Skocz do zawartości

2S1 Gvozdika -Skif

athlon5

Rekomendowane odpowiedzi

Mi się model bardzo podoba

Czuje jakiś sentyment do tego pojazdu. Służyłem w 14 DAS wprawdzie jako zwiadowca i bezpośrednio tych pojazdów nie obsługiwałem ale widziałem je w akcji na poligonie. I nie jedna warte na parku technicznym, się na materacu schowanym za nimi przespało

Kamil ty myślisz ze w wojsku to wszytko równiutko od taśmy malują Jak robiliśmy obsługę roczną sprzetu to wszytko od reki było malowane Miało być czyściutkie i świecić się nową farbą a a że komuś się lekko pędzel śliznął to już był nieistotny szczegół.

Zdecydowanie twój najlepszy model. Pomalowamy znacznie lepiej. Przeróbki porobione w oparciu o jakieś kwity i do tego z wyczuciem. Szczegóły też bardzo fajnie wyglądają. Wszystko w całości ekstra współgra i jest na co popatrzeć.

Ogólnie fajnie, ale razi nieobrobiona końcówka lufy i niezbyt równo pomalowane przejście między czerwoną/minią a zielonym, szczególnie z yłu(chyba, że tak to ma byc?)

Masz na myśli wylot lufy? Przecież w oryginale to jest odlew a forma jest pewnie z dwóch połówek więc pewna chropowatość i ta charakterystyczna nadlewka są jak najbardziej na miejscu.

Zdecydowanie twój najlepszy model. Pomalowamy znacznie lepiej. Przeróbki porobione w oparciu o jakieś kwity i do tego z wyczuciem. Szczegóły też bardzo fajnie wyglądają. Wszystko w całości ekstra współgra i jest na co popatrzeć.

Ogólnie fajnie, ale razi nieobrobiona końcówka lufy i niezbyt równo pomalowane przejście między czerwoną/minią a zielonym, szczególnie z yłu(chyba, że tak to ma byc?)

Masz na myśli wylot lufy? Przecież w oryginale to jest odlew a forma jest pewnie z dwóch połówek więc pewna chropowatość i ta charakterystyczna nadlewka są jak najbardziej na miejscu.

Tak? Ja tam tutaj na przykład nic nie widzę... http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d4/2S1_Gvozdika.jpg Więc to raczej kiepska teoria w tym wypadku.

Ktoś mi kiedyś napisał, przy okazji Abramsa, cytuję: To ja od Was sie uczę... - według mnie powinno być: To ja Was mogę nauczyć... Świetna robota athlon5, podziwiam, bo jest co podziwiać. Zwłaszcza że nie ma tu żadnych kupnych fajerwerków i wodotrysków

Ktoś mi kiedyś napisał, przy okazji Abramsa, cytuję: To ja od Was sie uczę... - według mnie powinno być: To ja Was mogę nauczyć... Świetna robota athlon5, podziwiam, bo jest co podziwiać. Zwłaszcza że nie ma tu żadnych kupnych fajerwerków i wodotrysków

bo i po co - jak widać czasami same chęci wystarczą i ze skifa można coś zrobić

osobiście jestem zwolennikiem jak najtańszego wykonania, a ten model jest świetnym przykładem na to że tak się jednak da

Ktoś mi kiedyś napisał, przy okazji Abramsa, cytuję: To ja od Was sie uczę...

Człowiek uczy się całe życie i nie jest to puste hasło

Miło słyszeć ,że warto było się pobawić.Niestety jest jeszcze wiele technik niedostepnych dla mnie.(narazie )

Popularne filtry,obicia itp do dla mnie nadal SF o brudzeniu nawet nie wspomnę

Ja Ci napiszę tak athlon, Goździk, jak marzenie, nawet bez filtrów, brudzenia i innych tego typu różności. Życzę sobie, bym mógł ogladać więcej Twoich modeli, bo naprawdę jest na co popatrzeć, obić model potrafisz co pokazałeś na Abramsie. Oby tak dalej.

Bardzo ładny Tylny priorytet widywałem trochę w innym miejscu, ale przecież mógł być i tutaj. Bardziej mnie zastanawia, czy czasem dawniej oba znaczki nie były pomarańczowe, a dopiero potem tylny dostał inny kolor? Tak mi się co kojarzy. Na lufę i inne niedoróbki zwrócono już uwagę. Model bardzo przyjemny dla oka, no i polski

• 4 weeks later...