Skocz do zawartości

USS Nashville 1/700 Niko Model + cały galimatias

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Piękny okręt Ci wyszedł. Ta diorama to coś pięknego. Sam model widziałem ale teraz to na żywo musi być oszałamiający widok. Oczywiście bateria obrazuję nam wielkość a raczej małość przedsięwzięcia. Jeśli tak będą wyglądały twoje następne projekty to już czekam na kolejną porcję pięknej 700-setki.

A masz już plany jaki następny będziesz robił?

Pozdrawiam

Michał.

Napisano

Moje ulubione.

Dobry wybór

Choć pewnie

w przyszłości już nic takiego nie zbuduję

Mam nadzieję, że jednak tak, bo nie ujmując nic modelowi, diorama, a w szczególności nadbrzeże, jest rewelacyjne.

Rzadko zaglądam w siedemsetki, bo wydawało mi się, że w tej skali są już zbyt duże uproszczenia i mała ilość szczegółów. Patrząc na Twój model muszę zrewidować ten pogląd.

Chciałbym tak wyglądające modele robić w 1:350

Napisano

klapka mi opada jak widzę takie cuda ;)

tylko ta woda jakoś tak ... dziwnie się marszczy czy mi się wydaje?

pzdr

Napisano

wydawało mi się, że w tej skali są już zbyt duże uproszczenia i mała ilość szczegółów. Patrząc na Twój model muszę zrewidować ten pogląd.

Chciałbym tak wyglądające modele robić w 1:350

Cóż mam powiedzieć jako wielki miłośnik siedemsetek....Chyba tylko tyle,że można zdetalizować 700-tkę na poziomie 350-tki.Wiem,że moje i nie tylko 700-tki nie muszą się wstydzić swoich większych kuzynów z 350-ki.Fakt wymagają nieco więcej pracy mimo mniejszych gabarytów ale efekt zazwyczaj to rekompensuje.

Napisano

Odświeżyłem sobie wątek - zdjęcia czarno-białe wgniatają w fotel !! A teraz kolego, czekamy na podobną dioramę w 1/350

...

Napisano
Odświeżyłem sobie wątek - zdjęcia czarno-białe wgniatają w fotel !! A teraz kolego, czekamy na podobną dioramę w 1/350

...

Wallace...Muszę Cię rozczarować za 350 się nie chwytam.Nie czuję klimatu,wszystko takie duże a jak pomyślę ile można detali wpakować do 350-tki taki krążownik w nadbrzeżem w 350-tce to spokojnie 3- lata pracy.Po za tym w 350-tce robi większość więc ja sobie pozostanę w swojej niszy

• 3 months later...
Napisano
Gratulacje!Widac ogrom pracy.Nie chce sie czepiac,tylko z tym olinowaniem to ma tak byc?takie jakies rozczochrane

Olinowanie na zdjęciach ze sporą porcją kurzu ;-) Aktualnie jest już czyste ;-)