athlon5 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Myślę ,że można uznać za skończony.Z modelu można jeszcze by conieco "wycisnąć"ale ... Dla tych co nie obserwowali warsztatu viewtopic.php?f=87&t=28290 -Skif z dodatkami i przeróbkami tylko własnego pochodzenia malowany zasadniczo Pactrą A-30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Mi się model bardzo podoba Czuje jakiś sentyment do tego pojazdu. Służyłem w 14 DAS wprawdzie jako zwiadowca i bezpośrednio tych pojazdów nie obsługiwałem ale widziałem je w akcji na poligonie. I nie jedna warte na parku technicznym, się na materacu schowanym za nimi przespało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Ogólnie fajnie, ale razi nieobrobiona końcówka lufy i niezbyt równo pomalowane przejście między czerwoną/minią a zielonym, szczególnie z yłu(chyba, że tak to ma byc?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Kamil ty myślisz ze w wojsku to wszytko równiutko od taśmy malują Jak robiliśmy obsługę roczną sprzetu to wszytko od reki było malowane Miało być czyściutkie i świecić się nową farbą a a że komuś się lekko pędzel śliznął to już był nieistotny szczegół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Skoro miało być czyste, błysk i glanc, to mogłoby być też równe. ;-) Spoko, zwracam na to uwagę, bo na modelu wygląda ciut dziwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 A według mnie wgląda właśnie naturalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Skoro miało być czyste, błysk i glanc, to mogłoby być też równe. ;-) Spoko, zwracam na to uwagę, bo na modelu wygląda ciut dziwnie. To planowe malowanie z ręki tak na szybko jak to minia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Zdecydowanie twój najlepszy model. Pomalowamy znacznie lepiej. Przeróbki porobione w oparciu o jakieś kwity i do tego z wyczuciem. Szczegóły też bardzo fajnie wyglądają. Wszystko w całości ekstra współgra i jest na co popatrzeć. Ogólnie fajnie, ale razi nieobrobiona końcówka lufy i niezbyt równo pomalowane przejście między czerwoną/minią a zielonym, szczególnie z yłu(chyba, że tak to ma byc?) Masz na myśli wylot lufy? Przecież w oryginale to jest odlew a forma jest pewnie z dwóch połówek więc pewna chropowatość i ta charakterystyczna nadlewka są jak najbardziej na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Końcówka lufy faktycznie psuje efekt, a szkoda bo włożyłeś w model wiele serca i udało Ci się osiągnąć bardzo ciekawy model. Do Skifa z pudła ma się nijak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Zdecydowanie twój najlepszy model. Pomalowamy znacznie lepiej. Przeróbki porobione w oparciu o jakieś kwity i do tego z wyczuciem. Szczegóły też bardzo fajnie wyglądają. Wszystko w całości ekstra współgra i jest na co popatrzeć. Ogólnie fajnie, ale razi nieobrobiona końcówka lufy i niezbyt równo pomalowane przejście między czerwoną/minią a zielonym, szczególnie z yłu(chyba, że tak to ma byc?) Masz na myśli wylot lufy? Przecież w oryginale to jest odlew a forma jest pewnie z dwóch połówek więc pewna chropowatość i ta charakterystyczna nadlewka są jak najbardziej na miejscu. Tak? Ja tam tutaj na przykład nic nie widzę... http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d4/2S1_Gvozdika.jpg Więc to raczej kiepska teoria w tym wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 5 Września 2011 Autor Share Napisano 5 Września 2011 No już dobra ,dobra niedopatrzenie -na szczęście łatwe do poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 Jak zwykle kolejny ładny model w twoim, wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 6 Września 2011 Autor Share Napisano 6 Września 2011 Dzieki Z tym jak zwykle to trochę na wyrost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 Ktoś mi kiedyś napisał, przy okazji Abramsa, cytuję: To ja od Was sie uczę... - według mnie powinno być: To ja Was mogę nauczyć... Świetna robota athlon5, podziwiam, bo jest co podziwiać. Zwłaszcza że nie ma tu żadnych kupnych fajerwerków i wodotrysków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 Ktoś mi kiedyś napisał, przy okazji Abramsa, cytuję: To ja od Was sie uczę... - według mnie powinno być: To ja Was mogę nauczyć... Świetna robota athlon5, podziwiam, bo jest co podziwiać. Zwłaszcza że nie ma tu żadnych kupnych fajerwerków i wodotrysków bo i po co - jak widać czasami same chęci wystarczą i ze skifa można coś zrobić osobiście jestem zwolennikiem jak najtańszego wykonania, a ten model jest świetnym przykładem na to że tak się jednak da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 6 Września 2011 Autor Share Napisano 6 Września 2011 Ktoś mi kiedyś napisał, przy okazji Abramsa, cytuję: To ja od Was sie uczę... Człowiek uczy się całe życie i nie jest to puste hasło Miło słyszeć ,że warto było się pobawić.Niestety jest jeszcze wiele technik niedostepnych dla mnie.(narazie ) Popularne filtry,obicia itp do dla mnie nadal SF o brudzeniu nawet nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Ja Ci napiszę tak athlon, Goździk, jak marzenie, nawet bez filtrów, brudzenia i innych tego typu różności. Życzę sobie, bym mógł ogladać więcej Twoich modeli, bo naprawdę jest na co popatrzeć, obić model potrafisz co pokazałeś na Abramsie. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 7 Września 2011 Autor Share Napisano 7 Września 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Bardzo ładny Tylny priorytet widywałem trochę w innym miejscu, ale przecież mógł być i tutaj. Bardziej mnie zastanawia, czy czasem dawniej oba znaczki nie były pomarańczowe, a dopiero potem tylny dostał inny kolor? Tak mi się co kojarzy. Na lufę i inne niedoróbki zwrócono już uwagę. Model bardzo przyjemny dla oka, no i polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 7 Września 2011 Autor Share Napisano 7 Września 2011 Tylny proiorytet to pewna przeginka poniewaz nigdzie nie widziałem tylnego ( a bardzo chciałem mieć) ) na fotce jest... ale przyklejony prowizorycznie na blue tack czyli prawie wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Co następne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 7 Września 2011 Autor Share Napisano 7 Września 2011 STUG IV (80%) ,AS-90 (50%),Gepard (50%)...a potem kto wie Dostałem pewną propozycje ale jeszcze nic konkretnego nie ustaliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 No to czekam na kolejny warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 9 Września 2011 Autor Share Napisano 9 Września 2011 Nie tak zaraz...mma kilka rzeczy w trakcie i nie bede robil warsztatu od polowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Października 2011 Share Napisano 1 Października 2011 Bardzo przypadkiem znalazłem Goździka z priorytetem z tyłu: https://picasaweb.google.com/mroczkowski.tomek/2S1V2#5658203796987352114 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi