Christophorus21 Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 Witam! Chciałbym się Wam pochwalić kolejnym moim "karaluchem". Tym razem jest to TKW. Krótka historia tego projektu jest tutaj http://derela.republika.pl/tkwpl.htm. Po sklejeniu okazało się, że jednak ten czołg nie miał być uzbrojony w nkm... Cóż... Mój w takim razie będzie pierwszym (albo jednym z pierwszych) z nkm-em Zapraszam do oglądania i komentowania. P.S. To jest mój pierwszy model który "brudziłem"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 Witam. Całkiem fajne gąski, ale nie widać, żeby były brudzone, a przecież skoro tankietka jest brudna, to chyba znaczy, że jeździła. Ogólnie wrażenie całkiem niezłe, ale lufę to mogłeś nawiercić, a przynajmniej wypalić szpilką dziurę. Niestety fotki są za ciemne. Jak zobaczyłem pierwsze zdjęcie, to myślałem, że tankietka jest ciemnoszara. Zrób lepsze zdjęcia, to zobaczymy na nich więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 8 Września 2011 Autor Share Napisano 8 Września 2011 Ok. Postaram się zrobić lepsze fotki i wrzucić je jutro. A co do gąsek to fakt... Muszę i je trochę "ubrudzić";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 9 Września 2011 Autor Share Napisano 9 Września 2011 Tak jak wczoraj pisałem- dzisiaj kilka nowych fotek. Gąski trochę przybrudziłem, lufy nie poprawiałem (nie opanowałem jeszcze techniki robienia dziurek w tak małych rzeczach… ). Jeśli chodzi o kolor to musicie mi uwierzyć na słowo że jest oliwkowozielony (Model Master 1711) I jeszcze fotki rodzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Temat ciekawy ale jakość zdjęć tragiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 9 Września 2011 Autor Share Napisano 9 Września 2011 Cóż... Co do zdjęć to niestety taki mam aparat... A na lepszy na razie się nie zanosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen75 Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 To nie kwestia aparatu, tylko techniki robienia zdjęć. Zdjęcia są za ciemne. Czym go malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 24 Września 2011 Autor Share Napisano 24 Września 2011 Malowałem go aerografem. A co do techniki zdjęć... Może i masz rację. Muszę jeszcze nad nią popracować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Ciężko uwierzyć, że malowałeś aerografem. Skąd te smugi w kilku miejscach? Może brudzenie suchym pędzlem, ślady błota i kurzu, poprawiłyby wygląd modelu? Wash nie wyszedł za dobrze. Może trzeba było bardzo cienkim pędzlem zaznaczyć tylko nity i łączenia blach? Zawsze jest ten pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 27 Września 2011 Autor Share Napisano 27 Września 2011 Co do smug to pojawiły się one po nałożeniu lakieru. Być może to wina sposobu w jaki go nakładałem... A co do washa to jeszcze nie zgłębiłem tej techniki do końca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi