Skocz do zawartości

Radom Air Show 2011

heavy1123

Rekomendowane odpowiedzi

W dniach 27-28 sierpnia 2011 roku w Radomiu po raz kolejny odbył się Radom Air Show. Pokazy zaliczam do bardzo udanych. Było wspaniale. Świetna atmosfera, piękna pogoda i wspaniałe pokazy. Ciekawie zaprezentowały się Freecee tricolori, 2x Su-22 czy walka F-16 vs. Mig-29. Oprócz tego, na radomskim niebie pojawiły się zespoły, które dawno nie gościły w Polsce, takie jak Patrouille Suisse, Patrouille de France czy Freecee Tricolori. Kto był, wie, że było świetnie, a kto nie - niech żałuje :P. Tymczasem parę zdjęć z soboty:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

24.jpg

25.jpg

26.jpg

27.jpg

28.jpg

29.jpg

30.jpg

31.jpg

32.jpg

33.jpg

34.jpg

35.jpg

36.jpg

37.jpg

38.jpg

39.jpg

40.jpg

41.jpg

42.jpg

43.jpg

44.jpg

45.jpg

46.jpg

47.jpg

48.jpg

49.jpg

A więcej zdjęć (z pokazów, treningów i przylotów; nie tylko moich) już wkrótce tu: fplogo_mini.png

Pzdr.,

FM

No ładnie ładnie Filipie, moje dorzucę i na modelwork i na fotopoork jak wrócę do domu. Tymczasem pytanie kto z będących w sobotę zorientował się ze Grippen miał usterkę i dlatego lądował w połowie swojego pokazu?

na radomskim niebie pojawiły się zespoły, które dawno nie gościły w Polsce, takie jak Patrouille Suisse,
Szwajcarzy byli w Polsce po raz pierwszy

na radomskim niebie pojawiły się zespoły, które dawno nie gościły w Polsce, takie jak Patrouille Suisse,
Szwajcarzy byli w Polsce po raz pierwszy

Grzes

Jak nie wiesz co napisać to patrz i podziwiaj jakość zdjęć , nie zakłócaj odbioru.

Dziękuję za piękne zdjęcia ,

Coś fantastycznego , podaj trochę szczegółów sprzętowych (foto)

Z poważaniem

Tomasz Bilkiewicz

Edytowane przez Gość

Grzes

Jak nie wiesz co napisać to patrz i podziwiaj jakość zdjęć , nie zakłócaj odbioru.

Małe sprostowanie chyba nie uraziło autora, ani tym bardziej nie wpłynęło na jakość publikowanych zdjęć.

A ty powinieneś czytać nawet takie małe sprostowania i poszerzać swoją wiedzę w temacie, bo uwierz możesz się jeszcze wiele nauczyć.

Grzes

Małe sprostowanie chyba nie uraziło autora, ani tym bardziej nie wpłynęło na jakość publikowanych zdjęć.

A ty powinieneś czytać nawet takie małe sprostowania i poszerzać swoją wiedzę w temacie, bo uwierz możesz się jeszcze wiele nauczyć.

Na więcej cię nie stać , miałeś swoje 5 min w dziale o polskim lotnictwie , nie syyyyycz już .

Daj spokojnie prezentować innym zdjęcia .

Dzięki za miłe słowa ;). Sprzęt to Canon EOS 50D + Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM.

Podejrzewam, że jak Jarek wrzuci swoje zdjęcia też będzie co oglądać ;)

Jakie nastawiania miałeś w trakcie fotografowania ,

Czy podkręcałeś zdjęcia w jakimś programie ,

Dziękuję za odpowiedż

Z poważaniem

Tomasz Bilkiewicz

W trakcie robienia zdjęć fotografowałem na priorytecie przyszłony (w Canonie to jest Av), ostrzenie na środkowy punkt, tryp AI Servo, ISO 100-320, f/8, czas automatycznie ;).

Potem wszystkie zdjęcia lekko podkręciłem w Photoshop Elements (kadrowanie, jasnosć, kontrast, kolory, ostrość) .

Super, czy mogę prosić więcej !!!! zdjęć .

OK przysłona zadana-8 czas automat a jak z iso czy dalej tak samo , na niebo mniejsze a na ciemniejsze tło większe .

Nie byłem w Radomiu ,

Odwdzięczę się zdjęciami z Siemirowic 16.09.2011 - mają dzień otwarty z okazji 55 Rocznicy Lądowania Pierwszej Maszyny Bojowej

Nie gwarantuję takich wspaniałości .

Ale jakieś co nie co może mi się uda.

Teraz rozkoszuję się urlopem i pięknymi widokami na Karkonosze .

Jeszcze raz gratuluję , fajne zdjęcia fajna relacja .

Poproszę o jeszcze .

Z poważaniem

Tomasz Bilkiewicz

Więcej zdjęć będzie, ale wkrótce :P. Zapraszam do śledzenia strony http://www.foto.poork.pl, gdyż tam najszybciej pojawią się zdjęcia (prawdopodbnie na początku z trenignów i przylotów).

ISO ustawiałem ręcznie w tym zakresie co podałem (100-320), w zależności od tego by ustawić sobie taki czas, by zrobić w miarę nieporuszone zdjecia ;).

Pzdr.,

FM

heavy1123

Bardzo i to bardzo dziękuję za podpowiedź , nie dane mi było być w Radomiu ale cząstka "Radomia" była w Hradec Kralove .

Orliki były tam , przepiękny pokaz , podzielę się z forumowiczami , dajcie mi tylko zaaklimatyzować się po urlopie .

Zaliczyłem Kbely

Jeszcze raz dziękuję za cenne rady .

Z poważaniem

Tomasz Bilkiewicz

• 2 weeks later...

Witam, w tym roku za namową kilku kolegów z forum ja też odwiedziłem Radom, w związku z wakacjami nie miałem możliwości wstawić zdjęć wcześniej, więc doczepiam się do tego tematu. Kilka moich fajniejszych ( zdjęcia z soboty i niedzieli w kolejności robienia):

DSC00508.JPG

DSC00607.JPG

DSC00637.JPG

DSC00799.JPG

DSC01898.JPG

DSC02189.JPG

DSC02366.JPG

DSC02566.JPG

DSC02735.JPG

DSC02903.JPG

DSC02972.JPG

DSC03199.JPG

DSC03234.JPG

DSC03270.JPG

DSC03505.JPG

DSC03618.JPG

DSC03788.JPG

DSC03909.JPG

DSC04281.JPG

DSC04365.JPG

DSC04481.JPG

DSC04489.JPG

DSC04763.JPG

DSC05179.JPG

DSC05351.JPG

DSC05387.JPG

DSC05414.JPG

DSC05549.JPG

DSC05610.JPG

DSC05656.JPG

DSC05717.JPG

DSC05826.JPG

DSC05916.JPG

DSC05986.JPG

DSC06071.JPG

DSC06168.JPG

DSC06336.JPG

DSC06568.JPG

DSC06722.JPG

DSC06913.JPG

DSC06965.JPG

DSC07117.JPG

DSC07129.JPG

DSC07249.JPG

DSC07379.JPG

DSC07433.JPG

DSC07718.JPG

DSC07772.JPG

DSC08070.JPG

DSC08265.JPG

DSC08437.JPG

DSC08814.JPG

DSC08923.JPG

DSC09106.JPG

I jeszcze panoramka:

DSC05048.JPG

Pozdrawiam a więcej zdjęć już jutro na: fotoprok%20logo.jpg

Jarek przyzwyczaiłeś nas do super fotorelacji...i tym razem nie zawiodłeś...dzięki za podzielenie się zbiorem zdjęć...musiało być naprawdę ekstra...i pytanie do wszystkich uczestników forum gdyby ktoś przypadkiem robił walkarounda AMXa...to czy mógłby udostępnić zdjęcia...wciąż zbieram dokumentacje tego samolotu.

• 2 weeks later...