ppompka Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) Jako, że chciałbym zrobić mini makietę lotniska wraz z kilkoma samolotami to nurtują mnie 2 rzeczy, a mianowicie jak i z czego można wykonać płyty lotniskowe oraz trawę w skali 1/72. Płyty mają wymiary w wielkim zaokrągleniu, oczywiście zrobię dokładniejsze wymiary 8x2cm. Macie może jakieś pomysły z czego można to wykonać? Posypka kupna nie wchodzi w grę. Aha, i mam jeszcze jedno pytanko takie troszkę mniej dotyczące techniki wykonania. Czy to na tym http://www.rp.pl/galeria/177484.html zdjęciu to są hangary/bunkry w których przechowuje się samoloty? Bo chciałbym przed takimi budowlami umieścić samoloty. Bardzo proszę o pomysły i odpowiedź na te dodatkowe pytanie. Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 W linku jest fotka schronochangaru typu radzieckiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppompka Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Samoloty też raczej radzieckie bym wstawiał (mig-29 najchętniej, ew coś starszego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Podpatrz jak to zrobił kolega: viewtopic.php?f=81&t=24584 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppompka Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Niestety, ale wolałbym coś w stylu bardziej starego. Z płytami na lotnisku, a nie asfaltem, ze starymi hangarami, a nie z najnowszymi cudami techniki. Wiec moje 2 pytania zostają dalej jak i z czego można wykonać płyty lotniskowe oraz trawę w skali 1/72. Płyty mają wymiary w wielkim zaokrągleniu, oczywiście zrobię dokładniejsze wymiary 8x2cm. Macie może jakieś pomysły z czego można to wykonać? Posypka kupna nie wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Ja zrobiłem sobie małą podstawkę do zdjęć z deski jutro pokażę. Wyryłem linie i pomalowałem a później dodałem trawke. Moim zdaniem fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppompka Napisano 1 Września 2011 Autor Share Napisano 1 Września 2011 OK, to czekam na zdjecia. A może ma ktoś jakiś pomysł co do trawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 A może ma ktoś jakiś pomysł co do trawy? Praktycznie w każdym sklepie dla "kolejkarzy" znajdziesz jej pod dostatkiem. I to w różnym kolorze i formie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppompka Napisano 1 Września 2011 Autor Share Napisano 1 Września 2011 Gdybym miał możliwość kupić trawę, to bym się nie zastanawiał, ale szukam środka zastępczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 W takim razie kup sobie zmielony koperek, - przyprawę do potraw. Posmaruj podstawę wikolem, posyp i lekko dociśnij. Będziesz miał coś podobnego do trawy. Ale tylko podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 ze starymi hangarami, a nie z najnowszymi cudami techniki.Widzę, że sam się gubisz w tym co piszesz... Najpierw pytasz o ruskie schrony, a gdy podsyłam Ci modele takowych, stwierdzasz że to najnowsze cuda techniki. Zdecyduj się... Poza tym zacznij czytać forum, a nie tylko czekasz na gotowce podstawione pod nos. Na szybko znalazłem 4 różne rodzaje wykonanych płyt lotniskowych. Warsztatów i galerii z trawą też nie brakuje, a i model Iskry nie jest tu rzadkością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 Oto moje dzieło. Przy okazji czy trzeba jeszcze coś dorobić czy tak może zostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 Zostaw jak jest, płyty ok. tylko ta zielona wykładzina równo przycięta z płytami trochę sztucznie wygląda. Zrobiłem podobną ale po namyśle usunąłem kolejkową trawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 To nie jest mata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi