje dorzucę i na modelwork i na fotopoork jak wrócę do domu. Tymczasem pytanie kto z będących w sobotę zorientował się ze Grippen miał usterkę i dlatego lądował w połowie swojego pokazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 na radomskim niebie pojawiły się zespoły, które dawno nie gościły w Polsce, takie jak Patrouille Suisse, Szwajcarzy byli w Polsce po raz pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) na radomskim niebie pojawiły się zespoły, które dawno nie gościły w Polsce, takie jak Patrouille Suisse, Szwajcarzy byli w Polsce po raz pierwszy Grzes Jak nie wiesz co napisać to patrz i podziwiaj jakość zdjęć , nie zakłócaj odbioru. Dziękuję za piękne zdjęcia , Coś fantastycznego , podaj trochę szczegółów sprzętowych (foto) Z poważaniem Tomasz Bilkiewicz Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Ponieważ nie mogłem pojechać, więc serdeczne dzięki za piękne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Dzięki za miłe słowa ;). Sprzęt to Canon EOS 50D + Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM. Podejrzewam, że jak Jarek wrzuci swoje zdjęcia też będzie co oglądać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 GrzesJak nie wiesz co napisać to patrz i podziwiaj jakość zdjęć , nie zakłócaj odbioru. Małe sprostowanie chyba nie uraziło autora, ani tym bardziej nie wpłynęło na jakość publikowanych zdjęć. A ty powinieneś czytać nawet takie małe sprostowania i poszerzać swoją wiedzę w temacie, bo uwierz możesz się jeszcze wiele nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 GrzesJak nie wiesz co napisać to patrz i podziwiaj jakość zdjęć , nie zakłócaj odbioru. Małe sprostowanie chyba nie uraziło autora, ani tym bardziej nie wpłynęło na jakość publikowanych zdjęć. A ty powinieneś czytać nawet takie małe sprostowania i poszerzać swoją wiedzę w temacie, bo uwierz możesz się jeszcze wiele nauczyć. Na więcej cię nie stać , miałeś swoje 5 min w dziale o polskim lotnictwie , nie syyyyycz już . Daj spokojnie prezentować innym zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Dzięki za miłe słowa ;). Sprzęt to Canon EOS 50D + Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM.Podejrzewam, że jak Jarek wrzuci swoje zdjęcia też będzie co oglądać ;) Jakie nastawiania miałeś w trakcie fotografowania , Czy podkręcałeś zdjęcia w jakimś programie , Dziękuję za odpowiedż Z poważaniem Tomasz Bilkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2011 W trakcie robienia zdjęć fotografowałem na priorytecie przyszłony (w Canonie to jest Av), ostrzenie na środkowy punkt, tryp AI Servo, ISO 100-320, f/8, czas automatycznie ;). Potem wszystkie zdjęcia lekko podkręciłem w Photoshop Elements (kadrowanie, jasnosć, kontrast, kolory, ostrość) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Super, czy mogę prosić więcej !!!! zdjęć . OK przysłona zadana-8 czas automat a jak z iso czy dalej tak samo , na niebo mniejsze a na ciemniejsze tło większe . Nie byłem w Radomiu , Odwdzięczę się zdjęciami z Siemirowic 16.09.2011 - mają dzień otwarty z okazji 55 Rocznicy Lądowania Pierwszej Maszyny Bojowej Nie gwarantuję takich wspaniałości . Ale jakieś co nie co może mi się uda. Teraz rozkoszuję się urlopem i pięknymi widokami na Karkonosze . Jeszcze raz gratuluję , fajne zdjęcia fajna relacja . Poproszę o jeszcze . Z poważaniem Tomasz Bilkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 1 Września 2011 Autor Share Napisano 1 Września 2011 Więcej zdjęć będzie, ale wkrótce :P. Zapraszam do śledzenia strony http://www.foto.poork.pl, gdyż tam najszybciej pojawią się zdjęcia (prawdopodbnie na początku z trenignów i przylotów). ISO ustawiałem ręcznie w tym zakresie co podałem (100-320), w zależności od tego by ustawić sobie taki czas, by zrobić w miarę nieporuszone zdjecia ;). Pzdr., FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 Tak jak obiecałem - link do zdjęć z czwartku i piątku: Foto Poork - Fotoreprotaże - Radom AirShow 2011 - Przyloty i treningi FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Bardzo fajna fotorelacja..dziękuję za podzielenie się zdjęciami...nie pisane mi było w tym roku być w Radomiu to przynajmniej coś podpatrze na zdjęciach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 heavy1123 Bardzo i to bardzo dziękuję za podpowiedź , nie dane mi było być w Radomiu ale cząstka "Radomia" była w Hradec Kralove . Orliki były tam , przepiękny pokaz , podzielę się z forumowiczami , dajcie mi tylko zaaklimatyzować się po urlopie . Zaliczyłem Kbely Jeszcze raz dziękuję za cenne rady . Z poważaniem Tomasz Bilkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Witam, w tym roku za namową kilku kolegów z forum ja też odwiedziłem Radom, w związku z wakacjami nie miałem możliwości wstawić zdjęć wcześniej, więc doczepiam się do tego tematu. Kilka moich fajniejszych ( zdjęcia z soboty i niedzieli w kolejności robienia): I jeszcze panoramka: Pozdrawiam a więcej zdjęć już jutro na: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 A Su-24 ktoś złapał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Nie dam sobie głowy uciąć, ale byłem tam dwa dni i Su-24 nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Z Ukrainy był tylko Su-25UB i An-26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 Jarek przyzwyczaiłeś nas do super fotorelacji...i tym razem nie zawiodłeś...dzięki za podzielenie się zbiorem zdjęć...musiało być naprawdę ekstra...i pytanie do wszystkich uczestników forum gdyby ktoś przypadkiem robił walkarounda AMXa...to czy mógłby udostępnić zdjęcia...wciąż zbieram dokumentacje tego samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 15 Września 2011 Autor Share Napisano 15 Września 2011 Jarek, tak jak już Ci mówiłem - bardzo fajne zdjęcia ;) I tak jak obiecałem, link do większej ilości zdjęć (z soboty i niedzieli): http://www.poork.foto-fm.pl/Fotoreportaze_RadomAirShow2011_pokazy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 A Su-24 ktoś złapał? Su-24 nie było w tym roku. Był w 2009 białoruski. Jak potrzebujesz to mam go dobrze obfocony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi